jak zrobić pstrąga na patelni

Agnieszka
Agnieszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem Krem
Pstrąg smażony

Pstrąg smażony 2058

0
dobrze ją pokryły. 2. Nagrzałam patelnię, ułożyłam na niej rybę skórą do dołu, i smażyłam około 5 minut, aż zrobiła się rumiana. Przewróciłam kawałki pstrąga na drugą stronę i smażyłam około minuty. Zobacz więcej
czarnuszka do dekoracji ( i dla smaku ) Filety z pstrąga ułożyć w zamykanym pojemniczku . Zrobić marynatę z soku cytrynowego, 2 łyżek oleju , miodu i 1/2 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu i szczypty Zobacz więcej
Mało było u mnie dań z ryb, więc na ostatni weekend kupiłam 3 filety i każdy zrobiłam inaczej. Ostatnio proponowałam dorsza w panierce z curry, a dzisiaj proponuję pstrąga z patelni ze ze szpinakiem. Zobacz więcej
. Przygotowanie: Oddziel mięso od ości. Chudy twaróg nada się idealnie. Kontrastuje z tłustym mięsem ryby. W blenderze zmiksuj ser, odrobinę śmietany, cebulę, rzodkiewki i mięso ryby. Dopraw solą i Zobacz więcej
Faza II SKŁADNIKI: 1 pstrąg patroszony przyprawa do ryb mazeina lub mąka kukurdziana mieszanka warzyw dozwolonych (niezawierających ziemniaków, groszku i kukurydzy) Frytki sos jogurt naturalny pieprz Zobacz więcej
Dzisiaj zrobiłam pyszną rybkę,polecam wszystkim :-) Pstrąg łososiowy (świeży filet) 270g 10cm por jasna część 1 marchew dł. 10cm 1 łyżka olej 1 łyżka oliwa sól morska,pieprz czarny (młynek) wg.uznania Zobacz więcej
elatonie
elatonie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
HARRISA
PSTRĄG NA PARZE Z WARZYWAMI

PSTRĄG NA PARZE Z WARZYWAMI 215

0
poukładałam na rybce. W czasie gdy ryba się parowała pokroiłam bakłażana w plastry i oprószyłam solą, gdy puścił sok opiekłam na patelni posypując ziołami. Brokuł zagotowałam w niewielkiej ilości Zobacz więcej
Mąż przyniósł pstrągi, zatem trzeba było coś z nimi zrobić :) Jestem zdania, że pstrąg to taka ryba, że nie ma sensu kombinować z nią jakoś bardzo. Piękno tkwi w prostocie :) Potrzebne składniki: - Zobacz więcej
Dorsz grillowany z pomidorami Lubicie połączenie ryba + pomidory? Ja wprost uwielbiam. Ostatnio zrobiłam taki szybki i prosty obiadek: świeży filet z dorsza smażony razem z pomidorami na patelni Zobacz więcej
Oczywiście najfajniej by było mieć grill, ale nie mam ;) Więc kupiłam filety z pstrąga, bez skóry i zrobiłam taką najpopularniejszą, najprostszą metodą. Wyszło bardzo dobre, szybkie danie. Klasik, jak Zobacz więcej
, pieprz, estragon, papryka) Rybę oczyścić, natrzeć sokiem z cytryny, sola, pieprzem. Posypać przyprawą do ryb i koperkiem. Też w środku. Ułożyć na posmarowanej olejem folii aluminiowej, dokładnie Zobacz więcej
Wczoraj bardzo mi było spieszno do obiadu. Więc musiałam zrobić coś na szybko z produktów, które miałam w lodówce. Co wykorzystałam? pół papryki czerwonej jedną małą cukinię dwie łyżeczki koncentratu Zobacz więcej
Prosto, zwięźle i na temat ;) tak wyglądał mój dzisiejszy obiad! na dodatek upiekłam ciastka musli którymi pochwalę się już jutro ;) a i jeszcze zrobiłam dwie sałatki! bardzo bardzo produktywnie :D Zobacz więcej
Pstrąga można upiec w piekarniku, folii srebrnej. Można dusić w warzywach. Można usmażyć w panierce. Ale japstrąga faszerowałam masłemi usmażyłam na maśle. Tak, „faszerowałam” masłem wewnątrz, kiedy Zobacz więcej
Dziś kupiłam fasolkę szparagową i zastanawiałam się jak ją zrobić inaczej niż zwykle ( czyli z bułeczką i masłem ). W lodówce jeszcze zostało mi trochę pesto i znalazłam opakowanie jogurtu. Zobacz więcej
Czas na makron już dawno nie gościł w mojej kuchni. Tym razem użyłam makaronu razowego - ma śliczny kolor i jest zdrowy. Makaron zrobiony jest z maki żytniej razowej i jest firmy SYMBIO. Makaron Zobacz więcej
Nasza propozycja na wigilijny wieczór bądź po prostu na zimową, sycącą zupę. Składniki: 150 g wędzonego łososia 150 g wędzonego pstrąga 2 łyżki oliwy 3 łyżki masła 3 marchewki, posiekane 3 pory (tylko Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Ryba w panierce

Ryba w panierce 383

0
Rybę można przyrządzać na różne sposoby jednym z nich jest ryba w panierce, my bardzo lubimy taką rybkę. Jest to bardzo proste i szybkie do zrobienia, musi być filet ryby bez skóry. Możecie użyć każdą Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Pstrąg łososiowy z patelni

Pstrąg łososiowy z patelni 3109

0
Pierwszy raz kupiłam pstrąga łososiowego. A właściwie był to filet. Ponieważ w ostatnich dniach gotowania i przebywania w kuchni było sporo, postanowiłam pstrąga zrobić jak najprościej. Pstrąg został Zobacz więcej