jak uratować przypalony sos

{{headerMessage}}
Gdy przypali nam się sos, możemy go jeszcze uratować w następujący sposób : Przelewamy go do czystego rondelka, uważając aby nie zeskrobać z dna spalenizny i przegotowujemy go z kawałkiem suchego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
słoik, część została zjedzona odrazu, bez żadnych dodatków, bo były pyszne. Uratowaną garść poziomek przeznaczyłam dosałatki. Przygotowanie: Żeby uprażyć migdały wystarczy je wrzucić nasuchą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Makaron z sosem pomidorowym uwielbiam w wielu wersjach. Ale ten z oliwkami jest chyba moim ulubionym. Prosty, z niewielką liczbą składników. Za to bardzo pomidorowy i bardzo bardzo pyszny. Po tym Zobacz więcej
PatK
PatK Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pat-elnia
Proste pieczyste na obiad

Proste pieczyste na obiad 137

1
{{headerMessage}}
Będę próbowała dorównać pieczeni, którą robi Mama, ale to nie takie łatwe... ;) Tym razem na przykład, pękło mi naczynie żaroodporne i cały pyszny sos rozlał się po kuchence - na szczęście samo mięso Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak nie zwarzyć masy na bazie masła ? | ekspansja smaku Strona główna walentynki Współpraca artykuły i recenzje O blogu lubiane strony Jak nie zwarzyć masy na bazie masła ? Styczeń 18, 2016, In: Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog rodzinny
Karkówka w sosie własnym

Karkówka w sosie własnym 1471

2
{{headerMessage}}
O wszystkim co ważne choć pozornie niepoważne... Karkówka w sosie własnym Sezon na grill można uznać za otwarty. Grillowana karkówka, kiełbaski, schabik ...mhmmm... chociaż majowa aura potrafi płatać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ilości wasabi w środku. Deseczka przylepiła się do obrusa. Syf z malarią. Wieczór uratowały banany w cieście, które były co prawda lekko przypalone, ale smaczne, a sos kakaowy był zrobiony na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cynamonu 2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 szklanki cukru żelującego 1:1 Powidła trzeba długo smażyć, dlatego posiadanie garnka z grubym dnem to podstawa. Zminimalizujesz w ten sposób możliwość ich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chyba każdemu zdarzyło się przesolić zupę, ugotować za tłusty gulasz czy dodać do dania za dużo czosnku. Co zrobić w takiej sytuacji? Wcale nie musimy „wyrzucać” potrawy – istnieją domowe sposoby, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tak, dziś gotowanie pod tym znakiem. Cóż, zdarza się w najlepszej rodzinie. Czasem każdy musi coś przypalić. Spoko, garnek już umyłam, straż nie przyjechała, a mięso? Chociaż nie jest tak dobre jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
o nich na amen, minutnik jest niezbędny jak powietrze do oddychania. Uratował już wiele obiadów przed przypaleniem, jajek przed wybuchnięciem i warzyw przed rozgotowaniem na papkę. Tak, można Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś nie będzie przepisu na daną potrawę napiszę o zagęszczaniu zup, sosów. Jak chodziłam do szkoły kucharskiej na okrągło mieliśmy "wpijane" do głowy o mące, maśle, ziemniakach itd. Różne sposoby Zobacz więcej
Fotokulinarnie
Fotokulinarnie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fotokulinarnie
Sos karmelowy

Sos karmelowy 102

4
{{headerMessage}}
Najlepszy dodatek do deserów, lodów, ciast, ale też popcornu czy słonych precelków. Również składnik deserów czy ciast. Najlepszy, domowy, prosty sos karmelowy. Nie jest to karmel, czyli sam Zobacz więcej
Granice Smaku
Granice Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Granice Smaku
Na skróty

Na skróty 75

0
{{headerMessage}}
i eksperymentowania z nimi na co dzień, lub od święta. Lekcja pierwsza: Obieranie papryki. Uwaga! Jest proste. Paprykowa skórka przeszkadza wielu podniebieniom. A wystarczy opalić ją nad gazem lub Zobacz więcej
grybalski
grybalski Obserwuj blogaObserwujesz bloga
O bentō i nie tylko
Furikake

Furikake 187

0
{{headerMessage}}
orzechów na proszek. Osobiście preferuję nóż. ad. 2 Nie można dopuścić, żeby orzeszki się przypaliły, będą wtedy smakować gorzko i paskudnie. Lekko przypalone można spróbować uratować dodając więcej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kolega który uratował z opresji. :D Dzień zlatuje niemiłosiernie szybko, a ja właśnie przypaliłam sobie obiad -,- Ale to nic, zaraz lecę do koleżanki(a lekce?!!! aa, to potem :P ) A oto obiecane Zobacz więcej
agnieszka1990
agnieszka1990 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie - moja pasja.
Warto wiedzieć!

Warto wiedzieć! 176

0
{{headerMessage}}
gotowane zbyt długo jest mniej smaczne. Możesz uniknąć przypalania mleka, wlewając je do garnka z kilkoma kroplami zimnej wody. Sól kuchenna utrzymuje świeżość mleka i zmiękcza gotujące się jabłka, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
całość bulionem. Całość miałam gotować przez jakieś 15 minut na małym ogniu, ale ten podstępny drań był za duży i nie obeszło się baz wpadki. Trochę za bardzo bulion odparował i całość była odrobinę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
krojenia! Całe szczęście wróciłam z wszystkimi palcami :). Uczyliśmy się jak ułożyć wszystko na talerzu, jak przyozdobić. Jak z wyskrobanej laski wanilii można zrobić waniliową wódeczkę (oczywiście Zobacz więcej
wkuchniwieczorem
wkuchniwieczorem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w kuchni wieczorem
Tarte tatin

Tarte tatin 70

0
{{headerMessage}}
w karmelu na cieście francuskim. Cały trick w tym, że piecze się ona do góry nogami. Zaintrygowani? Najpierw karmelizujemy jabłka i układamy w formie do pieczenia, a na nie układamy ciasto. Czemu Zobacz więcej