jak wyciągać kości z nóżek

{{headerMessage}}
go wzdłuż. Następnie nacinamy nóżki i wykrawamy kości, wyciągamy mostek i szyję. Zostawiamy tylko skrzydełka.Jak to zrobić można obejrzeć na youtube filmiki pod nazwą luzowanie lub trybowanie Zobacz więcej
jadwigakozela
jadwigakozela Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotujemy z pomyslem
Nadziewane udka

Nadziewane udka 678

0
{{headerMessage}}
Składniki: – 2 nóżki z kurczaka – cebulka – 5 plastrów suszonych pomidorów ze słoika – 4 plastry szynki – 3-4 łyżki bułki tartej – parę listków bazylii – sól, pieprz, chilli, słodka papryka – ząbek Zobacz więcej
Magda111
Magda111 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowite Dania
Galaretka wieprzowa

Galaretka wieprzowa 242

0
{{headerMessage}}
i gotujemy w osolonej wodzie przez 2 godziny . Dodajemy oczyszczoną włoszczyznę , cebulę i czosnek , a przed zakończeniem gotowania liście laurowe i ziele angielskie . Łączny czas gotowania wynosi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
włoszczyznę umieszczamy w garnku i zalewamy wodą 2. Dodajemy kilka ziaren ziela angielskiego i liść laurowy 3. Gotujemy do miękkości mięsa,około 3 godziny (w międzyczasie po ok 40 minutach usuwamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zimną wodą, ale tylko tyle, aby przykryła zawartość garnka. Doprawiamy odrobiną soli i maggi. Wstawiamy na niewielki ogień i gotujemy do momentu, w którym kurczak będzie miękki i będzie lekko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Galaretka zwana przez nas "na zimne" jest nieodłącznym elementem świąt, Wielkanocnych i Bożonarodzeniowych. Nie dodajemy do niej warzyw sam wywar plus mięso ;) Rewelacyjne z octem, sokiem z cytryny, a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mięso (oddzielamy od skóry i kości), a także kroimy marchewkę i jajko na plastry. Na dnie szklanek układamy: natkę pietruszki, po plasterku jajka, dorzucamy plasterki marchewki (2-3) i groszek. Na to Zobacz więcej
annakuklinska
annakuklinska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mojeprzepisy-ania
Galareta wieprzowa

Galareta wieprzowa 19840

4
{{headerMessage}}
Przepis na galaretę jest ze mną od lat. Zawsze przygotowuje ją moja mama, a teraz i ja. Jest bardzo dobra. Możemy zrobić ją również do słoików. Składniki: - 2 golonki wieprzowe - 2 nóżki wieprzowe - 5 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
około 1/2 godz do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku solą i wyciągamy mięso i warzywa z wywaru. Mięso oddzielamy od kości, drobno kroimy, a marchewki siekamy w półplasterki. Do wywaru wrzucamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
włoszczyznę, liście laurowe, pieprz i ziele angielskie i gotujemy jeszcze około 1/2 godz do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku solą i wyciągamy mięso i warzywa z wywaru. Mięso oddzielamy od kości, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i suszoną) - pieprz i sól - kurkuma - słodka papryka suszona - tarta mozzarella Nóżki gotujemy w wodzie z solą, suszoną papryką, bazylią, kurkumą i pokrojoną cebulą. Gdy będą jużzupełniemiękkie, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- 1 łyżeczka słodkiej papryki - 3 ząbki czosnku - 2 kostki brykietowe mrożonego szpinaku - 2 polędwiczki z kurczaka - 1 cebula - 50 g masła + 2 łyżki - 90ml sosu tao tao - 100 g ciecierzycy - sól, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Świąteczny klasyk Polskiej Kuchni, czyli "zimne nóżki". Jedni je uwielbiają inni nienawidzą. Ja uważam, że trzeba do nich dorosnąć. Składniki: 4nóżkiwieprzowe 3 ćwiartki kurczaka bez kości 3 marchewki Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Zimne nóżki

Zimne nóżki 77

1
{{headerMessage}}
golonki i nóżki wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy do nich obrane warzywa, czosnek i przyprawy. Gotujemy do chwili, aż golonka i nóżki będą na tyle miękkie, że mięso się rozpadnie i odejdą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, wyjąć kości, włożyć do miski dodać pieprz, tymianek – oberwać listki i wrzucić razem z łodyżkami, posiekaną trawę żubrową, jałowiec, dokładnie wymieszać i przykryć. Odstawić, na co najmniej dwie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
liście laurowe, ziele angielskie, gorczycę oraz 1 czubatą łyżeczkę soli. Zagotowujemy i na wolnym ogniu pod przykryciem gotujemy około 1 godzinę i 15 minut. Mięso i warzywa wyciągamy z bulionu, po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
odrobina oliwy Kurczaka myjemy oczyszczamy z krwi i podrobów. Następnie łamiemy mu kości mocno naciskając na grzbiet i wyginając nóżki i skrzydełka. Cebulę obieramy i przekrajany na części, czosnek Zobacz więcej
jadwigakozela
jadwigakozela Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotujemy z pomyslem
Confit z gęsi

Confit z gęsi 303

0
{{headerMessage}}
można robić różne rzeczy. Dziś zrobię to, a na jutro niespodzianka :) Ponieważ gęś moja była wyjątkowo chuda jakaś wyścigowa chyba :) więc mięsa było tak mało, że aż się zdziwiłam, ale za to stopiłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na Święta i Sylwestra zawsze przygotowuje się u nas kurczaka w galarecie, zwaną też galantyna drobiowa, czy też galat drobiowy. W moim domu często się robiło tzw. zimne nóżki, czyli nóżki wieprzowe i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na Święta i Sylwestra zawsze przygotowuję kurczaka w galarecie, zwaną też galantyna drobiowa, czy też galat drobiowy. W moim domu często się robiło tzw. zimne nóżki, czyli nóżki wieprzowe i golonki w Zobacz więcej