jak wyjąć kości z kaczki

Dziś pokażę jak w krótkim czasie i bez większych trudności można wyjąć kości z kurczaka lub kaczki ,by zrobić potem wspaniałą roladę na święta.Sama kiedyś miałam obawy czy będę umiała to zrobić,ale Zobacz więcej
garnka, dodać marchewki, cebulę listek laurowy, zalać wodą i ugotować na małym ogniu do miękkości jak rosół. Mięso i warzywa wyjąć z rosołu. Wystudzić. Mięso oddzielić od kości, przez maszynkę razem Zobacz więcej
4 nogi kaczki, sól, majeranek, brzoskwinie w puszce, 300 ml białego wytrawnego wina, 1 łyżka sosu ostrygowego, Nogi oczyścić, umyć, osuszyć, wyjąć kości – skórę zostawić. Mięso pokroić w paski Zobacz więcej
kaczka 1 trawa cytrynowa, 1 łyżka startego świeżego imbiru, skórka z 1 pomarańczy, 2 ząbki czosnku, 1 chili, 1-2 łyżki sosu sojowego Kikkoman, 200 ml białego półwytrawnego wina, 400 ml bulionu Zobacz więcej
1 kaczka, sól, 6 goździków, 1 torebka kardamonu, 300 ml czerwonego wytrawnego wina, 1 kg czereśni, 2 łyżki masła, kostka czekolady deserowej, cukier. Kaczkę dokładnie umyć i osuszyć. Odciąć kuper i Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Bułeczki z kaczką

Bułeczki z kaczką 53

0
4 łyżki sosu sojowego Kikkoman, 1 łyżka miodu (rzepakowy), 1 łyżka cukru z trzciny cukrowej, 1 puszka gruszek w lekkim syropie, 1 noga (bez kości, ze skórą) kaczki Bułeczki idealne na piknik, Zobacz więcej
minut. Doprawić do smaku miodem i solą. Bagietkę pokroić na kawałki, każdy przekroić wzdłuż na pół. Kaczkę wyjąć z piekarnika. Mięso porwać na kawałki, wyjmując przy okazji kości i kosteczki :) Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Rillette z kaczki

Rillette z kaczki 89

0
godzin. Wyjąć kaczkę lekko przestudzić. Zdjąć skórę. Obrać z kości. Rozdrobnić mięso, wymieszać z wytopionym tłuszczem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do naczynia. Świetny dodatek do Zobacz więcej
Mój mąż od dłuższego miał ochotę na pieczoną kaczkę. Cóż było począć- zrobiłam w końcu:) W sumie zawsze bałam się kaczki, że niby to trudne i w ogóle. Przekonałam się jednak jakiś rok temu, że tak Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Kaczka ze śliwkami

Kaczka ze śliwkami 2447

0
Kaczka pieczona jest pyszna, ale jeżeli ma kości jedzenie jej jest troszkę uciążliwe. Dlatego warto poświęcić trochę czasu aby kaczkę wyluzować. kaczka, sól, pieprz, łyżka tymianku, butelka wina Zobacz więcej
Trochę inaczej pieczona kaczka .Nie w całości , a tylko uda i piersi .( Resztę kaczki użyję na zupę ). Czas : 1 godzina Składniki : 2 piersi z kaczki 2 uda z kaczki 2 nieduże kawałki tłuszczu z kaczki Zobacz więcej
Daretocook.pl
Daretocook.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dare to cook
CONFIT Z KACZKI

CONFIT Z KACZKI 1008

0
soli z rozgniecioną główką czosnku. Udka układamy w garnku przekładamy tymiankiem, zielem angielskim, jałowcem, listkami laurowymi i zakrywamy kaczym tłuszczem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni Zobacz więcej
mięso będzie miękkie. W tym czasie bułkę podzielić na kawałki, zalać ciepłym mlekiem, odstawić. Wątróbkę podsmażać na patelni z niewielką ilością oleju ok. 15 min. Kiedy mięso i warzywa będą już Zobacz więcej
kudlaty
kudlaty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Męskie Żarcie
Confit z kaczki

Confit z kaczki 196

0
I pozostajemy w temacie kaczki – dzisiaj confit. Tradycyjne danie francuskie, mało popularne a strasznie proste w przyrządzeniu. Co to tak właściwie jest? Są to udka gotowane w tłuszczu. Nie udało mi Zobacz więcej
Własnoręcznie przygotowane wędliny wydają się być pracochłonne. W przypadku aromatycznych piersi kaczki absolutnie tak nie jest. Wystarczy je pokryć aromatyczną mieszanką soli, cukru i przypraw Zobacz więcej
i gotować na ustawieniu high przez 6 godzin lub low przez 8 godzin Wyjąć kaczkę. Rozdrobnić mięso, odrzucając kości i skórę. Przykryć i odstawić. Ostrożnie przecedzić rosół z wolnowaru do garnka. Zobacz więcej
tłuszcz, włożyć kości, odcięte końcówki skrzydełek, szyjkę. Podsmażyć je na rumiano, następnie przełożyć do garnka. Na patelni ułożyć kawałki kaczki, skórą do dołu i powoli smażyć wytapiając tłuszcz. Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Kaczka w galarecie

Kaczka w galarecie 81

1
płyn. Żelatynę namoczyć w letnim wywarze, dolać więcej wody a następnie wlać do gorącego wywaru, wymieszać, nie gotować. Z kaczki zdjąć skórę. Wykroić piersi i odłożyć, przykryć aby nie obsychały. Zobacz więcej
Zazwyczaj jadamy rosół na kurczaku lub kurczaku i wołowinie. Tym razem zamarzył mi się rosół z kaczki i pierogi z gęsiną. Kupiłam zatem oba rodzaje mięsa i ugotowałam przepyszny rosół na obu rodzajach Zobacz więcej