jak usmażyć stek

Dobrze przygotowany stek wołowy zadowoli nawet wybredne podniebienie każdego mięsożercy. Niestety w Polsce trudno jest o dobre mięso na stek wołowy. Najlepsze jest z ras konsumpcyjnych, ale sprzedawcy Zobacz więcej
Jak usmażyć idealny stek? | przepis na, jak zrobić, jak ugotować Skip to content Przepisy na zdrowe i smaczne dania Menu Anka na jutjubie Mięsa i wędliny · Porady kulinarne Jak usmażyć idealny stek? 5 Zobacz więcej
To tym, czy przygotowany stek wołowy będzie dobrze smakował, zależy głównie od mięsa. Nie możemy na nim oszczędzać pieniędzy. Nie oznacza to, że musimy kupować polędwicę. Równie dobrze stek, zwany Zobacz więcej
Tuńczyk to love mojego syna. Tą rybę w każdej postaci może jeść codziennie, ba nawet codziennie trzy razy dziennie :) Stek z tuńczyka? Tak naprawdę jest banalny w przygotowaniu i tak szybko się go Zobacz więcej
Dietetyczne przepisy - Ryby i owoce morza - JAK USMAŻYĆ STEK Z TUŃCZYKA Home O Blogu Zdrowa żywność Polecamy Kontakt Kategoria dań .AKTUALNOŚCI (7) .ARTYKUŁY (27) .Zdrowe produkty (2) Desery (17) Drób Zobacz więcej
Dietetyczne przepisy - Przepisy - Jak usmażyć stek (T-Bone) Your message has been sent, you will be contacted soon Call Me Now! Your name: Your phone: Time to call: Zamknij Odwiedź nas: O MNIE Zobacz więcej
(poprzerastane lekko tłuszczem) i delikatne. Stek powinien mieć3 cm grubości, nie cieńszy. Po drugie - przygotowanie. Mięso umyć w zimnej wodzie i dokładnie osuszyć. Przed smażeniem mięso powinno Zobacz więcej
Nie jestem zbytnią mięsożerczynią, ale na samą myśl o steku dostaję ślinotoku;) Taki różowy, soczysty, średnio wysmażony, idealny! Mój K. dziwi się mojemu uwielbieniu, śmieje się, że nie tknąłby Zobacz więcej
Przyrządzenie dobrego steka, to kawał roboty. Danie to trzeba przyrządzić z dbałością i troską, ale warto poświęcić trochę uwagi. Dlaczego ? Dlatego, żemięso wołowe to bardzo zdrowe, aromatyczne Zobacz więcej
Smażenia steków bardzo długo się bałam. W sumie niepotrzebnie, bo to kilka minut, dynamicznych minut. Nie jestem specjalistą w temacie steków, ale dobry stek potrafię przygotować. Metod przygotowania Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Steki z rekina

Steki z rekina 1744

0
Wiele osób tak zachwala steki z rekina, że postanowiłam i ja spróbować. Dorwałam je w jednym ze sklepów i usmażyłam na obiad. Podałam je z domowymi frytkami i surówką z młodej Zobacz więcej
Składniki: 2 steki po ok. 30 dkg. 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Steki wyjmujemy z lodówki, myjemy i zostawiamy na pół godziny. Następnie smarujemy olejem i wykładamy na bardzo dobrze rozgrzanej Zobacz więcej
Cytryna
Cytryna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cytryna&Co
KANAPKA Z ANTRYKOTEM

KANAPKA Z ANTRYKOTEM 230

0
Kanapki z kotletami, pieczonym mięsem rządzą :) np. kanapki z mielonym, z pieczonym indykiem, rostbefem. Dziś wróciłam późno do domu, więc zrobiłam chłopakom na szybko kanapki z antrykotem, który i Zobacz więcej
Wczoraj na obiad szykowałam pyszne szybkie steki wołowe z zielonymi szparagami. Chciałam wypróbować swoją nową patelnię grillową którą dostałam w prezencie. Zamarynowałam mięsko w pieprzu z Zobacz więcej
Koper
Koper Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W koperkowej kuchni
Steki z kangura

Steki z kangura 1281

0
Razem z koperkowym mężem staramy się co jakiś czas próbować nowych rzeczy, tym razem był to kangur. Jak smakuje kangur? Jak kangur. Ciemne mięso o intensywnym, dominującym smaku. Podobno bardzo Zobacz więcej
Szybka, pyszna i zdrowsza wersja tortilli. Można jeść bez wyrzutów sumienia:) Składniki: - placki tortilli - filet z indyka+ przyprawa do steków + łyżka oleju rzepakowego - pomidor - sałata lodowa - Zobacz więcej
Wołowy stek to klasyka wśród potraw. Oczywiście najlepszy stek jest z polędwicy. Dzisiaj jednak prezentuję stek z rozbefu nacierany kolorowym pieprzem. Składniki: Dowolna ilość steków wołowych z Zobacz więcej
Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 stek z rostbefu 250 g pomidorków koktajlowych 3/4 czerwonej papryki 1 sałata rzymska 70 ml oliwy łyżeczka musztardy 1 ząbek czosnku sól pieprz Stek usmażyć na patelni. Zobacz więcej
Dla otrzymania tak chrupiącej i pysznej chlebowo-musztardowej panierki z aromatem cytryny jestem gotowa poświęcić stadię pół surowej ryby w środku. Niestety w tym przypadku albo ładnie usmażona Zobacz więcej