jak zrobić sos z kurek

na gołąbki z komosą ryżową I kurkami. Dosmakowane sosem śmietankowym I dużą ilością świeżego kopru. Po prostu rewelacja!!! Quinoa czyli Komosa ryżowa jest nazywana "złotem Inków" lub "matką zbóż". Zobacz więcej
Somoja10 czerwca 2013 15:29 Makaronu z kurkami nigdy nie robiłam, ale zrobię, bo kurki uwielbiam. Ja zamiast dodawać mąkę do śmietany dolewam do sosu odrobinę wody z gotowania makaronu. OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Delikatne, miękkie ikruche polędwiczki wieprzowe wsosie śmietanowym zdodatkiem kurek. Topomysł natradycyjny, pyszny obiad dla całej rodziny. Zrobiłam je jakiś czas temu Zobacz więcej
SEZON NA KURKI W PEŁNI, WIĘC ZROBIŁAM KURKI W SOSIE ŚMIETANKOWO-ZIOŁOWYM Składniki 500 g kurek 1 cebula pół kostki rosołowej szklanka wody mała śmietana masło lub olej sól, pieprz, zioła prowansalskie Zobacz więcej
Koper
Koper Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W koperkowej kuchni
Zupa kurkowa

Zupa kurkowa 851

0
Sezon grzybowy w pełni. Pogoda wręcz wymarzona na leśne spacery, aż żal nie korzystać. A grzyby które znają, rozpoznają chyba wszyscy, to kurki (nawet Mała I umie je zbierać). A co można zrobić z Zobacz więcej
Niestety mieliśmy gości i nie zdążyłam zrobić ładnego zdjęcia głównego :(. Musicie mi więc uwierzyć na słowo, że sos jest pyszny! Nadaje się do makaronów, mięs i kopytek. Jest kremowy, Zobacz więcej
Sezon na grzyby powoli się kończy. Kurki to nie tylko grzyby na jajecznicę z kurkami czy sos kurkowy. Rosół z kurkami smakuje rewelacyjnie. Składniki: 1,5 litra rosołu z gęsi 3/4 kg kurek Zobacz więcej
Kupiłam świeże ćwiartki z kurczaka i tak sobie myślałam czy po prostu je upiec czy zrobić coś innego. Mój mąż uwielbia makaron, postanowiłam więc ugotować jakiś sos. No i wytrybowałam te ćwiartki, Zobacz więcej
Madame Edith
Madame Edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
madameedith.com
Pierogi z kurkami

Pierogi z kurkami 467

0
Pierogi z kurkami to bez wątpienia najlepsze wytrawne pierogi, jakie możemy przygotować latem. Mając zamrożone kurki jest oczywiście szansa na zrobienie ich także w pozostałe pory roku. Jak to z Zobacz więcej
Oto moja kolejna propozycja na przepis z kurkami. Proponuję filety z kurczaka w sosie śmietanowym z kurakami. Przepis ma taki smak, taki aromat, że trudno sobie wyobrazić- to trzeba zrobić! Jeszcze w Zobacz więcej
Znajomi donoszą, że w podwarszawskich lasach jest już sporo kurek. Ja donoszę, że w okolicach Olsztyna jest ich zatrzęsienie. Nic, tylko korzystać izbierać lub dać zarobić innym i kupić. Z naszego Zobacz więcej
Będąc ostatnio na wsi, w czasie spaceru po lesie, znalazłam parę kurek. Za mało ich było, żeby zrobić z nich sos, więc była jajecznica. Kolacja wyszła pyszna :-) Składniki: garść kurek 3 jajka 1 ząbek Zobacz więcej
Obiad musi być szybki do zrobienia, więc niestety często posiłkuję się półproduktami. Oto jeden z takich obiadów :) Składniki (dla 4 osób): - 2 filety z kurczaka - duża garść kurek - kilka garści mixu Zobacz więcej
MamaBartka
MamaBartka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Kuchnia
tagliatelle z kurkami

tagliatelle z kurkami 679

0
Sezon na kurki w pełni. Szukałam nowych rozwiązań dla sosu do makaronu. Pokombinowałam i efekt mnie zadowolił. Tagliatelle z kurkami (na 2 osoby) makaron tagliatelle250g kurekpierś kurczaka4 suszone Zobacz więcej
1 op. tortellini 4 małe cebule 1/2 kg. kurek 1 łyżka mąki 2 szkl. bulionu ( lub wywaru z gotowanych grzybów) pieprz, sól do smaku kurkuma ( szczypta) rozmaryn 1 plaster wędzonego boczku 2 lyżki oliwy Zobacz więcej
Pyszny grzybowy dodatek do kopytek, klusek czy makaronu. Sos kurkowy 2 porcje 300 g świeżych kurek 180 g śmietany 1 mała cebula 1 łyżeczka oleju 1 łyżeczka masła sól i pieprz do smaku ewentualnie Zobacz więcej
Sos z kurek jest niezwykle aromantyczny i bardzo łatwy w przygotowaniu. Zrobienie tak smacznego sosu zajmuje tylko 20 minut. Doskonale nadaje się na obiad oraz kolacje. Ilość : 4 porcje Składniki: 180 Zobacz więcej
precelia
precelia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wyspasmaku.blog.pl
Mrożenie kurek

Mrożenie kurek 7574

1
Bardzo lubię kurki dlatego staram się trochę na zimę zamrozić.Aby to zrobić należy je dobrze oczyścić, opłukać unikając długiego kontaktu z wodą, aby nie namiękły. Duże grzyby można od razu podzielić Zobacz więcej