jak zapiec mak

Słodkie pierożki z makiem, zapieczone pod wspomnieniem z dzieciństwa czyli koglem moglem kulinarny odjazd | Miod chili i cytryna Miod chili i cytryna gotowanie z pasją Menu Przeskocz do treści szybkie Zobacz więcej
Upiec jasny biszkopt z 4 jaj Masa serowa: 1 1/4 kg sera 1 1/4 kostki masła 30 dag cukru 10 jaj 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 puszka maku z bakaliami ok. 90 dag Wykonanie: Biszkopt pokroić w ukośne Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Est-Ouest
Clafoutis z cukini

Clafoutis z cukini 238

2
Ot taka, kolacyjna proscizna... Na 4 porcje 400 g cukini czyli dwie srednie rozmaryn 35 cl mleka 3 jajka 120 g maki 150 g sera np: koziego twarozku badz mozzarelli sol, pieprz oliwa Cukinie pokroic na Zobacz więcej
ciasto pół margaryny 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 1,5 szkl maki nadzienie; 150 g sera pół szkl mleka 3 łyżki cukru 2 jajka truskawki Ciasto zagnieść z podanych składników, formę do tary Zobacz więcej
Niemiecki przepis na ciasto z agrestem oraz "mąką" ze słonecznika. Jest pyszne, mięciutkie i ekspresowe do zrobienia. Pachnie bosko i smakuje niebiańsko :) SKŁADNIKI: 1 kg agrestu 150 g słonecznika Zobacz więcej
Składniki: 2 łyżki maki, 1/4 kostki masła, 2,5 szklanki mleka, jajko, ok 100 g sera żółtego, sol, pieprz. Wykonanie: W rondelku roztapiamy masło (uważając, aby się nie zarumieniło). Następnie Zobacz więcej
Składniki: ciasto 1/2 kg mąki 6 żółtek 25 dag cukru pudru 1 kostka margaryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia mak 2 szklanki suchego maku 5 jaj 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka kakao 20 dag Zobacz więcej
Bananowo - makowe gryczane ciastko z ciecierzycy. Podane z masłem z nerkowców, kiwi i granatem. Świeży sok marchew - jabłko - pomarańcza inspiracja Przepis: - 1/2 puszki ciecierzycy - łyżka łuski Zobacz więcej
kaska193
kaska193 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.rodzinne-gotowanie.pl
Cebularze

Cebularze 160

0
Składniki: opakowania drożdży (50g) szklanki ciepłego mleka 4 łyżki oleju Łyżeczka cukru 1 szklanki mąki łyżeczki soli Farsz: 3 cebule 1/3 szklanki maku Sól, pieprz Ser żółty Drożdże rozbić z Zobacz więcej
Zapraszam na przepyszną tartę z zapieczonym delikatnym serem ricotta, młodymi, małymi buraczkami w połączeniu z odrobiną tymianku na pszenno-żytnim cieście. Składniki: ciasto: 15 dag maki Zobacz więcej
MyLightFood
MyLightFood Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Light Food
Szarlotka

Szarlotka 561

2
Wiem, że przepisów na szarlotkę jest bardzo, bardzo dużo, ale nie mogłam sobie odmówić dorzucenia do tych wszystkich smakowitości mojego skromnego ciasta. Zawsze się udaje i zawsze zachwyca swoim Zobacz więcej
masła 2 łyżki maki ok 1/2 szklanki maki Sos doprawiłam 1 ząbkiem czosnku wędzonego,odrobina świeżej lawendy sola i pieprzem. Wszystko zalałam beszamelem posypałam seremGruyere to ten sam ,którego Zobacz więcej
:) Kruche ciasto: 150 g maki 65 g masła 50 g cukru pudru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Do mąki dodać masło, posiekać nożem. Dodać cukier puder, sól,proszek do pieczenia i Zobacz więcej
niego coś smacznego. w piątek na spotkanie ze znajomymi zrobiłam takie małe tartaletki, płat ciasta rozłożylam na stole wykroiłam szklanką zgrabne kolka , pałożyłam na każde kółeczko przesmażone Zobacz więcej
Sos Mornay, to sos wywodzący się z kuchni francuskiej. Przygotowywany jest na bazie beszamelu z dodatkiem utartego sera i śmietany. Dodawany jest najczęściej do zapiekanek z dodatkiem drobiu, ryb , Zobacz więcej
Pyszne ciasto z rabarbarem i truskawkami. Kruche ciasto zachwyca. Nie rozmięka pod wpływem owoców. Przepisów jest sporo na to ciasto w internecie, więc i ja musiałam wypróbowac. Polecam!:) Kruche Zobacz więcej
Ot takie sobie kolacyjne badz obiadowe danie. Dosc nietypowe polaczenie smakow, ale wyjatkowo udane, dlatego polecam! 250 g platow lasagne 400 g mokrego twarogu ja wzielam prowansalska Brousse 200 g Zobacz więcej
składniki: 0,5 kostki masła 4 jajka 1szklanka cukru 1,5 szklanki mąki 1,5łyżeczi proszku do pieczenia 4 łyżki maku 1 łyżka soku z cytryny 0,5 szklanki soku z pomarańczy(świeżo wyciśnięty) 2 owoce Zobacz więcej
Zwolenników parówek jest tylu, ilu ich przeciwników. Ja je lubię. Tym razem zapiekłam je z serem w drożdżowym cieście. Wyszły takie niby hot-dogi, fajnie podrasowane, niezwykle smaczne, Zobacz więcej