jak zrobić pstrąga

Zielona sałatka ziemniaczana Dzisiaj przed Wami pyszna zielona sałatka ziemniaczana. Zrobiłam ją jako dodatek to grillowanego pstrąga. Była pyszna, na pewno będzie powtórzona. Czytaj więcej » Zobacz więcej
Marta8/01/2013 Wygląda bosko, zawsze w piątek kupuję w lidlu pstrąga, zrobię jutro na kolację takiego z grilla, w ziołach, mniam :) OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
Od kiedy jem bób, bo wcześniej nie znałam jego smaku albo nie chciałam poznać, to mogłabym jeść go codziennie i w każdej postaci. Dzisiaj zrobiłam sałatkę z bobu z pomidorkami w sosie winegret. Mdły Zobacz więcej
W sobotę kupiłam w rybnym dwa świeże pstrągi. Zrobiłam je na wczesną kolację. Wysmarowałam je ziołami, zawinełam w sreberko do pieczenia i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na ok. 30 Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Pasta z wędzonej ryby

Pasta z wędzonej ryby 599

0
Dostałam od sąsiadki dwa wędzone pstrągi z Zakopanego, więc trzeba było jakoś go wykorzystać… Jednego spałaszowaliśmy, a z drugiego zrobiłam pyszną pastę do kanapek. 1 wędzona ryba (u mnie pstrąg) 10 Zobacz więcej
mila-gotuje
mila-gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mila-gotuje
Pstrąg z pieca

Pstrąg z pieca 204

0
Wykonanie : Pstrąga opłukać , osuszyć . Następnie posolić , dodać świeżo mielony pieprz na zewnątrz i wewnątrz ryby ,skropić cała sokiem z cytryny . Do środka włożyć pokrojony koperek, plasterki Zobacz więcej
Małe kanapeczki z okrasą z makreli to fajna przystawka na imprezę :) Dawno, dawno temu, można powiedzieć, że w zamierzchłych czasach, odbył się finał konkursu BlogerChef. Wśród towarzyszących mu Zobacz więcej
Dla spragnionych wygody i pysznego jedzenia. Szybka w zrobieniu pasta na tostach. Składniki : pieczywo tostowe Mulino Bianco Barilla (ja użyłam firmy Smaki Południa) 2op. filetów z pstrąga w sosie Zobacz więcej
Zrobiłam ją w białym winie z różowy imbirem. Podałam na makaronie - Tagliatelle szpinakowym. Robi się prosto: pstrąga nacieram oliwą z oliwek, czosnkiem i przyprawą do ryb. Do jej środka wkładam kilka Zobacz więcej
Składniki 1 pstrąg przyprawa do ryb sól Kamis pieprz Kamis 1 ząbek czosnku cytryna oliwa z oliwek 1 łyżeczka płatków migdałów Papier do pieczenia i gotowania Saga Mix sałat Fit&Easy glassa Zobacz więcej
Małe kanapeczki z okrasą z makreli to fajna przystawka na imprezę :) Dawno, dawno temu, można powiedzieć, że w zamierzchłych czasach, odbył się finał konkursu BlogerChef. Wśród towarzyszących mu Zobacz więcej
Raczej nie często się chyba zdarza by robić rybę po grecku z pstrąga. Ale pomyślałam sobie , że na Wigilię mogła bym małą porcję zrobić . Małą nie dla oszczędności :) - ale po prostu ostatnio porcje Zobacz więcej
Kupiłam wędzonego pstrąga i zastanawiałam się co tu z niego zrobić, oprócz tego że zjeść go ot tak na kanapce. Postanowiłam zrobić z niego pastę o delikatnym kremowym, lekko kwaskowatym smaku, jak te Zobacz więcej
Masło zrobiłam do dzisiejszego pstrąga. Do dwóch ryb spokojnie wystarczyłoby zrobić z połowy składników ;-) Składniki : - 200 g masła - 3 ząbki czosnku - po pół pęczka koperku i natki - większa Zobacz więcej
Dzisiaj proponuje wam szybkie i łatwe, a przy okazji pyszne klosiki rybne. Są zrobione z batatów, dzięki czemu mają lekko słodkawy smak i świetnie komponują się z rybą. Powinien być właściwie łosoś, Zobacz więcej
Faszerowane jajka! Bardzo kolorowe, aromatyczne i przepyszne! Spróbujcie zrobić je na mój sposób! Życzę smacznego jajeczka! ;-))) SKŁADNIKI: - 6 jaj ugotowanych - 1/4 kostki sera feta - wędzony pstrąg Zobacz więcej
Jeszcze przy piątku zaserwuję pyszną pastę rybną, którą pierwszy raz jadłam na Bawarii kilka lat temu. Często do niej wracam, bo jest bardzo smaczna i szybka do zrobienia:-) W oryginalnej wersji Zobacz więcej
czas przygotowania: 30 minut. czas pieczenia: 25 minut. pstrąga należy porządnie od środka i z wierzchu wysmarować dowolnym pesto - ja użyłam i domowego i włoskiego czerwonego; następnie wstawić do Zobacz więcej
Agnieszka
Agnieszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem Krem
Pstrąg smażony

Pstrąg smażony 2055

0
Składniki dla 2 osób: - 2 kawałki 200 gramowe pstrąga, ze skórą, bez ości i łusek - około 500 g świeżego szpinaku - kawałek masła - 1- 2 ząbki czosnku - sól morska do smaku - czarny, zmielony pieprz Zobacz więcej
Nie ma to jak morskie ryby... Ale i pstrąg, szczególnie z grilla - dobra rzecz. Dzisiaj pstrąg z masełkiem czosnkowo - pietruszkowym. Potrzebujesz (na 2 osoby): 2 sprawione pstrągi ok. 100 g masła pół Zobacz więcej