jakie przyprawy lubi drób

Coraz więcej ludzi chce się odżywiać zdrowo, nic w tym dziwnego, jeśli alternatywą na starość jest posiadanie wrzodów, chora wątroba i otyłość, wolimy być wysportowani i aktywni fizycznie na Zobacz więcej
Święta tuż tuż. I już czas na kupowanie drobiu na świąteczny stół. U jednych będą to indyki, u innych gęsi, kaczki lub kurczaki. Pytanie, gdzie je kupić? Może lepsze będą kupione gdzieś na targu, od „ Zobacz więcej
Raczej nie lubimy upałów. Sztuka kulinarna też tego nie lubi. Twórcy nie mają siły by prażyć się w rozgrzanej kuchni, konsumenci nie mają apetytu. Stąd obiady najprostsze jak to tylko możliwe. Byle Zobacz więcej
Jaki koktajl truskawkowy najbardziej lubicie miksować w sezonie? Czytaj więcej » Zobacz więcej
Pikantne jedzenie - dodaj szczypty pikanterii swoim daniom | Przepisy łatwe, szybkie i smaczne Loading posts... Proste szybkie przepisy Pyszne dania łatwe do przygotowania Konkrety Zupy Słodkości Do Zobacz więcej
• Jaki mid jest najlepszy do kiszenia lub fermentowania Zdrowe-Kiszonki.pl - Blog Kulinarny o Kiszeniu i Fermentowaniu Spis Treci > Jaki mid jest najlepszy do kiszenia lub fermentowania Jaki mid Zobacz więcej
Składniki (2 porcje): 2 steki z tuńczyka mus z 1 małej dyni Hokkaido 1 pomarańcza 1 warzywny koncentrat bulionu Krakus jagody goji orzeszki pini olej do smażenia tymianek ostra papryka sól pieprz Zobacz więcej
Czas, w którym urodziłam się ja, to ostatnie ciężkie czasy rodziców. Tetra, brak gotowców w sklepach, zero życia na łatwiznę. W domu było nas czworo. Nie pamiętam, aby mama karmiła nas papkami i Zobacz więcej
Sprzęt nie powinien cię ani ograniczać, ani być wymówką do unikania koktajli. Czytaj więcej » Zobacz więcej
Przygotowując rozmaite dania w kuchni często zastanawiamy się jakich użyć potraw. Sporządzona i zaprezentowana lista mam nadzieje pozwoli trochę rozwiązań dylematy i być może wyzwolić nieco Zobacz więcej
Bardzo lubię takie proste, szybkie obiady. Jest maj, ale na ogródkach jeszcze nie ma warzyw do gotowania. Nawet nowalijki jeszcze nie są gotowe do jedzenia. Te ze sklepu niestety zawierają dużo Zobacz więcej
Domena Smaku
Domena Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domena Smaku
Polski drób. Historia rodzinna

Polski drób. Historia rodzinna 36

Po drodze do Jezusa (stoisko nr 17) można wpaść do sklepiku z drobiem i podrobami – nr 45a. Maleńka, niepozorna budka, ale z tradycjami. Istnieje od blisko 40 lat. Rodzinny biznes założyli rodzice, Zobacz więcej
Taka mała uczta,zabawa w ulubioną pizzę,tylko przygotowane ciasto i każdy ubiera jak lubi,jak woli.... Talent tu zbytnio niepotrzebny,aczkolwiek mile widziana dziecięca fantazja......a potem zajadamy Zobacz więcej
Gotuje, bo lubi, a potem jest cała w mące - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Zobacz więcej
Często zastanawiam się, jakie zioła dodać jeszcze do danej potrawy, aby otrzymać idealny smak... Często myślę stereotypowo, mało zmieniam, mam nadzięję, że jak dodam jakąś mniej oczywistą przyprawę, Zobacz więcej
Zanim zaczęłam gotować dla przyjemności, a nie z obowiązku, w mojej przyprawowej szufladzie był pieprz, liść laurowy, czasem curry, papryka słodka, no i oczywiście ulubiona „naturalna” mieszanka Zobacz więcej
Ola1984
Ola1984 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia szeroko otwarta
Jaki krupnik lubisz?

Jaki krupnik lubisz? 159

Jaki krupnik lubisz? Tylu ilu kucharzy, tyle przepisów na krupnik :) Dla mnie krupnik koniecznie musi być z kaszą jęczmienną i nie zastąpi mi jej ani kasza manna, ani ryż. Taki krupnik pamiętam z Zobacz więcej
Wątroba to nie jest organ celebryta. Serce każdy wie gdzie ma i że trzeba o nie dbać bo zawał to straszna rzecz. Szybką akcją kończysz swoją ziemską historię. Jak zaniedbasz żołądek grożą Ci wrzody, Zobacz więcej
Obiad musi być nie tylko smaczny, ale również zdrowy. Coraz więcej osób – ku mojej radości – zwraca uwagę na to co je. Przygotowywane posiłki nie muszą być tłuste, by smakowały i zaspokajały apetyty Zobacz więcej
O diecie w chorobie nowotworowej, o produktach których trzeba unikać, o jedzeniu, które odżywia rozmawiamy z Ewą Ceborską-Scheiterbauer, dietetyczką i współautorką książki "Medycyna XXI wieku - Zobacz więcej