jak usmażyć pstrąga na patelni

z konfiturą , 2 łyżkami oleju , 1/2 łyżeczki pieprzu , szczyptą soli . Filety z pstrąga zalać marynatą i zostawić w lodówce na godzinę. Wyjąć z marynaty , osuszyć , posolić, posypać pieprzem, Zobacz więcej
na suchej patelni. Do środka ryby włożyć gałązkę koperku oraz sporą ilość sezamu. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoto. Przed podaniem można polać masełkiem. Podawać np. z rukolą i kluseczkami curry Zobacz więcej
Składniki: 250 g fileta pstrąga łososiowego, sól morska Kamis, pieprz czarny Kamis, tymianek Kamis, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, ćwiartka cytryny. Przygotowanie: Pstrąga łososiowego myjemy pod zimną Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Pstrąg  z patelni

Pstrąg z patelni 949

0
Pstrąg z patelni Tak bardzo mi się chciał rybki poszłam do Lidla i kupiłam dwie okazałe wypatroszone czyli pstrąga Usmażyłam go na patelni w dzwonka :) olej do smażenia mąka 200 gram do smażenia Zobacz więcej
. Dynię pokroić na cieniuteńkie paseczki. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić marchewkę, pora i dynię. Szybko przesmażyć aby lekko zmiękły. Łososia usmażyć na patelni grillowej. Podawać położonego na Zobacz więcej
środka każdej ryby włożyć koperek, plasterki limonki, po łyżce masła i odstawić na ok. 30 minut, żeby smaki mogły się przegryźć. Wstawić do rozgrzanego piekarnika z funkcją grillowania na 16 minut, Zobacz więcej
frillia
frillia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Projekt Kuchnia
Lipcowy pstrąg

Lipcowy pstrąg 583

0
uwielbiam czosnek?) i koperkiem. Do tego doszły dwa plasterki cytryny. I tak nafaszerowana powędrowała na 4 godziny do lodówki. A potem pozostało tylko usmażyć ją obtoczoną w mące na patelni... Zobacz więcej
dodatek do pstrąga. Polecam na święto i na co dzień. Xo, Lilka szklanki płatków migdałów Pstrąga myjemy, osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na patelni w małej ilości oleju. Kiedy pstrąg Zobacz więcej
Kupiłam dwie świeże rybki i zastanawiałam się jak je przyrządzić w dość prosty sposób. Po przeczytaniu multum przepisów w internecie. Przyrządziłam je po swojemu z masłem z odrobią świeżych ziół jakie Zobacz więcej
Składniki: 2 sztuki pstrąg filety dzwonki, 3 łyżki mąka pszenna, 1 łyżeczka sól czosnkowa, - ile potrzeba olej do smażenia, 1 opakowanie ryba po bengalsku Royal Brand, 3/4 szklanki wody opłukane i Zobacz więcej
i osuszamy. Solimy. Obtaczamy w mące i smażymy na maśle klarowanym z obu stron aż skórka będzie przyrumieniona. Ważne jest aby użyć masła klarowanego gdyż ma wysoki próg dymienia i nie będzie się Zobacz więcej
skórki cytrynowej 2 bułki grahamki pół czerwonej cebuli pokrojonej w cienkie piórka liście sałaty masłowej Przygotowanie Filet z pstrąga zmiksowałem z 3 łyżkami wiedeńskiego sosu tatarskiego, łyżką Zobacz więcej
Bardzo smaczna, cytrynowa ryba o maślanym smaku. Siła tkwi w prostocie, pieczony pstrąg nie smakuje mi tak bardzo jak smażony. A jeśli usmażyć go na maśle to już w ogóle niebo w gębie. :-) Nie Zobacz więcej
boczku pokrojonego w cienkie plastry 1 kg ziemniaków mała paczka szpinaku 2 ząbki czosnku 2 dymki 1 łyżka oliwy sól do smaku Wykonanie: Owiń pstrąga w cienkie plastry z boczku trochę z zapasem, bo Zobacz więcej
Pstrąg łososiowy :) Łososia uwielbiam, ale pstrąga łososiowego jadłam pierwszy raz. Dla mnie jest dużo delikatniejszy niż łosoś w smaku, tylko ma troszkę więcej ości, ale da się je powyciągać i mamy Zobacz więcej
pastą filety z pstrąga .Zostawić w lodówce na godzinę . Osuszyć filety papierowymi ręcznikami kuchennymi , oprószyć mąką . Na patelni rozgrzać olej i masło. Smażyć na gorącym tłuszczu filety na Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mammadeli
Flądra smażona

Flądra smażona 3408

0
naprawdę cieniutka. Smaż z każdej strony 3-5 minut (w zależności od wielkości ryb). Po usmażeniu przełóż flądry na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Doskonale smakuje zdomowymi Zobacz więcej
, usmażone ryby zdejmujemy z ognia. Na drugiej patelni z drugą połową masła podsmażamy cebulę z pieczarkami i natką pietruszki . Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Pstrągi przekładamy do naczynia Zobacz więcej
Betti Blue
Betti Blue Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Betti
Pstrąg na ostro

Pstrąg na ostro 186

0
Składniki dla 2 osób: 2 pstrągi, tusze wypatroszone o wadze do 300 g każdy 50 g masła miękkiego, o temperaturze pokojowej 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki 1/2 Zobacz więcej