jak zrobic zakwas do chleba

pieczeniem własnego chleba i wspaniałomyślnie obdarował mnie, cennym jakże, chlebowym zakwasem. Można go zrobić samemu (tutaj można się dowiedzieć jak: Zobacz więcej
Jestem nim zauroczona. Ostatnio pieke go niemalze codziennie i ciągle wychodzi tak samo pyszny. Przepis znalazlam tu http://mojeekspresjekulinarne.blox.pl/2012/08/Wloski-chleb Zobacz więcej
z jednym i tym samym sosem, placki, nalesniki czy robienie jednych i tych samych zup.. ja chce zjesc cos innego!!! no ale niestety bedziemy dalej kombinowac i czekac az minie ten maly foch na miesne Zobacz więcej
sie podobaja... pomiedzy tym lataniem w necie upieklam w weekend chleb, ktory kiedys znalazlam na jednej ze stron blogowych( klik klik), a ze uwielbiamy chleby z ziarnami to nawet sie nie Zobacz więcej
Wracam do tematu pieczywa, ktorego zabraknąc nie moze. Bo choc nie samym chlebem czlowiek zyje, to bez niego jakos obejsc sie nie moze... Pewnie, są diety, ktore ten drobny acz wyjątkowy skladnik Zobacz więcej
Powrocilam do zakwasu! Co szczegolnie cieszy mojego meza. A poniewaz sam wywodzi sie ze Szwabii, ojczyzny tego chleba, ten wlasnie chleb wyjatkowo przypadl mu do gustu. Przepis pochodzi z tego bloga: Zobacz więcej
po przepisy na dlugo wyrastajace, przesmaczne chleby na zakwasie. Ten przepis wykorzystuje najczęsciej, w roznych kombinacjach i zawsze sie udaje. Mirabbelko- dzieki za te recepture, chleb jest Zobacz więcej
, jesli chcemy zrobic bagietki, lub na 2,jesli wypiekamy bułeczki lub chleb. Kazdą z tych częsci rozpłaszczamy , zwijamy w rulon i podwijamy konce, przykrywamy i zostawiamy na ok godzine do Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Domowy zakwas

Domowy zakwas 244

0
Czosnek marynowany w winie Roladki drobiowe z pieczarkami Zasmażane buraczki Kategorie Dania obiadowe Desery Kasze i zboża lekkie śniadania Lekkie zupy Napoje Odchudzamy potrawy. Pasty kanapkowe Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Gęsty sos grzybowy

Gęsty sos grzybowy 188

0
Sosy tagged with podgrzybki, sos grzybowy Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem * Zobacz więcej
Taka ma nazwe, choc w rzeczywistosci wcale nie jest slodki. Ma po prostu niewielka ilosc miodu w skladnikach. A poza tym byl przepyszny! :) Na jedna forme kesowa o boku 30 cm: 350 ml zsiadlego mleka Zobacz więcej
Fromage à tartiner fait maison Od jakiegos czasu lubuje sie w wyrobach domowej roboty. Nie ma nic lepszego niz rozkoszowanie sie domowym chlebem na zakwasie, suszona wedlina czy mozzarella. No i Zobacz więcej
chciała wiedzieć, co to ma znaczyć. Na wszelki wypadek rączki na kołdrę! 3. jak zrobić sarnine – normalnie mięsna alchemia. Stawiam, że trzeba pójść do lasu i jakąś sarenkę zastrzelić. 4. kartoflanka Zobacz więcej
Dzisiaj zaległy przepis. Przypomniało mi się o nim przy okazji pieczenia chlebka parmezanowo-czosnkowego. Dzisiaj (chyba z okazji padającego śniegu ;)) naszła mnie wielka ochota na pieczenie chleba. Zobacz więcej
To jeden z najpiękniejszych i najlepszych chlebów jakie upiekłam. Z przepisu na bagietki, zakwasowo-drożowy, z książki “Chleb Tartine”. Ciasto jest cudowne przy wyrabianiu, przed ostatecznym Zobacz więcej
soli niejodowanej (sól do ogórków) woda skórka lub piętka z chleba na zakwasie kawałek papryczki chili – opcjonalnie dla wielbicieli pikantnych smaków Przepis ogórki małosolne Ogórki na 2-3 godziny Zobacz więcej
Bardzo go lubię, od zawsze... Kiedy mama kupowała ten chleb (oczywiście dla siebie bo dzieci przecież takich nie lubią:)), podkradałam kromkę tego 'najczarniejszego z ciemnych' , smarowałam grubo Zobacz więcej
lub wygrzanej dobrze blasze w piekarniku nagrzanym do 250C przez 15 min. z para, a nastepnie bez pary w temp. 220C jeszcze przez 15-20 min. Foccacie rozciagnac na papierze do pieczenia. Nie powinna Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Zupa orzechowa

Zupa orzechowa 272

2
kakipapayapodgrzybkipomidoryPPprzepisprzyprawaprzyprawyrozmarynsałatka z pomidorówstewiaszczypiorekukwarzywawodazioła Stay up to date Subscribe to the RSS feed Subscribe to the feed via email TOP Zobacz więcej
Mirabelkę: ZACZYN: - 1/2 szkl. zakwasu zrobionego z maki żytniej i wody - ok. 1 szkl. letniej dobrej wody - 2 szkl. maki żytniej razowej lub pszennej razowej, mozna uzyc jednego rodzaju, mozna zrobic Zobacz więcej