jak usunąć kości z kurczaka

Kiedyś zastanawiałam się jak można usunąć kości z kurczaka, sądziłam, że to niemożliwe. A jednak możliwe i wcale nie jest trudne. Farsze można robić różne. Ja tym razem poszłam bardziej w klasykę, bo Zobacz więcej
Fasola
Fasola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Frajda z Gotowania!
Kurczak w sezamie

Kurczak w sezamie 483

0
Kolejny smaczny, i już sprawdzony, przepis z książki "Odchudzająca książka kucharska". Polecam! 2 udka z kurczaka 1 łyżeczka miodu 2 łyżeczki sezamu 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz, zioła 1 Zobacz więcej
]. Mięso i warzywa wyjąć.Po wystygnięciu mięsa usunąć kości i pokroić.Dodać do odcedzonego wywaru i jeszcze gotować przez około 5 minut, ewentualnie doprawić solą i pieprzem.Wylać dosalaterki i Zobacz więcej
Składniki: pierś kurczaka (ja użyłam ćwiartki - czyli udźca 1) sól, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy makaron w kształcie ryżu 4 łyżki oliwa łyżki czosnek granulowany bulion warzywny ok. 150 ml Zobacz więcej
Luzowanie/trybowanie ćwiartki z kurczaka nie jest trudne. Wystarczy odrobina cierpliwości, ostry nóż i jesteśmy w stanie usunąć kości z ćwiartki/udka bez problemu. Mam nadzieję iż zdjęcia pokazują Zobacz więcej
« Kurczak wędzony wg. Dziadka Schab polski pieczony Schab polski pieczony Składniki: - schab, - peklosól, - cukier 2g/kg, - żółtka jaj Ze schabu osunąć kości, usunąć luźne strzępy mięsa i tłuszczu. Zobacz więcej
2 udka z kurczaka, 2 szczypty cynamonu, sól, 2 szczypty ostrej mieszanki przypraw Kamis, 80 ml wina białego wytrawnego, 100 ml mocnej zielonej herbaty, 1,5 łyżeczki skórki pomarańczowej kandyzowanej, Zobacz więcej
Pyszne i oryginalne danie to fajna alternatywa na niedzielny obiad. Usunięcie kości wymaga troszkę wprawy, ale naprawdę nie jest to trudna czynność. Składniki: 10 udek kurczaka, 2 pory, 10 plasterków Zobacz więcej
ugotować i zostawić do ostygnięcia. W tym czasie obrać, pokroić w drobną kostkę warzywa i jabłko. Z kurczaka usunąć kości i skórę, a mięso drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać. Przyprawić Zobacz więcej
Składniki: uda kurczaka 1,6 kg (5 sztuk) przyprawa do potraw (np. Kucharek) 1 łyżka jajo 1 żurawina suszona 2,5 garści jaja przepiórcze 7 Wykonanie: Jaja przepiórcze ugotować na twardo, ostudzić, Zobacz więcej
Składniki: 6 udek z kurczaka 0,5 kg pieczarek 300 g żółtego sera 1 cebula sól, pieprz, papryka słodka Wykonanie: Z udek delikatnie usunąć kości. Jak to zrobić zobaczycie np. na stronie Talerz Pokus Zobacz więcej
Galantyna z nową przyprawą do kurczaka Kamis, od razu smakuje lepiej. Galantyna wieprzowo-drobiowa SKŁADNIKI: kurczak- 1 szt mięso mielone wieprzowe -0,5 kg pieczarki -300 g cebula -1 szt jajka - 2 Zobacz więcej
Do przygotowania rolady z kurczaka potrzebujemy usunąć wszystkie kości a pozostawić tylko mięso i skórę, krok po kroku postaram się opisać jak to zrobić. Naprawdę nic trudnego. kurczaka myjemy, Zobacz więcej
Składniki: 3 udka kurczaka 1 jajko 3 marchewki 1 opak. sera feta sól pieprz ziołowy słodka papryka Przygotowanie: Udka oczyść i usuń z nich kości, pozostawiając cienką warstwę mięsa przy Zobacz więcej
Potrawka drobiowa z młodą kapustą w sosie pomidorowo-śmietanowym Składniki: 4 udka z kurczaka 2 cebule 1/3 główki młodej kapusty 300 g. przecieru pomidorowego 200 ml rosołu lub bulionu drobiowego ( Zobacz więcej
Składniki: uda kurczaka duże 4 Vegeta bułka tarta 125 g ser żółty starty (lub parmezan)125 g czosnek 2 ząbki posiekana świeża bazylia lub natka pietruszki 6 łyżek pieprz jajo 1 Wykonanie: Usunąć Zobacz więcej
Wymagają trochę pracy, ale są przepyszne Skrzydełka faszerowane SKŁADNIKI: skrzydełka z kurczaka - 8szt mięso mielone - 250 g szczypiorek - 1 pęczek cebula - 1 szt sól i pieprz jajko - 1 szt przyprawa Zobacz więcej
. Na odrobinie oleju podsmażam pieczarki oraz cebulę. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. 2. Udka nacinam nożem, usuwam kości, pozostawiając tylko najdłuższą kość na podudziu. Mięso oprószam Zobacz więcej
- 50 ml sól- szczypta papryka ostra- szczypta Sposób przygotowania: Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Usunąć kości ze skrzydełek. W środku i na zewnątrz skrzydełka, dobrze obsypać Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Galareta

Galareta 139

2
szumowiny i gotować do miękkości mięsa [ kurczaka wyjąć szybciej]. Mięso wyjąć, ostudzić.Po wystygnięciu mięsa usunąć kości i pokroić.Dodać do odcedzonego wywaru i jeszcze gotować przez około 5 Zobacz więcej