jak zrobić leczo z patisonem

Dzisiaj zrobiłem na kolację leczo z młodych patisonów z kiełbaską i pomidorkami. Smakowało wybornie. Pod tym linkiem młode patisonyznajdziesz przepis na to właśnie leczo. Polecam ! :-) Życzę Zobacz więcej
Pójdzie człowiek na bazar, dostaje oczopląsu z amokiem i wydaje mu się, że jak tylko wróci to zrobi to czy tamto. Nakupuje zatem warzyw, przyniesie do domu i wtedy zazwyczaj zapał mu spada... no ale Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Leczo z patisona

Leczo z patisona 581

0
Kupiłam jakiś czast temu pięknego patisona i nie wiedziałam za bardzo co z nim zrobić. Ale coś mi świtało, że miałam wycięty z jakieś gazety kartkę z przepisem na leczo z patisona. I to też Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Leczo z patisona

Leczo z patisona 421

0
Kupiłam jakiś czast temu pięknego patisona i nie wiedziałam za bardzo co z nim zrobić. Ale coś mi świtało, że miałam wycięty z jakieś gazety kartkę z przepisem na leczo z patisona. I to też Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Leczo z patisona

Leczo z patisona 172

0
Kupiłam jakiś czast temu pięknego patisona i nie wiedziałam za bardzo co z nim zrobić. Ale coś mi świtało, że miałam wycięty z jakieś gazety kartkę z przepisem na leczo z patisona. I to też Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Leczo z patisona

Leczo z patisona 164

0
Kupiłam jakiś czast temu pięknego patisona i nie wiedziałam za bardzo co z nim zrobić. Ale coś mi świtało, że miałam wycięty z jakieś gazety kartkę z przepisem na leczo z patisona. I to też Zobacz więcej
Nadeszła pora na patisona. To brat cukini i kuzyn dyni, w smaku po obróbce lekko słodki, pakowany zwykle w słoiki na zimę, panierowanylub duszony w leczo. W sumie średnio popularny, a taki smaczny! Zobacz więcej
To jest zdecydowanie moja ulubiona pora roku pod względem jedzenia. Pyszne, dojrzałe w słońcu warzywa są pełne smaku i zajadam się nimi pod różnymi postaciami. Ten gulasz warzywny, podobny do leczo Zobacz więcej
Leczo warzywne (polska ratatuja, ratatouille) Któregoś jeszcze ciepłego dnia, była u mnie mama i wzięłyśmy się za zrobienie lecza warzywnego. Zostało zamknięte w słoiki i zagotowane, dzięki temu mamy Zobacz więcej
Leczo wegetariańskie Moja ulubiona potrawa, którą mogłabym jeść nieustannie. To jedyny powód, prócz wakacji oczywiście, za który lubię lato. Miłość do leczo odziedziczyłam po mamie, która poznała je Zobacz więcej
Ten przepis podsunęło mi dwóch moich ulubionych łakomych Włochów, ale w ich wersji, zamiastpatisona, rządzi się cukinia. Cukinia, patison, czy bakłażan -w tymwydaniu każde z nich będzie smakować Zobacz więcej
(Ajvar) - Ketchup domowy - Leczo do słoików na zimę - Sos pomidorowy z patisonem na zimę WRZESIEŃ cukinia gruszki grzyby kabaczek marchew owoce czarnego bzu owoce dzikiej róży patison - Sos Zobacz więcej
Ostatnio na osiedlowym ryneczku trafiłam na patisona i postanowiłam, że zrobię z niego leczo. Odkąd pamiętam leczo kojarzy mi się z mama i z wakacjami. Pewnie dlatego, że przywołuje miłe wspomnienia. Zobacz więcej
jeszcze będzie w kategoriach zupnych), a na Targu pozyskano piękne kolorowe papryki słodkie i ostre oraz maleńkie patisony. Wszystko to, zostało przerobione na jędrne, świeże leczo/ratatouille z Zobacz więcej
Natalaada
Natalaada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KUCHNIA NATKI
LECZO

LECZO 1489

0
LECZO (wersja polska) Leczo jest jedną z moich ulubionych potraw z sezonowych warzyw. Oczywiście nie jest to wersja oryginalna, taka jaką się robi na Węgrzech. Jest to wersja polska :), zbliżona Zobacz więcej
coś po prostu przepysznego :) Danie jest sycące i spokojnie może starczyć Wam za obiad. Taki sam myk możecie zrobić z plastrami cukinii, kabaczków lub patisonów. "Pizza" z bakłażana czyli bakłażan Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Leczo z cukinią

Leczo z cukinią 55

1
W okresie jesiennym w wielu warzywniakach leżą skrzynki z przecenionymi paprykami. Paprykami nieco mniejszymi, nieco bardziej lichymi, nierównomiernie wybarwionymi, ale nadal bardzo smacznymi. Zobacz więcej
Leczo to smak mojego dzieciństwa. Odkąd pamiętam, wraz z pojawieniem się cukinii na naszych grządkach, na obiad było właśnie leczo. Może nie takie typowe węgierskie z samą papryką, ale leczo pełne Zobacz więcej