jak zrobić kawior z pstrąga

Babciagramolka
Babciagramolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Buniabaje w kuchni
A co w środku ?

A co w środku ?  147

0
{{headerMessage}}
w miejsce żółtek utartą masę .Złożyć jajka tak by się skleiły i wyglądały jak całe. Z majonezu, cebulki, kopru zrobić sos .Doprawić do smaku solą i pieprzem . Jajka układać na listku sałaty . Oblewać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
piekarnika. Piec ok. 25-30minut na złoto. Po upieczeniu wyjąc i studzić na kratce. Składnki na pastę: 300g twarożku śmietankowego ( u mnie President) 1 łyżka soku z cytryny 1/2 pęczka koperku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To mogłaby być bardzo kontrowersyjna pozycja w każdym europejskim menu. To pasta z kawioru, którą można uwielbiać albo szczerze znienawidzić i już nigdy nie tknąć. Lub zamawiać za każdym razem, kiedy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jakwszystko znika z talerzy? Człowiek stawia na stół i nie będzie latał z aparatem krzycząc - "Nie ruszaj, nie dotykaj! Zostaw...!" Ja raczej krzyczę: " JEŚĆ!!!". No i co z tego, że zrobiłam między Zobacz więcej
{{headerMessage}}
No tak, to przepis na konkurs. A powstał trochę z przekory i prawdę mówiąc, nie sądziłam, że to może dobrze smakować! :) A już na pewno nie, że tak pięknie będzie się prezentować. Zaskoczyło mnie i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z tego, zamieniając olej słonecznikowy na rzepakowy. Z jednego żółtka wyszło mi prawie połowa 200ml słoiczka, całkiem sporo. Majonez wyszedł palce lizać i był gwiazdą mojej dzisiejszej kanapki z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. zestaw zawiera: - matę bambusową - pałeczki - Liście nori - Ryż do sushi - Sos do ryżu - Wasabi - Imbir marynowany - czarny sezam Dodatki do sushi Tu możemy trochę poeksperymentować wszystko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ograniczony, ale nawet gdybyśmy mogli zajadać się halibutem i kawiorem pewnie i tak wybralibyśmy śledzia. Proponuję Wam wykorzystanie takiej wędzonej ryby nie tylko jako przysmaku do zagryzania pajdą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(to tak w hołdzie dla lokalizacji). Interesująco brzmią Assiette de paisson (12,00) – piklowany pstrąg, wędzona makrela, marynowany śledź, majonez chrzanowy, piklowane cytryny podawane z grillowanym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z kiszonych ogórków , kawior z octu), potem krem z prawdziwków, zupa rybna z wędzonym pstrągiem (tu już duetu dopełnia wódka dębowa aromatyzowana wiórami amerykańskiej odmiany tego drzewa). Teraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
quinoy 4 łyżki octu ryżowego 1 łyżka cukru (ja dałam kokosowy) 120 gram wędzonej polędwicy z łososia 1 zielony ogórek kilka grzybków mun 3 arkusze nori 2 łyżki kawioru z pstrąga (opcjonalnie) 1 łyżka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, daikon, kwiaty cukinii, melony, korniszony azjatyckie, tamarillo, pomidory (stare odmiany), korzeń lotosu, rzepa, a także zboża w formie jak najmniej przetworzonej. Z ryb i owoców morza na stołach Zobacz więcej
{{headerMessage}}
najsmaczniejszych dań zrobionych przez Was samych. Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza, szczególnie jeśli któryś przepis przypadł Wam do gustu. Z góry dziękuję Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: booboo

Autor: booboo 49

0
{{headerMessage}}
Grzyby Pasta alla Ezio 25 marca 2013 Grzyby Barszcz czerwony z uszkami 10 stycznia 2013 Grzyby Risotto con funghi 17 grudnia 2012 Grzyby Pstrąg z borowikami na maśle 11 grudnia 2012 Grzyby Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i sepii Ośmiornica / ziemniak / algi Makrela / szczaw / kawa Makrela z sosem holenderskim z nutą szczawiową i nutą kawy, do tego sos szczawiowy Risotto / parmigiana Risotto z parmezanem na purée z Zobacz więcej
mopswkuchni
mopswkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mops w kuchni
La Vende w Łodzi

La Vende w Łodzi 100

0
{{headerMessage}}
Dzisiaj moja druga recenzja restauracji – po Marcello Magdy Gessler pora na La Vende. Lokal ten również znajduje się w Manufakturze. Marcello jak pamiętacie nie zrobiło na mnie piorunującego wrażenia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lach Commis Chef Michał Wilkoński Commis Chef Łukasz Pęcarski Commis Chef Mateusz Weneczuk Commis Chef Kolacja rozpoczęła się w foyer hotelowym gdzie zostaliśmy poczęstowani przepysznymi Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biblia Smaków
Między Ustami

Między Ustami 114

0
{{headerMessage}}
sobie pomidorowe sosy zeszkolnej stołówki czy słoików zwyrobami pulpetopodobnymi jedzonymi zamłodu nabiwakach. Nie mam pojęcia jak todanie znalazło się nastole. „wędzony pstrąg / szpinak / pomarańcza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W tym roku odbyła się druga edycja Terra Madre Slow Food Festiwal w Krakowie. Od samego początku organizatorzy zapraszają ludzi z pasją i tak było tym razem. Ja miałem zaszczyt poznać bliżej kilku Zobacz więcej
annazona
annazona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dania kontra ania
Kurka Wodna (Kraków)

Kurka Wodna (Kraków) 28

0
{{headerMessage}}
czekadełka suchego chleba? Po tym, jak na stół wjechała pierwsza przystawka, wiedziałam już, że ktoś się tu bardzo stara, by atrakcyjnie złożyć danie, ale całość wyglądała na przekombinowaną, a Zobacz więcej