jak zrobić gąbkę z pietruszki

. kostek rybnych mała cebula 6 średnich ziemniaków, ugotowanych 1 jajko bułka tarta ewentualnie zielona pietruszka lub koperek sól olej do smażenia Kostki rybne rozmrażam i rozmrożone wyciskam jak Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mammadeli
Kurki w śmietanie

Kurki w śmietanie 68

0
Kurki jak szparagi – pojawiają się tylko na chwilę, więc w sezonie chciałoby się je jeść codziennie. Niestety przed przygotowaniem trzeba je porządnie oczyścić – ideałem byłoby zrobienie tego na sucho Zobacz więcej
Jeśli znudziły Wam się popularne sałatki z ryżem, tuńczykiem czy kurczakiem kebab i macie ochotę zabrać ze sobą do pracy coś innego i naprawdę pysznego, koniecznie spróbujcie. Na ciepło, tuż po Zobacz więcej
Jeśli znudziły Wam się popularne sałatki z ryżem, tuńczykiem czy kurczakiem kebab i macie ochotę zabrać ze sobą do pracy coś innego i naprawdę pysznego, koniecznie spróbujcie. Na ciepło, tuż po Zobacz więcej
kolejnego wina i podawał kolejny rodzaj szynki tudzież sera do spróbowania. W końcu poddałam się i kupiłam i wino i ser. Część zjedliśmy jako piątkowy tapas, a w sobotę rano postanowiłam go Zobacz więcej
gąbka. Długo przekonywałam się do połączenia makaronu ze strączkowymi. Niby tradycyjne włoskie zestawienie (a ja włoskie smaki biorę w ciemno), ale nijak mi ono nie pasowało. Ale zrobiłam. Najpierw Zobacz więcej
miesięcy kosztują niemało, dużo osób skarży się na ich goryczkę lub po prostu nie wie co z nimi zrobić. Jednak kiedy rozpoczyna się sezon i ceny oberżyny spadają do kilku złotych za kilogram Zobacz więcej
W większości polskich restauracji znajdziesz w karcie to danie. Można pomyśleć, że to nasz narodowy specjał. Z wykonaniem bywa różnie, choć wydawałoby się, że nie da się tu nic zepsuć. Jeśli jednak Zobacz więcej
W większości polskich restauracji znajdziesz w karcie to danie. Można pomyśleć, że to nasz narodowy specjał. Z wykonaniem bywa różnie, choć wydawałoby się, że nie da się tu nic zepsuć. Jeśli jednak Zobacz więcej
Proszę bardzo, oto grzyby Portobello. Niech Was nie zmyli ich obco brzmiąca nazwa. Portobbello to piękna nazwa grzyba będącego prawie zwykłą pieczarką. Prawie jednak robi sporą różnicę. Są większe, Zobacz więcej
Bakłażan to warzywo-gąbka – dzięki temu świetnie wchłania smaki marynaty, w której go pieczemy czy sosu, w którym go gotujemy. Jednocześnie, właśnie dzięki swojej strukturze, podczas jedzenia Zobacz więcej
dodać pietruszkę lub, jak Grecy, miętę. Baba ghanush serwuje sie z pitą, ryżem lub chlebem. Ja proponuję Wam bardzo prosty przepis, a Wy użyjcie własnej fantazji, by urozmaicić to pyszne danie :) Zobacz więcej
Między świętami byli u mnie znajomi przywieźli ze sobą swoje przysmaki oraz pęczek skorzonery. To bardzo ciekawie wyglądające warzywo o staropolskiej nazwie wężomord, a także spotkałem się z nazwą że Zobacz więcej
z pietruszki sól pieprz Przygotowanie: Wypłucz grzyby w letniej wodzie, ale nie za długo bo zrobi się z nich gąbka. Następnie pokrój w większe kawałki i podsmaż z 2 łyżkami masła i cebuli. Między Zobacz więcej
do paelli, np. bomba · 1-1.5 l bulionu · sól, pieprz, szafran · natka pietruszki · olej do smażenia Mrożone owoce morza rozmroź. Muszle małży wyczyść szorstką gąbką, oderwij bisiory. Z krewetek w Zobacz więcej
Ta kombinacja smaku jest prosta, a efekt końcowy bardzo zadowalający. Początkowo takie połączenie stosowałam w roladkach, jednak kiedyś poszłam na skróty ( grubsza forma) i zrobiłam coś Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa 148

4
pieprzu 5 ziaren ziela angielskiego 1 łyżka masła 1 łyżka sosu sojowego 3 ziemniaki sok z cytryny (opcjonalnie) sól pieprz do posypania: natka pietruszki (opcjonalnie, ale b.polecam) Potrzebne będzie Zobacz więcej
. Można to zrobić dzień wczesniej lub użyć bulionu gotowego, ale oczywiście najprzyjemniejszy jest domowy bulion z ryb. Mrożone owoce morza rozmrozić, wyłożyć na talerz wyścielony papierowymi Zobacz więcej
Taste me
Taste me Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Taste me!
Wegańska golonka

Wegańska golonka 69

0
nie jadłam golonki. Sugerując się zdjęciami z internetu, ukręciłam "mięso". ;) Za kość robi pietruszka (surowa, niegotowana, twarda jak kość ;), mięso to kotlety sojowe zabarwione buraczkiem, warstwa Zobacz więcej
. Pasternak to warzywo zapomniane na tyle, że dostaniecie go w dobrze zaopatrzonym warzywniaku lub od zaprzyjaźnionego hodowcy. Na próżno szukać go w marketach. Łatwo go pomylić z dorodną i wyrośniętą Zobacz więcej