jaka

Lunch, lub drugie śniadanie często jest najważniejszym posiłkiem dnia. Dopracy lub doszkoły zabieramy zsobą posiłek, którymusi przetrwać kilka godzin widealnym stanie. Każdego dnia przygotowuję dla Zobacz więcej
Rękawy cukiernicze to jedne z tych przyrządów, które są praktycznie niezbędne w każdym przemyśle cukierniczym. Porządny rękaw cukierniczy może okazać się także bardzo przydatny w domowej produkcji Zobacz więcej
Przy okazji testowania produktów marki Reypol,między innymi ketchupu z linii PREMIUM, zaczęłam się zastanawiać jaki naprawdę powinien być dobry, zdrowy ketchup. Na co zwrócić uwagę? Odpowiedź Zobacz więcej
W żarzącym się neonami Shinjuku, pośród wieżowców i anonimowego tłumu, znajdziecie klaustrofobiczną uliczkę, której nazwa nie zachęca do jedzenia: Obsikana (Shouben Yokochou, 小便横丁). Czasy, kiedy Zobacz więcej
Szybki konkurs dla moich obserwatorów z fajnymi nagrodami. Odpowiedz na dwa proste pytania i wygraj silikonowe akcesoria do redukcji tłuszczu w potrawach. Ciekawa jestem czy macie jakieś patenty na Zobacz więcej
j.krupa
j.krupa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sery Rzemieślnicze
Jaki kolor ma ser?

Jaki kolor ma ser? 43

Kolor sera Kolor sera można określić jako żółty Wszystko się zgadza, ale jest jeszcze ser koloru białego, a jak się dobrze zastanowić to znajdzie się też pomarańczowy np Ser Mimolette. To jaki kolor Zobacz więcej
~Justyna
~Justyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Relaxtime.pl
Blat kuchenny – jaki wybrać?

Blat kuchenny – jaki wybrać? 62

W moich poradnikach dotyczących kuchni zabrakło bardzo istotnego elementu: mianowicie artykułu o blacie kuchennym. Nie wiem dlaczego go przeoczyłam, może dlatego, że pisałam wam już o moim drewnianym Zobacz więcej
Już od dawna zamierzałam zrobić ten rosół. Pamiętam jak byłam mała w domu mama robiła go dosyć często. Do takiego rosołu musi być mięso z kością nie za bardzo chude. Niestety z bardzo chudego mięsa Zobacz więcej
Najlepsza dogaszenia pragnienia zarówno udzieci, jak iudorosłych jest woda. Jednak wczasie upałów obok wody świetna będzie też schłodzona herbata dla dziecka (dla rodziców też). Ajest ich takie Zobacz więcej
Są sytuacje kiedy warto mięć pod ręką paczkę orzeszków, jakiś owoc czy energetycznego batona. Taka zdrowa przekąska doda Wam energii i pozwoli przetrwać do kolejnego posiłku. Warto przy tym wiedzieć w Zobacz więcej
Jak obierać szparagi? Jakie wybrać? | SMYKWKUCHNI Strona Główna O mnie/Kontakt Przepisy Portfolio Wygrane i wyróżnienia Współpraca maja 19, 2017 Jak obierać szparagi? Jakie wybrać? Krótki filmik, z Zobacz więcej
Olej w głowie mieć - ale jaki, by rozumu stało - KUCHNIA TOMKA KUCHNIA TOMKA Przekonaj się, że można jeść smacznie na co dzień. Blog Przepisy Tomka Moje podróże kulinarne Muzyka w mojej kuchni Te Zobacz więcej
ongotujepl
ongotujepl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
On gotuje
Kuchnia polska – jaka jest?

Kuchnia polska – jaka jest? 37

Jeżeli chcesz spróbować, jak smakuje prawdziwa polska kuchnia, to nie uświadczysz tego nigdzie indziej jak właśnie w Warszawie. Stolica daje szanse nie tylko tym osobom, które chcą zrobić karierę – Zobacz więcej
CZEKOLADA Nie wiem jak Wam, ale mi na samą myśl zawsze cieknie ślinka! Ja uwielbiam mleczną … nieziemsko słodką, najlepiej z dużymi kawałkami orzechów. A Wy? Macie jakąś ulubioną? A może taką Zobacz więcej
Olejarnia Kołodziejewo to mała, rodzinna tłocznia olejów roślinnych. Oleje są tłoczone metodą na zimno, nie są filtrowane oraz nie zawierają żadnychdodatków. Do produkcji wykorzystywane są nasiona Zobacz więcej
Odmiany ziemniaków jadalnych - jaki rodzaj do czego? - Blog kulinarny Pysiagotuje.pl Dania główne Dania i potrawy mięsne Dania wegetariańskie Dania z makaronem Zapiekanki Zupy Desery Ciasta Przekąski Zobacz więcej
Ja do niedawna używałem chlebaków wykonanych z drewna, ale przy dłuższym użytkowaniu atakowała mi je pleśń. Obecnie używam chlebaka ceramicznego. Taki chlebak nigdy nam nie będzie pleśniał i łatwo go Zobacz więcej
Początek lutego to czas, kiedy zima zaczyna ludziom dawać się już we znaki. Mnie również. Żeby przywołać letnie wspomnienia, częściej przygotowuję przysmaki, które kojarzą mi się z latem. Wśród tego Zobacz więcej
Jeśli lubisz piec ciasta, za pewne szalenie ważne są dla Ciebie różnego rodzaju akcesoria i gadżety kuchenne, które ułatwiają Ci pracę i sprawiają, że spod Twojej ręki wychodzą same pyszności. Nic w Zobacz więcej
Drodzy, nadszedł czas na kolejny chleb w naszej Piekarni. Marzec trwa i ruszamy przed siebie z nowym wypiekiem. Za oknami rodzi się wiosna, a my czekając na nią niecierpliwie ćwiczymy się w chlebowej Zobacz więcej