jak zrobić kawior z pstrąga

w miejsce żółtek utartą masę .Złożyć jajka tak by się skleiły i wyglądały jak całe. Z majonezu, cebulki, kopru zrobić sos .Doprawić do smaku solą i pieprzem . Jajka układać na listku sałaty . Oblewać Zobacz więcej
piekarnika. Piec ok. 25-30minut na złoto. Po upieczeniu wyjąc i studzić na kratce. Składnki na pastę: 300g twarożku śmietankowego ( u mnie President) 1 łyżka soku z cytryny 1/2 pęczka koperku Zobacz więcej
To mogłaby być bardzo kontrowersyjna pozycja w każdym europejskim menu. To pasta z kawioru, którą można uwielbiać albo szczerze znienawidzić i już nigdy nie tknąć. Lub zamawiać za każdym razem, kiedy Zobacz więcej
Witam serdecznie, tych którzy tu jeszcze od czasu do czasu zaglądają. Wieje nudą, tak..zgadzam się! Już wiem jaki jest mój główny problem prowadzenia, dodajmy systematycznego prowadzenia bloga. Gotuję Zobacz więcej
No tak, to przepis na konkurs. A powstał trochę z przekory i prawdę mówiąc, nie sądziłam, że to może dobrze smakować! :) A już na pewno nie, że tak pięknie będzie się prezentować. Zaskoczyło mnie i Zobacz więcej
z tego, zamieniając olej słonecznikowy na rzepakowy. Z jednego żółtka wyszło mi prawie połowa 200ml słoiczka, całkiem sporo. Majonez wyszedł palce lizać i był gwiazdą mojej dzisiejszej kanapki z Zobacz więcej
. zestaw zawiera: - matę bambusową - pałeczki - Liście nori - Ryż do sushi - Sos do ryżu - Wasabi - Imbir marynowany - czarny sezam Dodatki do sushi Tu możemy trochę poeksperymentować wszystko Zobacz więcej
Bardzo lubię wędzone ryby. Wędzenie zmienia nieco smak pozwalając jednak zachować strukturę ryby. Co dziwne smakują mi z reguły gatunki nieco pośledniejsze, niż te z tak zwanej górnej półki. Chociaż Zobacz więcej
(to tak w hołdzie dla lokalizacji). Interesująco brzmią Assiette de paisson (12,00) – piklowany pstrąg, wędzona makrela, marynowany śledź, majonez chrzanowy, piklowane cytryny podawane z grillowanym Zobacz więcej
z kiszonych ogórków , kawior z octu), potem krem z prawdziwków, zupa rybna z wędzonym pstrągiem (tu już duetu dopełnia wódka dębowa aromatyzowana wiórami amerykańskiej odmiany tego drzewa). Teraz Zobacz więcej
quinoy 4 łyżki octu ryżowego 1 łyżka cukru (ja dałam kokosowy) 120 gram wędzonej polędwicy z łososia 1 zielony ogórek kilka grzybków mun 3 arkusze nori 2 łyżki kawioru z pstrąga (opcjonalnie) 1 łyżka Zobacz więcej
, daikon, kwiaty cukinii, melony, korniszony azjatyckie, tamarillo, pomidory (stare odmiany), korzeń lotosu, rzepa, a także zboża w formie jak najmniej przetworzonej. Z ryb i owoców morza na stołach Zobacz więcej
najsmaczniejszych dań zrobionych przez Was samych. Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza, szczególnie jeśli któryś przepis przypadł Wam do gustu. Z góry dziękuję Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: booboo

Autor: booboo 38

0
stycznia 2013 Mięsa Mięsa Ragu czy Bolognese 19 września 2013 Mięsa Gęś z makaronem 21 maja 2013 Mięsa Zapiekanka ziemniaczana z burakami 24 kwietnia 2013 Mięsa Bawarskie kopytka z pastą pomidorową i Zobacz więcej
mopswkuchni
mopswkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mops w kuchni
La Vende w Łodzi

La Vende w Łodzi 97

0
Dzisiaj moja druga recenzja restauracji – po Marcello Magdy Gessler pora na La Vende. Lokal ten również znajduje się w Manufakturze. Marcello jak pamiętacie nie zrobiło na mnie piorunującego wrażenia Zobacz więcej
Lach Commis Chef Michał Wilkoński Commis Chef Łukasz Pęcarski Commis Chef Mateusz Weneczuk Commis Chef Kolacja rozpoczęła się w foyer hotelowym gdzie zostaliśmy poczęstowani przepysznymi Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biblia Smaków
Między Ustami

Między Ustami 111

0
majonez kaparowy – domowej roboty majonez idealnie złamany smakiem kaparów. Poezja. „śledź / śliwka / jabłko / szalotka” Lubię połączenie śledzia ześliwką, choć przyznam, żepierwszy raz była to Zobacz więcej
W tym roku odbyła się druga edycja Terra Madre Slow Food Festiwal w Krakowie. Od samego początku organizatorzy zapraszają ludzi z pasją i tak było tym razem. Ja miałem zaszczyt poznać bliżej kilku Zobacz więcej
czekadełka suchego chleba? Po tym, jak na stół wjechała pierwsza przystawka, wiedziałam już, że ktoś się tu bardzo stara, by atrakcyjnie złożyć danie, ale całość wyglądała na przekombinowaną, a Zobacz więcej
przybrane stoły, dyskretna i pomocna obsługa. Na naszych oczach rozgrywał się prawdziwy TEATR. W.M. Amaro przygotowywał swoje dania. Ku mojej radości w przygotowywaniu kolacji uczestniczył także Zobacz więcej