jak zamarynować kaczke

Któż nie zna marynowanych śledzi? Chyba każdy, na pólkach w sklepie stoją w słoikach, pudełkach i plastikowych opakowaniach! Kiedyś lubiłam śledzie w occie i mój Pan też tylko takie preferował....... Zobacz więcej
nagash40K
nagash40K Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poradnik Smaku
Jak zamarynować mięso

Jak zamarynować mięso 69

Jak zamarynować mięso – Poradnik Smaku Posiłki Zupy Zapiekanki Pieczenie Kotlety Potrawki Roladki Sosy Sałatki Napoje Śniadania Makarony Surówki Dieta Bezglutenowa Danie mięsne Danie wegetariańskie Zobacz więcej
Ciemne mięso kaczki lubię bardzo. Jest dużo wyraźniejsze w smaku niż delikatny kurczak. Jednym ze sposobów na miękkie i soczyste mięso jest moczenie go w wodzie z solą. Wody musi być tyle, by Zobacz więcej
betig
betig Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
sezonna.blogspot.com/
Jak zrobić kaczkę?

Jak zrobić kaczkę? 360

Witam :) Jak zrobić kaczkę? Kupiłam i zabierałam się do niej cały dzień. Kaczka świeża, zafoliowana i całe szczęście na opakowaniu przepis :) Jest dobrze, pomyślałam... i jak to u mnie, robię ze Zobacz więcej
Podamy Wam przepis na naszą ulubioną dynię ze słoika. Trochę inną niż ta tradycyjna jaką pewnie mieliście okazję jeść u cioci na imieninach:) Oto dynia marynowana na ostro z musztardą i miodem. Zobacz więcej
Kaczka, coraz bardziej popularna na polskich stołach, jest smaczna i prosta w przygotowaniu. Jest tylko niewiele droższa od kurczaka, a danie przyrządzone z kaczki jest nieporównywalnie lepsze. Tutaj Zobacz więcej
cookentials: Jak rozebrać kaczkę? Duck striptiz. Strony Strona główna Wypieki Makaron Sałatka Ryby Spis potraw Kontakt Jak rozebrać kaczkę? Duck striptiz. Jak prawidłowo rozebrać kaczkę? Nie jest to Zobacz więcej
Świąteczna klasyka – pieczona kaczka faszerowana jabłkami. Wystarczy zostawić ją na noc w marynacie, a następnego dnia wstawić do piekarnika, by nadać zupełnie inny charakter rodzinnemu obiadowi. Zobacz więcej
Często zdarza ci się ,że nie masz co zrobić z mięsem z rosołu?Pomysłów na jego wykorzystanie jest wiele,bo szkoda przecież wyrzucać dobre mięso.Mięso z niedzielnego rosołu spokojnie może poczekać w Zobacz więcej
Pieczenie kaczki to pozornie prosta czynność. Jedynym mankamentem jest takie upieczenie kaczki, by jej skórka nie przypominała gumy a była delikatna i chrupiąca. Pomóc w tym może przepis na pieczenie Zobacz więcej
Urlopowanie, urlopowaniem, wolność wolnością, a plażing - smażingiem. Oczywiste jest jednak, że pięknej i przestronnej kuchni którą mieliśmy do dyspozycji, nie sposób było nie wykorzystać choć raz. Zobacz więcej
Jak gotować rośliny strączkowe – avokava Facebook Twitter Instagram Email avokava nutri & bio life Toggle Navigation HOME O mnie Przepisy O poranku Lunche Na duży głód Słono i wytrawnie Na słodko Zobacz więcej
RainDrop
RainDrop Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Passionfruit
Jak formować bułeczki?

Jak formować bułeczki? 25

Bez względu na to, czy pieczemy słodkie bułeczki, czy wytrawne, jeśli chcemy nadać im równomierny, okrągły kształt, metoda postępowania jest ta sama. Ciasto dzielimy na kawałki o równej wielkości. Zobacz więcej
Filetowanie pomarańczyto najlepsza technika, by uzyskać soczyste cząstki pomarańczy, bez białych, gorzkawych błonek i skórki, czyli tzw. albedo. Wbrew pozorom albedo, czyli biała skórka pozostająca po Zobacz więcej
Jak ugotować czarny ryż, żeby ziarna nie były sklejone, ani rozgotowane? To wbrew pozorom wcale nie takie trudne, choć wymaga trochę więcej czasu, niż w przypadku białego ryżu, a sam proces przypomina Zobacz więcej
Myśląc o pielęgnacji skóry atopowej zazwyczaj przed oczyma wyobraźni przesuwają nam się obrazy słojów z tłustymi maściami i nadkażonych ran, na które należy nakładać antybiotyk. I słusznie, bo Zobacz więcej
Kaczka jest tradycyjnym polskim przysmakiem i często gości na naszych stołach w czasie świąt. Najczętsze zasady, które warto znać przy przygotowywaniu kaczki: żeby pieczona kaczka była soczysta, Zobacz więcej
Filetowanie pomarańczyto najlepsza technika, by uzyskać soczyste cząstki pomarańczy, bez białych, gorzkawych błonek i skórki, czyli tzw. albedo. Wbrew pozorom albedo, czyli biała skórka pozostająca po Zobacz więcej
Makaron jest jednym z podstawowych składników kuchni włoskiej. Ze względu na rosnące zainteresowanie tą właśnie kuchnią, mam dla Was kilka cennych porad na temat gotowania idealnego makaronu. Może Zobacz więcej
Krótki filmik instruktażowy jak wyfiletować pomarańcze. Zobacz więcej