Przepis na jak zrobić gąbkę z pietruszki

Dopraw Swój Świat
Dopraw Swój Świat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dopraw Swój Świat
Baba ghanoush

Baba ghanoush 32

Baba ghanoush to pasta z pieczonego bakłażania wymieszanego z oliwą z oliwek. Danie to, popularne na Bliskim Wschodzie, w Brazylii i na Półwyspie Indyjskim, przyprawiane jest w zależności od Zobacz więcej
Jeśli znudziły Wam się popularne sałatki z ryżem, tuńczykiem czy kurczakiem kebab i macie ochotę zabrać ze sobą do pracy coś innego i naprawdę pysznego, koniecznie spróbujcie. Na ciepło, tuż po Zobacz więcej
kuba.pichci
kuba.pichci Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuba Pichci
Kotlety z chleba

Kotlety z chleba 64

Staram się nie marnować żywności. Zdarzy się oczywiście, że o czymś zapomnę, coś się niespodziewanie szybko popsuje czy inna podobna sytuacja, ale generalnie dbam o to, aby nic, co nadaje się do Zobacz więcej
Pomimo, że przepis będzie kurkowy, na początek zostańmy w tematyce serowej. Chciałam napisać o serze – tym razem hiszpańskim – Manchego. Jest to owczy ser pochodzący z La Manchy – tym, którzy znają Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Zupa z leśnych grzybów

Zupa z leśnych grzybów 92

Zupa z leśnych grzybów Ten tydzień będzie chyba grzybowy, ponieważ przez weekend zebrałam dużo borowików, podgrzybków, i też mnóstwo pomysłów mi się zrodziło w głowie na grzybowe fantazje . Jedną z Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mammadeli
Kurki w śmietanie

Kurki w śmietanie 76

Kurki jak szparagi – pojawiają się tylko na chwilę, więc w sezonie chciałoby się je jeść codziennie. Niestety przed przygotowaniem trzeba je porządnie oczyścić – ideałem byłoby zrobienie tego na sucho Zobacz więcej
Między świętami byli u mnie znajomi przywieźli ze sobą swoje przysmaki oraz pęczek skorzonery. To bardzo ciekawie wyglądające warzywo o staropolskiej nazwie wężomord, a także spotkałem się z nazwą że Zobacz więcej
W większości polskich restauracji znajdziesz w karcie to danie. Można pomyśleć, że to nasz narodowy specjał. Z wykonaniem bywa różnie, choć wydawałoby się, że nie da się tu nic zepsuć. Jeśli jednak Zobacz więcej
W większości polskich restauracji znajdziesz w karcie to danie. Można pomyśleć, że to nasz narodowy specjał. Z wykonaniem bywa różnie, choć wydawałoby się, że nie da się tu nic zepsuć. Jeśli jednak Zobacz więcej
kuchniazjadalnia
kuchniazjadalnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchniazjadalnia
Sok z pietruszki

Sok z pietruszki 5450

Z pietruszki? Może się wydawać, że to taki sok nie może być smaczny, a tymczasem gdy się go pije nie czuć, że jest zrobiony z natki. To zdrowy i orzeźwiający napój, który można przygotować w Zobacz więcej
Taste me
Taste me Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Taste me!
Wegańska golonka

Wegańska golonka 89

05.01 - urodziny Lubego. Z racji tego, że Luby należy do osób, które ze słodyczy najbardziej lubią kotlety sojowe, a piekarnik nadal się buntuje - tortu nie było. Jako, że jedyną mięsną potrawą za Zobacz więcej
na oko
na oko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
na oko
Moules au roquefort

Moules au roquefort 147

Moules au roquefort, czyli malze z sosem na bazie sera roquefort, to typowe danie kuchni francuskiej oraz belgijskiej.W wielu tamtejszychrestauracjach, szczegolnie na polnocy, mule serwuje sie w Zobacz więcej
na oko
na oko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
na oko
Moules au roquefort

Moules au roquefort 138

Moules au roquefort, czyli malze z sosem na bazie sera roquefort, to typowe danie kuchni francuskiej oraz belgijskiej.W wielu tamtejszychrestauracjach, szczegolnie na polnocy, mule serwuje sie w Zobacz więcej
Ta kombinacja smaku jest prosta, a efekt końcowy bardzo zadowalający. Początkowo takie połączenie stosowałam w roladkach, jednak kiedyś poszłam na skróty ( grubsza forma) i zrobiłam coś Zobacz więcej
Jeśli znudziły Wam się popularne sałatki z ryżem, tuńczykiem czy kurczakiem kebab i macie ochotę zabrać ze sobą do pracy coś innego i naprawdę pysznego, koniecznie spróbujcie. Na ciepło, tuż po Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Sok z natki pietruszki

Sok z natki pietruszki 6341

Piliście kiedykolwiek sok z natki pietruszki? Przyznam, że jak tylko zobaczyłam ten przepis to od razu pomyślałam, że muszę go zrobić. Jest nie tylko zdrowy, ale i smaczny. Smakował nawet Mojemu K. :) Zobacz więcej
Wraz z początkiem maja nerwowo wypatruję pierwszych szparagów, w czerwcu cieszę się na bób, ale tak naprawdę przez cały rok najbardziej czekam na moment, kiedy rozpocznie się sezon na błyszczące, Zobacz więcej
Bakłażan to warzywo-gąbka – dzięki temu świetnie wchłania smaki marynaty, w której go pieczemy czy sosu, w którym go gotujemy. Jednocześnie, właśnie dzięki swojej strukturze, podczas jedzenia Zobacz więcej
Ponieważ trudno w sklepie kupić dobrą rybę mrożoną, bez glazury, która często waży więcej niż sama ryba, kupuję najzwyklejsze kostki rybne, które mielę i robię kotleciki. To danie ma jeszcze jedną Zobacz więcej
Ta sałatka jest przepyszna do obiadu, tuż przed pasteryzacją i po -zimą:) W tamtym roku, dużo bardziej smakowała mi sałatka szwedzka, w tym, nie wiem dlaczego, ta podbiła moje kubki smakowe. Sałatka z Zobacz więcej