Chude mięso to kulinarne wyzwanie. Pierś z kurczaka – szczególnie. Sami wiecie, że jej smażenie i pieczenie może być i ciężkie, i frustrujące. Ile razy dostaliście w knajpie kurczaka wysmażonego na
Zobacz więcej
Zachciało nam się pysznych kanapek z szynką, ale szynką nie byle jaką, tylko taką domową. Nie tak dawno odkryłam bardzo fajny przepis na blogu Ogrody babilonu i z przyjemnością wypróbowałam. Szynka
Zobacz więcej
O wołowinie. Polędwica wołowa i steki co na to tato. - Cztery Smaki Primary Mobile Navigation Dieta Dukana Faza 1 – atak Faza 2 P – naprzemienna Faza 2 W – naprzemienna Dozwolone Dodatki Dziennik
Zobacz więcej
W dzisiejszych czasach postęp technologiczny poszedł do przodu, że zanim zakupisz potrzebny sprzęt AGD masz możliwość przeczytania opinii na stronach internetowych i dobranie urządzenia do swoich
Zobacz więcej
Czy zdarzyło Wam się kiedyś zobaczyć na talerzu danie i pomyśleć - to jest to, zawsze chciałam spróbować! Jawłaśnietak siępoczułampróbując pieczeni wołowej, na którą przepis dziś Wam prezentuję. Do
Zobacz więcej
Dzisiaj nieco o samej technice przygotowania wołowiny – bez konkretnego przepisu, ale z kilkoma przykładami. Należy podkreślić, że w Polsce nie ma kultury jedzenia wołowiny, stąd też rolnicy rzadko
Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu w moim domu gości wolnowar,który wykorzystałam do przygotowania pieczeni wołowej w wykorzystaniem Smakowitej Pajdy. Uwielbiam przygotowywać różnego rodzaju mięsa w głębokim tłuszczu
Zobacz więcej
Karkówka jest soczysta, mięciutka i rozpływa się w ustach. Dodatek oregano sprawia,że jest aromatyczna a podczas pieczenia w całym domu wyłaniają się piękne zapachy, które kuszą domowników. Karkówkę
Zobacz więcej
Czym charakteryzuje się stek wypieczony medium? Mięso jest lekkoróżowe. Natomiast medium rare jest leciutko krwiste. Mnie udałosięwykonaćwołowinęna pograniczu medium rare a medium. Jak najbardziej
Zobacz więcej
Od dawna przestawiłam się na wędliny domowe. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jest pracochłonne, ani czasochłonne, a internet dosłownie pęka w szwach od wspaniałych przepisów. O tym, jakie jest
Zobacz więcej
Jednym z istotnych punktów wpływających na smak i jakość koktajli alkoholowych jest jego temperatura spożycia. Każdy drink i każdy alkohol posiada specyficzne walory smakowe, dzięki nim wyróżniamy go
Zobacz więcej
Pieczeń wołowa przepis na soczystą, lekko krwistą pieczeń wołową. Smakujemy nie tylko jedzenia! Kontakt Składniki Tu jedliśmy Przepisy Dania azjatyckie Dania główne Desery Dodatki Grill Makarony Mięsa
Zobacz więcej
Długo zbierałam się, zanim go zrobiłam, bo cały kurczak na dwie osoby to zdecydowanie za dużo. Ale nie martwcie się, z pozostałym mięsem można zrobić sobie, na przykład pyszną sałatkę. Taka opcja
Zobacz więcej
Wiem, że ostatnio smakosze mięs byli troszkę zaniedbywani, ale taka jest specyfika letniego menu, je się lekko z dużą ilością warzyw i owoców. Ale już nadrabiam zaległości. Proponuję Wam przygotować
Zobacz więcej
Drugi dzień wizyty gości. Dzisiaj serwuje dziczyznę :) Dostaliśmy dzika ( już przerobionego oczywiście :))) od mojego teścia leżał sobie grzecznie w zamrażarce i czekał, aż nadarzy się okazja aby go
Zobacz więcej
Na wołowinę pieczoną w niskiej temperaturze nie musiałam szukać przepisu. Wiedziałam, że znajdę go u Basi Ritz i będzie to, tzw. pewniak. Skorzystałam z przepisu na Rostbef pieczony w niskiej
Zobacz więcej
Pierś kaczki z tego przepisu jest niezwykle soczysta i miękka - to dzięki pieczeniu w bardzo niskiej temperaturze. Jeśli jeszcze nigdy nie przyrządzaliście piersi kaczki, albo wychodziła Wam nie taka,
Zobacz więcej
Dziś zapraszam Was na karkówkę pieczoną w niskiej temperaturze. Taki sposób przygotowania mięsa sprawia, że jest ono bardzo soczyste i niesamowicie smaczne. Co ważne, za jednym zamachem można
Zobacz więcej
Smaczna i soczysta pieczeń wołowa jest wbrew pozorom bardzo prostym daniem do przygotowania. Wystarczą 3 kroki . 1 ) Mięso aby być smaczne musi odleżeć swoje 24 godziny w przygotowanej przez nas
Zobacz więcej
Cześć =) Pieczeń wołowa, to specjalność mojej matki, która przygotowuje ją na specjalne okazje, uroczystości, święta. Jest to wspaniała, krucha i soczysta pieczona wołowina. Pieczona wołowina w
Zobacz więcej