• 8
  • 6
  • 0
  • 8
  • 0
  • 2
przepisów z 6095 blogów

jak wyciąć głąb z kapusty

Mich
Mich Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Aromatyczny
Młoda kapusta

Młoda kapusta 273

3
) średnia szalotka 2 łyżki oliwy łyżka masła średnia marchew pół strąka słodkiej papryki duża szczypta soli szczypta grubo mielonego czarnego pieprzu 2 dojrzałe obrane pomidory/pół puszki pomidorów Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Młoda kapusta

Młoda kapusta 1293

13
1 cytryna – wyciśnięty sok 1 kostka rosołowa 1 łyżeczka cukru 1 łyżka masła 3 łyżki mąki Sól, pieprz Z kapusty zdjąć wierzchnie liście, wyciąć środek – tzw. głąba, resztę posiekać. Do dużego garnka Zobacz więcej
sok. Najwięcej witaminy C znajduje się w głąbie, aleteż w głąbie gromadzą się resztki nawozów i herbicydów - dlatego z kapusty niewiadomego pochodzenia bezpieczniej jest głąb odrzucać. Żelazo, magnez Zobacz więcej
Prosta jarzynka . Tania. Smaczna. Czas:40 minut Składniki :1/4 główki białej kapusty 1 kostka bulionu drobiowego Knorra 1 łyżka masła 1 łyżeczka kminku 1 łyżka usiekanego koperku Z kapusty wyciąć Zobacz więcej
Czas przygotowania: min. Czas pieczenia: min. Przepis pochodzi od mojej mamy. Składniki: - 1/2główki kapusty - kość wieprzowa lub skrzydełko kurczakalub łyżka masła -1 płaskałyżka kminku - szczypta Zobacz więcej
na Surówkę z Kapusty Pekińskiej: - kapustę drobno poszatkować (najlepiej wyciąć głąb) - cebulę drobno pokroić - marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach - jogurt (majonez) wymieszać z solą i Zobacz więcej
pieprz sól majeranek bazylia garść suszonego czosnku w płatkach Znakomite suszone zioła znajdziecie w Owocowym Raju Z kapusty wyciąć głąb. Podgotować całą główkę w gorącej wodzie na małym ogniu, Zobacz więcej
Większość osób uważa,że gołąbki są bardzo pracochłonne, choć bardzo smaczne. Używając włoskiej kapusty skrócimy czas gotowania, jest bardziej delikatna, elastyczna i szybko się gotuje. Składniki: 300 Zobacz więcej
cebulę doprawić solą, pieprzem oraz papryką ostrą i bardzo dokładnie wymieszać. Kapustę oczyszcić, wyciąć głąb i zblanszować liście. Na przygotowanych liściach położyć farsz i zawinąć boki liścia do Zobacz więcej
mielony Kapustę umyć, wyciąć głąb, poszatkować. Marchew zetrzeć na dużych oczkach tarki, cebulę drobno posiekać. W misce wymieszać cukier z octem, sokiem z cytryny, mlekiem i majonezem. Całość Zobacz więcej
miodu 4 łyżki soku z cytryny 4 łyżki oleju (jaki lubicie - słonecznikowy, rzepakowy, lniany) szczypta soli szczypta czarnego mielonego pieprzu Przygotowanie: Z kapusty usunąć zewnętrzne i nieładne Zobacz więcej
Wykonanie: kapustę przekroić na pół, wyciąć głąb, natępnie poszatkować w 1,5-2 cm paski imbir i czosnek obrać i rozdrobnić. Podsmażyć na rozgrzanym oleju sezamowym. Dodać poszatkowaną kapustę, Zobacz więcej
włoskiej kapusty 1 marchewka 1 cebula 1 jabłko sól, pieprz 2-3 łyżki oleju kujawskiego 3 ziarna 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka miodu natka pietruszki Wykonanie: kapustę obrać z wierzchnich liści, Zobacz więcej
tym razem będzie z marchewką. Wykonanie: Kapustę obrać z ciemnych zewnętrznych liści, wyciąć głąb i poszatkować ja to robiłam w malakserze. Wrzucić do miski. Marchew zetrzeć na tarce i dodać do Zobacz więcej
: główka młodej kapusty pęczek koperku bulion warzywny 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego cukier, sól, pieprz, sok z cytryny do smaku opcjonalnie: plastry Zobacz więcej
pieprz Kapustę obrać z wierzchnich niewzbudzających zaufania liści, wyciąć głąb. Pokroić (nożem lub za pomocą tarczy do plasterków w malakserze) na cienkie paseczki, nie dłuższe niż 5-6 centymetrów; Zobacz więcej
poszatkowanych liści. A dziś mam duszoną w pomidorach. Pyszności! Składniki: 1 główka młodej kapusty 2 pomidory 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 marchew 2 łyżki oliwy sól morska pieprz czarny pęczek Zobacz więcej
, najlepiej suchej 1 cebula 100 g mrożonej włoszczyzny olej i masło klarowane do smażenia 1/3 szklanki słodkiej śmietanki posiekany koper i natka pietruszki 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka kminku 1 ząbek Zobacz więcej
1 łyżka mąki do doprawienia 1/4 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki octu 1 i 1/2 łyżeczki świeżego koperku kapustę obrać z wierzchnich, brzydkich liści i wyciąć głąb. Poszatkować dość Zobacz więcej
są dostępne przez cały rok. Jak jednak zrobić kapustę z grzybami do wigilijnych pierogów, bez kiszonej kapusty? Dlatego postanowiłam ukisić sobie kilka słoików na zapas. Składniki: 2kg poszatkowanej, Zobacz więcej