jak wyjąć kości z kaczki

{{headerMessage}}
Dziś pokażę jak w krótkim czasie i bez większych trudności można wyjąć kości z kurczaka lub kaczki ,by zrobić potem wspaniałą roladę na święta.Sama kiedyś miałam obawy czy będę umiała to zrobić,ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
garnka, dodać marchewki, cebulę listek laurowy, zalać wodą i ugotować na małym ogniu do miękkości jak rosół. Mięso i warzywa wyjąć z rosołu. Wystudzić. Mięso oddzielić od kości, przez maszynkę razem Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Nogi kaczki z brzoskwiniami

Nogi kaczki z brzoskwiniami 241

0
{{headerMessage}}
4 nogi kaczki, sól, majeranek, brzoskwinie w puszce, 300 ml białego wytrawnego wina, 1 łyżka sosu ostrygowego, Nogi oczyścić, umyć, osuszyć, wyjąć kości – skórę zostawić. Mięso pokroić w paski Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Kaczka duszona z imbirem

Kaczka duszona z imbirem 372

0
{{headerMessage}}
kaczka 1 trawa cytrynowa, 1 łyżka startego świeżego imbiru, skórka z 1 pomarańczy, 2 ząbki czosnku, 1 chili, 1-2 łyżki sosu sojowego Kikkoman, 200 ml białego półwytrawnego wina, 400 ml bulionu Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Kaczka z czereśniami

Kaczka z czereśniami 56

0
{{headerMessage}}
1 kaczka, sól, 6 goździków, 1 torebka kardamonu, 300 ml czerwonego wytrawnego wina, 1 kg czereśni, 2 łyżki masła, kostka czekolady deserowej, cukier. Kaczkę dokładnie umyć i osuszyć. Odciąć kuper i Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Bułeczki z kaczką

Bułeczki z kaczką 66

0
{{headerMessage}}
4 łyżki sosu sojowego Kikkoman, 1 łyżka miodu (rzepakowy), 1 łyżka cukru z trzciny cukrowej, 1 puszka gruszek w lekkim syropie, 1 noga (bez kości, ze skórą) kaczki Bułeczki idealne na piknik, Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Kanapki z rwaną kaczką

Kanapki z rwaną kaczką 94

2
{{headerMessage}}
minut. Doprawić do smaku miodem i solą. Bagietkę pokroić na kawałki, każdy przekroić wzdłuż na pół. Kaczkę wyjąć z piekarnika. Mięso porwać na kawałki, wyjmując przy okazji kości i kosteczki :) Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Rillette z kaczki

Rillette z kaczki 97

0
{{headerMessage}}
godzin. Wyjąć kaczkę lekko przestudzić. Zdjąć skórę. Obrać z kości. Rozdrobnić mięso, wymieszać z wytopionym tłuszczem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do naczynia. Świetny dodatek do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mój mąż od dłuższego miał ochotę na pieczoną kaczkę. Cóż było począć- zrobiłam w końcu:) W sumie zawsze bałam się kaczki, że niby to trudne i w ogóle. Przekonałam się jednak jakiś rok temu, że tak Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Kaczka ze śliwkami

Kaczka ze śliwkami 2657

0
{{headerMessage}}
Kaczka pieczona jest pyszna, ale jeżeli ma kości jedzenie jej jest troszkę uciążliwe. Dlatego warto poświęcić trochę czasu aby kaczkę wyluzować. kaczka, sól, pieprz, łyżka tymianku, butelka wina Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Trochę inaczej pieczona kaczka .Nie w całości , a tylko uda i piersi .( Resztę kaczki użyję na zupę ). Czas : 1 godzina Składniki : 2 piersi z kaczki 2 uda z kaczki 2 nieduże kawałki tłuszczu z kaczki Zobacz więcej
Daretocook.pl
Daretocook.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dare to cook
CONFIT Z KACZKI

CONFIT Z KACZKI 1039

0
{{headerMessage}}
soli z rozgniecioną główką czosnku. Udka układamy w garnku przekładamy tymiankiem, zielem angielskim, jałowcem, listkami laurowymi i zakrywamy kaczym tłuszczem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mięso będzie miękkie. W tym czasie bułkę podzielić na kawałki, zalać ciepłym mlekiem, odstawić. Wątróbkę podsmażać na patelni z niewielką ilością oleju ok. 15 min. Kiedy mięso i warzywa będą już Zobacz więcej
kudlaty
kudlaty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Męskie Żarcie
Confit z kaczki

Confit z kaczki 216

0
{{headerMessage}}
I pozostajemy w temacie kaczki – dzisiaj confit. Tradycyjne danie francuskie, mało popularne a strasznie proste w przyrządzeniu. Co to tak właściwie jest? Są to udka gotowane w tłuszczu. Nie udało mi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Własnoręcznie przygotowane wędliny wydają się być pracochłonne. W przypadku aromatycznych piersi kaczki absolutnie tak nie jest. Wystarczy je pokryć aromatyczną mieszanką soli, cukru i przypraw Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Rosół z kaczką w azjatyckim stylu

Rosół z kaczką w azjatyckim stylu 402

0
{{headerMessage}}
i gotować na ustawieniu high przez 6 godzin lub low przez 8 godzin Wyjąć kaczkę. Rozdrobnić mięso, odrzucając kości i skórę. Przykryć i odstawić. Ostrożnie przecedzić rosół z wolnowaru do garnka. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tłuszcz, włożyć kości, odcięte końcówki skrzydełek, szyjkę. Podsmażyć je na rumiano, następnie przełożyć do garnka. Na patelni ułożyć kawałki kaczki, skórą do dołu i powoli smażyć wytapiając tłuszcz. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pokrywkę i gotować kolejne 45 min aż kaczka będzie bardzo miękka. Przestudzić. Wyjąć kaczkę i bardzo dokładnie oddzielić mięso od kości. Kości i skórę wyrzucić a mięso podzielić na mniejsze kawałki. Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Kaczka w galarecie

Kaczka w galarecie 122

1
{{headerMessage}}
płyn. Żelatynę namoczyć w letnim wywarze, dolać więcej wody a następnie wlać do gorącego wywaru, wymieszać, nie gotować. Z kaczki zdjąć skórę. Wykroić piersi i odłożyć, przykryć aby nie obsychały. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zazwyczaj jadamy rosół na kurczaku lub kurczaku i wołowinie. Tym razem zamarzył mi się rosół z kaczki i pierogi z gęsiną. Kupiłam zatem oba rodzaje mięsa i ugotowałam przepyszny rosół na obu rodzajach Zobacz więcej