jaka surówka do gulaszu wieprzowego

Przepis na gulasz wieprzowy z sosem z dodatkiem marchwi. Tradycyjna propozycja dania obiadowego z dodatkiem pysznej surówki z kapusty pekińskiej, rzodkiewki i kalarepy . Smak gulaszu idealnie Zobacz więcej
Składniki: 2 torebki kasza jęczmienna perłowa, 2 sztuki jajka, 3/4 szklanki tarta bułka, 1 sztuka cebula, - ile potrzeba olej do smażenia, 1/2 kg mięso wieprzowe na gulasz, 1 łyżka smalec, 1/2 Zobacz więcej
Co jakiś czas mam ochotę na coś zwyczajnego, typowo domowego... Tym razem zrobiłam Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną SKŁADNIKI 500 g mięsa wieprzowego gulaszowego 1 cebula kilka pieczarek kilka Zobacz więcej
Dzisiaj potrwa, którą przygotowuję z myślą o obiedzie na kilka dni. Gulasz wieprzowy, w którym dobrze uduszone mięso, rozpływa się w ustach. Dodatki możecie wybrać sami. U nas tym razem młode Zobacz więcej
, surówka - jaką lubisz, maślanka - zimna szynkę pokroić na średniej wielkości kostki, obsypać mąką, na gorącym oleju zrumienić mięso, dodać pokrojoną cebulę wlać wodę i pod przykryciem dusić z 30 Zobacz więcej
przedstawię wam ten przepis] lub ragout. Dziś gulasz klasyczny. Stworzony jedynie z podstawowych składników. U mnie podany z ziemniaczkami oraz prostą surówką z marchwi. Składniki: 400 gr mięsa Zobacz więcej
Do dziś pamiętam smak gulaszu z dużą ilością czosnku jaki robiła moja babcia. Miło było powrócić do smaków i wspomnień z nimi związanych. Składniki 800 g łopatki wieprzowej 12 ząbków czosnku cebula Zobacz więcej
Lubię jesienią gotować dania z papryk. W warzywniakach są wszystkie kolory i do tego chyba w tym okresie są najtańsze. A dania z nich wyglądają tak kolorowo i ładnie. Moim ulubionym paprykowym daniem Zobacz więcej
Wczoraj mieliśmy placki ziemiaczane, ja jadłam z twarogiem na słono, a Maciej i Domiś jak zawsze na słodko z cukrem. Z racji tego, że kilka ich zostało - już upieczonych - dziś zyskały nowe życie i Zobacz więcej
-főzelék - Bożena Sałatka ryżowa po węgiersku - Bożena Surówka po węgiersku - Bożena Węgierski kalác - Raven Wieprzowina Brassói – Brassói aprópecsenye - Danusia Żeberka wieprzowe po węgiersku - Zobacz więcej
kuchni brytyjskiej. Puddingi znacznie szybciej się robi i nie trzeba mieć plastrów pod ręką ;) Polecam jeśli tak jak ja nie znosicie przygotowania placków ziemniaczanych :) SKŁADNIKI GULASZ 350 g Zobacz więcej
Karkówka w delikatnym pomidorowym sosie z dodatkiem pieczarek i papryki. Pyszne, syte i proste danie, świetne z dodatkiem wszelkiej maści kluskami. Wersja łagodna lub pikatna do wyboru, w zależności Zobacz więcej
joanna30
joanna30 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakołyki Asi
Placki po zbójnicku

Placki po zbójnicku 74

1
Uwielbiam te placki :) Już jedną porcją można sobie porządnie pojeść. Przynajmniej raz w miesiącu rodzina dopomina się takiego obiadu i myślę, że nigdy nam się nie znudzą ;) Może i Wy je Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Gulasz szynkowo-pieczarkowy

Gulasz szynkowo-pieczarkowy 288

0
Uwielbiam gulasze i to różne. Ale najbardziej z pieczarkami, do tego ziemniaczki i surówka a najlepiej jakby były buraczki. Nic do szczęścia już nie potrzeba. Niby proste tradycyjne danie a jakie Zobacz więcej
Moja kuchnia w zasadzie nie istniałaby bez gulaszów i sosów. Dzieci je uwielbiają, a ja uwielbiam patrzeć jak pałaszują "góry jedzenia", choć nie wiem, gdzie to się podziewa. To góra kalorii, a moje Zobacz więcej
Były to 'trudne' lata. O mięsie wieprzowym z 'lepszej' części zwierza (jak schab czy szynka) czy wołowym (polędwica, antrykot, udziec), można było tylko pomarzyć. Pamiętam z tamtych czasów pewien Zobacz więcej
przypomina naturalną morską gąbkę. Niektóre owocniki ważą podobno nawet do 6 kg, ale największy, jaki ja miałam przyjemność znaleźć, miał niespełna 2,5 kg. Jego obróbka jest łatwa i przyjemna, ale Zobacz więcej
) 15 dag fasolki szparagowej 2 duże cebule 2 łyżki masła pieprz mielony papryka mielona słodka 2 łyżeczki cukru przyprawa do zup i sosów ( do wyboru jaka używamy ) do smaku 3 szklanki wody Obrać i Zobacz więcej
2 suszone grzybki i wsypałam do gulaszu. Zamieszałam i zostawiłam na małym gazie na około 40 minut. Trzeba czas od czasuzamieszać i sprawdzać, żeby się nie przypaliło. Teraz już mogłam przyprawić Zobacz więcej