jak zrobić przecier ogórkowy na zimę

Sezon letni już za nami. Spędziłam go bardzo przyjemnie. Był wyjazd nad morze, pobliskie wypady nad wodę. Oczywiście najwięcej czasu spędzaliśmy na placach zabaw :). Lato również sprzyjało Zobacz więcej
, kombinowania. Albo jest to pyszna pomidorowa albo niejadalna zupa – nie ma stadiów pośrednich albo jesz albo wylewasz. Jak już zjemy cały ten garnek pomidorowej to może zabiorę się za ogórkową? Na Zobacz więcej
... Łączna liczba wyświetleń Popularne posty Sałatka wielowarzywna na zimę Sezon ogórkowy w pełni, więc jak z tego nie korzystać. Ogórki już się kiszą, czas na sałatki. Sałatka wielowarzywna podana do Zobacz więcej
KuchAsia
KuchAsia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchAsia
Sierpniowe wekowanie, cz. I

Sierpniowe wekowanie, cz. I  375

2
, kiedy biegaliśmy wokół kuchennej wyspy próbując ukoić Gentelmana umęczonego wielomiesięczną kolką, kiedy trzeba było uszczelniać szafki, zakrywać rogi i kiedy kupa oznaczała konieczność sięgnięcia Zobacz więcej
oto fotkę udało mi się zrobić pod okiem Mistrza :)I jeszcze jedna :)Mój aparacik to żaden tam profesjonalny sprzęt do fotografii - ot, porządna cyfrówka do robienia zdjęć z wakacji, tym bardziej mam Zobacz więcej
produktów na jesień, zimę i początek wiosny. Bób i fasolka szparagowa Warzywa strączkowe po zblanszowaniu bardzo dobrze się zamraża. Należy jednak pamiętać, aby po zblanszowaniu osuszyć je z nadmiaru Zobacz więcej
pokochać konfitury poziomkowej czy boskiego syropu z leśnych jeżyn? KROKUS ma też m.in. w swojej ofercie absolutnie genialny keczup i fenomenalne bez cukrowe konfitury z jabłek, śliwek, truskawek, Zobacz więcej
przez całą zimę. Aby wszystkie przetwory przetrwały wiele tygodni konieczne jest ich prawidłowe przygotowanie i zakonserwowanie czyli poddanie ich procesowi pasteryzacji. Pasteryzacja to proces,w Zobacz więcej
nie wnoszą na konto tych dobrych dla organizmu . Nie chcę już by mój żołądek był śmietnikiem. To na początek. Na moim blogu będą pojawiać się dania zarówno nisko jak i wysokokaloryczne, bo będę nadal Zobacz więcej
Anna Małek
Anna Małek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sprawdzonakuchnia
Falafel

Falafel 357

0
, zalać zimną wodą, wody powinno być dwukrotnie więcej niż ciecierzycy Następnego dnia odcedzić ciecierzycę, najlepiej pozostawiając ją przez kilka minut na sicie Do odsączonej ciecierzycy dodać grubo Zobacz więcej
-orzechowy autorka: joanna30 | blog: Smakołyki Asi KUKURYDZIANY JABŁECZNIK NA ZIMNO autorka: foodmania | blog: FOODMANIA Amerykańska szarlotka autor: usmiechnietebanany | blog: uśmiechnięte banany Zobacz więcej
faszerowane kozim serem – Shabby Eat Sałatki: Sałatka z pieczonej papryki i anchois – Filozofia smaku Sałatka makaronowa z ogórkami kiszonymi – Kulinarne Szaleństwa Maniusi Szybka sałatka z ogórków Zobacz więcej