jak wstawić banerek

placki ziemniaczaneTradycyjne placki ziemniaczane to klasyk, który chyba lubi każdy no może prócz mojego kolegi z pracy Grzegorza, który jest jedyną osobą, którą znam i nie otwarcie mówi, że za Zobacz więcej
domowejroboty
domowejroboty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
DomowejRoboty
Jak zrobić bitą śmietanę?

Jak zrobić bitą śmietanę? 354

Jak zrobić bitą śmietanę? | DomowejRoboty Menu Strona główna Newsletter Facebook Omnie Kontakt Jak zrobić bitą śmietanę? Ania Skulimowska Bita śmietana todeser, któremutrudno się oprzeć… Szczególnie Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Jak zrobić stir fry?

Jak zrobić stir fry? 49

Jak zrobić stir fry? - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Miejsca Blogi Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Jak zrobić błyskawiczne pikle?

Jak zrobić błyskawiczne pikle? 330

Jak zrobić błyskawiczne pikle? - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Jak zrobić błyskawiczne pikle?

Jak zrobić błyskawiczne pikle? 706

Jak zrobić błyskawiczne pikle? - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Zobacz więcej
OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
OdczarujGary
Jak zrobić crème pâtissière

Jak zrobić crème pâtissière 75

Crème pâtissière to francuskirem cukierniczy. Swoją konsystencją i smakiem przypomina klasyczny budyń. Jednak tylko przypomina, bowiem dobrze zrobiony i podrasowanycrème pâtissière jest aksamitny i Zobacz więcej
ulcik
ulcik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia na wzgórzu
Jak uwędzić ser ?

Jak uwędzić ser ?  44

Jak uwędzić ser ? Jak uwędzić sery ? czyli pierwsze kroki w temacie stawiam… Jak uwędzić sery ? czyli pierwsze kroki w temacie stawiam, oj zdecydowanie tak. A zaczęło się od kupna wędzarni, w sumie Zobacz więcej
avokava
avokava Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AVOKAVA - nutri & bio life
Prawie jak Margeritta!

Prawie jak Margeritta! 10

Już „prawie” lato, więc czas na „Prawie Margerittę”! I to truskawkową, z pachnących, soczystych i świeżych owoców. Niezły Meksyk! I to dosłownie, bo oryginalny przepis na Margerittę pochodzi właśnie z Zobacz więcej
avokava
avokava Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AVOKAVA - nutri & bio life
Prawie jak Margeritta!

Prawie jak Margeritta! 17

Już „prawie” lato, więc czas na „Prawie Margerittę”! I to truskawkową, z pachnących, soczystych i świeżych owoców. Niezły Meksyk! I to dosłownie, bo oryginalny przepis na Margerittę pochodzi właśnie z Zobacz więcej
Piotr Zieliński
Piotr Zieliński Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
man'slogblog
Przystawka prosta jak…

Przystawka prosta jak… 150

W poprzednim wpisie opisałem swoją przygodę z kuchnią noweską. Ponieważ jak zwykle była to okazja do kolacji z żoną, chciałem, by było trochę bardziej uroczyście. Postawiłem więc na przystawkę. Zobacz więcej
Jak prawidłowo podprażyć bakalie?- takie pytanie zadaje pewnie wielu. Dobrze wiemy, iż podprażenie migdałów czy orzechów nadaje ciastu smaku i aromatu. Prażenie bakali dodaje im również chrupkości.Tak Zobacz więcej
PysiaGotuje
PysiaGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PysiaGotuje.pl
Jak przyprawiać ryby?

Jak przyprawiać ryby? 128

Jak przyprawiać ryby? - Blog kulinarny Pysiagotuje.pl Dania główne Dania i potrawy mięsne Dania wegetariańskie Dania z makaronem Zapiekanki Zupy Desery Ciasta Przekąski Poradnik Praktyczne rady Desery Zobacz więcej
PysiaGotuje
PysiaGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PysiaGotuje.pl
Jak prawidłowo smażyć ryby?

Jak prawidłowo smażyć ryby? 190

Jak prawidłowo smażyć ryby? - Blog kulinarny Pysiagotuje.pl Dania główne Dania i potrawy mięsne Dania wegetariańskie Dania z makaronem Zapiekanki Zupy Desery Ciasta Przekąski Poradnik Praktyczne rady Zobacz więcej
bisiakowska
bisiakowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Iammuffina
B jak bataty

B jak bataty 49

Witajcie Kochani! Dzisiaj moje dwa sposoby na podanie batata. Zdrowe chipsy, które może jeść nawet kobieta w ciąży. Jest to idealna alternatywa dla smakoszy takiego typu przekąsek, ponieważ chipsy ze Zobacz więcej
Aby czekolada zachowała gładką konsystencję, proces jej topienia powinien przebiegać w ściśle określony sposób. Ważnym jest, by podczas roztapiania do czekolady nie dostała się ani kropla wody. Jeśli Zobacz więcej
weg-Anka
weg-Anka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia wegAnki
Wegańska pasta jak rybna

Wegańska pasta jak rybna 37

Banalnie prosty przepis dla osób, którzy lubią smak ryby, a z różnych powodów jej nie jedzą. Osobiście nigdy nie przepadałam za rybami, w ogóle za mięsem i produktami odzwierzęcymi, także weganizm to Zobacz więcej
Od dzieckado znudzenia, choć zupełnie przecież słusznie, wpajano we mnie, że jedzenia nie wolno marnować i z większą lub mniejszą sumiennością staram się tej zasady w moim dorosłym życiu przestrzegać. Zobacz więcej
szefowa.kuchni1
szefowa.kuchni1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szefowa kuchni
Polędwiczki jak pizza

Polędwiczki jak pizza 143

Pieczone polędwiczki, które smakują jak pizza:). Są miękkie i rozpływające się w ustach. Doskonale pasują do nich domowe frytki i surówka. 200g polędwiczek wieprzowych 200g pieczarek 1 mała cebula 1/2 Zobacz więcej
Po poprzednim tekście na temat przewodnika Michelin otrzymałem wiele pytań: kiedy? kto? jak? gdzie?, co świadczy o tym, że temat wymaga jednak gruntowego wyjaśnienia. Oto dziesięć pytań i dziesięć Zobacz więcej
Masło klarowane powstaje w wyniku gotowania na małym ogniu zwykłego masła. W trakcie klarowania usuwane są domieszki białek oraz woda, odpowiedzialne za stosunkowo niską temperaturę dymienia masła Zobacz więcej