jak zrobić bagietkę z masłem czosnkowym

Cudowne i chyba najlepsze ciasto pierogowe jakie do tej pory robiłam.. a z pewnością najbogatsze w smaku :-) Masło oraz żółtka sprawiają, że ciasto nie wysycha i idealnie się lepi. Przepis pochodzi z Zobacz więcej
Jak zrobić puree z dyni Puree z dyni jest nieodzownym elementem mojej jesiennej i zimowej kuchni. Można z niego wyczarować fantastyczne potrawy nie tylko o pięknym słonecznym kolorze ale wspaniałym Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Jak zrobić ciasteczka z czekoladą?

Jak zrobić ciasteczka z czekoladą? 30

Jak zrobić ciasteczka z czekoladą? - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Zobacz więcej
Przygotowanie: 30 minut Czas pieczenia: 20 minut Składniki na 12 bułeczek – każda około 176 kalorii Bułeczki: 275ml ciepłego mleka 25g drożdży 2 łyżeczki cukru (10g) 400 g mąki pszennej chlebowej 1.5 Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Jak zrobić ratatouille z filmu

Jak zrobić ratatouille z filmu 57

Jak zrobić ratatouille z filmu - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Zobacz więcej
Zastanawiasz się czasami co dać dziecku, żeby zjadło w szkole? Co zabrać ze sobą na wycieczkę jako bezproblemową przekąskę? Przez bezproblemową mam na myśli coś co się nie kruszy, nie klei, nie kapie Zobacz więcej
Przekąska stara jak świat, znają ją chyba wszyscy. Zebygalaretkaz kurczaka udała się iładnie zsiadła, niezbędna jest żelatyna. Nie obawiajcie się, żewczasie jedzenia będziecie czuć jej smak, nigdy mi Zobacz więcej
Najprostszy, tradycyjny przepis na surówkę z białej kapusty z jabłkiem. Szybko, tanio i smacznie. Czas przygotowywania:do15 minut Ilość porcji:6 Składniki: •pół średniej główki białej kapusty - 400 g Zobacz więcej
Kiedy jeśli nie teraz zajadać się słodkimi węgierkami? Jeśli uda się Wam zachować chociaż kilka sztuk – koniecznie wypróbujcie przepis na sernik królewski ze śliwkami. Poezja smaku – to mało Zobacz więcej
Witam Kochani. Przetworów ciąg dalszy. Bardzo lubię keczup z cukinii, bo jest fantastyczny. Ma szerokie zastosowanie, jak zwykły keczup, ale ja często dodaje go także do gulaszu, sosów Zobacz więcej
Kwiaty z suszonych owoców ananasa są nie tylko ładne, ale też smaczne. Możemy ich użyć do słodkich wypieków: babeczek, ciast i tortów. Zobacz więcej
Ostatnio robiłam dla Was bardzo obszerny test jogurtów greckich. Zachęcam aby do niego zajrzeć, nie każdy z jogurtów które dostępne są na sklepowej półce ma zadowalający skład i warto wybierać je Zobacz więcej
Witam Kochani! Polecam pulchne, bardzo smaczne i łatwe ciasto do przygotowania. Zamiast masła użyłam oleju kokosowego nierafinowanego. Składniki 5 jaj 400 ml mąki pszennej uniwersalnej 200 ml oleju Zobacz więcej
Steki wołowe to prawdopodobnie druga z najbardziej znanych w Polsce dań mięsnych (zaraz po schabowych) i pierwsze, które przychodzi na myśl o wołowinie. Żeby zrobić idealny stek wystarczy dobre mięso, Zobacz więcej
Baranek to nieodzowny element wielkanocnego stołu. Taki wykonany z masła jest ładny i praktyczny. Wykonywanie baranków z masła, za pomocą drewnianych foremek, ma długą tradycję, którą warto Zobacz więcej
Dzisiejszy wpis też jest wpisem na życzenie :) Za każdym razem, kiedy pojawiają się tutaj pierogi, powtarzają się pytania, jak zrobić pierogi z falbanką - dekoracyjnym brzegiem. Mam nadzieję, że ten Zobacz więcej
Frytki z piekarnika są doskonałe jako oddzielne danie, ale także sprawdzą się w roli dodatku do mięs, np. nóżek z kurczaka czy kotletów z kurczaka. Kiedy już przygotowuję frytki, preferuję domowe, Zobacz więcej
Jak zrobić zakwas z buraków Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Kanapka z masłem orzechowym i bananem Jak zrobić zakwas z buraków Zobacz więcej
Dziś przepis na przepyszne , aromatyczny olej z liści bazylii ,tak rozpowszechniony w kuchni śródziemnomorskiej.Wspaniały dodatek do sałatek,mięs ,kanapek , kurczaka,ryb,warzyw.Bazylii , przypisywano Zobacz więcej
Baranek to nieodzowny element wielkanocnego stołu. Taki wykonany z masła jest ładny i praktyczny. Wykonywanie baranków z masła za pomocą drewnianych foremek ma długą tradycje, która warto kontynuować. Zobacz więcej