Festiwal pierogowy u mnie trwa nadal:). Dzisiaj zrobiłam z kapustą i grzybami. Ja zawsze robię z kiszoną kapustą, bo lubię kwaśne i ostre rzeczy. Składniki: - pół kg kiszonej kapusty - ok. 5 suszonych
Zobacz więcej
Lubicie pierogi ? Ja i moja rodzinka bardzo, dlatego na produkcję pierogów zawsze muszę wygospodarować minimum pół dnia, bo pierogom nie ma końca. Trudno mi będzie podać dokładne proporcje składników
Zobacz więcej
Jestem zwolennikiem zdania , ze nie ma potrawy którą by nie można podać gościom - wszystko zależy od tego jak to zrobimy .Moja propozycja tym razem to najzwyklejsze pierogi z gotowanymi ziemniakami -
Zobacz więcej
Jak dla mnie ruskie pierogi to tak zwany podwójny obiad, ponieważ można je jeść zarówno zaraz po zagotowaniu, a także, tak jak ja lubię je najbardziej, podsmażone! Ale największa zaletą pierogów jest
Zobacz więcej
Na zakończenie sezonu, bo jagody w tym tygodniu przestałam widywać. No cóż, do zobaczenia za rok! A wy? Zamroziliście jagody? A może zamroziliście od razu w pierogach ... ? :) SKŁADNIKI: ciasto: 3
Zobacz więcej
Święta to był w tym roku zdecydowanie magiczny czas, który jak zawsze minął za szybko. Dla mnie był to także swego rodzaju debiut kulinarny, bo nigdy wcześniej nie przygotowywałam sama pierogów.
Zobacz więcej
Mrożenie pierogów to niby prosta sprawa, jednak wiele osób ma z tym problem. Należę do kilku grup kulinarnych i bardzo często pada tam pytanie- jak mrozić pierogi? Surowe, podgotowane czy zupełnie
Zobacz więcej
Na kolację dziś pierogi- ogłosiłam ! W tym samym momencie trochę żałowałam, że zadałam sobie sama pracę- bo ta mąka, która zaraz jest wszędzie, bo stolnicę trzeba przynieść, bo nadzienie trzeba
Zobacz więcej
Uwielbiam pierogi, tym razem zrobiłam z mięsem. Takie pierogi można przygotować wcześniej. Rozłożyć na desce posypanej mąką i wstawić do zamrażarki. Jak już będą prawie zamrożone zdjąć deski. Wrzucić
Zobacz więcej
To obowiązkowa pozycja w letnim jadłospisie.:) Pyszne. Szczerze polecam to pierogowe ciasto. Jest elastyczne, łatwe do rozwałkowania i sklejenia. Składniki na ciasto (ponad 70 pierogów): - 3 szklanki
Zobacz więcej
Na pierogi z kapustą i grzybami jest wiele przepisów. Każdy umie je robić i każdemu wychodzą w smaku inne. Ja, po wielu próbach już wiem jakie smakują mi najbardziej. Z tej porcji wychodzi ok. 100
Zobacz więcej
Pomimo, że wigilijną tradycją stało się jedzenie pierogów z kapustą i grzybami, to w moim domu wcinamy zawsze pierogi z soczewicą. I pomimo, że zawsze lepię ich z moją siostrą miliony- wszyscy
Zobacz więcej
Bardzo dobry przepis na pulchne, mięciutkie ciasto na pierogi. Tym razem wersja pierogów ruskich (nie wiem dlaczego kiedyś ich nie lubiłam ;)). Pierogi są oczywiście pyszne w dniu ich przygotowania.
Zobacz więcej
Wieczór wigilijny bez tradycyjnych pierogów z kapustą i grzybami to nie to samo, nawet na obczyźnie... U mnie już sklejone i zamrożone czekają na ten wieczór. Przepis pochodzi od Macieja Kuronia.
Zobacz więcej
W końcu udało mi się znaleźć odpowiednie, co ja mówię, najlepsze (!) ciasto na pierogi. Idealnie się rozwałkowuje, nadaje się do zamrażania. Po ugotowaniu ciasto jest elastyczne i nie rozwala się
Zobacz więcej
Jak zamrozić pierogi? - Przepis kulinarny - www.PrzepisNaPysznySmak.Info Menu O nas Nasze małe porady kulinarne Filmy Kulinarne Potrawy świąteczne Przepisy na Boże narodzenie poniedziałek, 1 sierpnia
Zobacz więcej
W Krakowie w ten piątek zaczął się coroczny Festiwal Pierogów. Nie udało mi się na niego niestety dotrzeć, ale postanowiłam zaznaczyć ten fakt i u siebie w kuchni;)Zauważyli to wszyscy, jako że nie
Zobacz więcej
Nasz sposób na odgrzewanie pierogów. Jeśli masz zamrożone pierogi i chcesz je podać to najpierw rozmróź je a póżniej wstaw na chwilkę do piekarnika - jest to smaczna alternatywa dla gotowania.
Zobacz więcej
Pierogi już zrobione? Brawo!Można je zamrozić idelektować się nimi kiedy tylko przyjdzie wam ochota :) Ja robię duże partie pierogów z kolejno występującymi owocami. Byly już jagody i truskawki. Teraz
Zobacz więcej