jakie sztućce do małży

masterb2
masterb2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowyj
Omułki w białym winie

Omułki w białym winie 384

1
omułków jest ich ugotowanie w białym winie z dodatkiem odrobiny masła. Wyśmienicie smakują pokropione świeżym sokiem z cytryny. Ich jedzenie to też niezła zabawa. Zwykle nie używa się do tego Zobacz więcej
Przepis miłośnikom małży dobrze znany, zamieszczam go dla zachowania w pamięci jednego z przemiłych kulinarnie, rodzinnych wieczorów. Zazwyczaj nie fotografuję, kiedy stół zastawiony, a rodzina czeka, Zobacz więcej
na masę, doprawiamy i mieszamy ze startym drobno parmezanem. do szpinaku dodajemy pokrojone w cząstki pomidorki, chwilę dusimy i zalewamy masą jajeczno-serową. smażymy omlet na średnim ogniu do Zobacz więcej
na masę, doprawiamy i mieszamy ze startym drobno parmezanem. do szpinaku dodajemy pokrojone w cząstki pomidorki, chwilę dusimy i zalewamy masą jajeczno-serową. smażymy omlet na średnim ogniu do Zobacz więcej
Nasza koperkowa rodzina lubi próbować nowych rzeczy. Ostatnio padło na ślimaki. W jednym z sieciowych marketów kupiliśmy gotowe, zamrożone ślimaki. Były nawet na specjalnej tacce z wgłębieniami. Zobacz więcej
do piekarnika na parę minut. Podajemy na ciepło. Można zjadać rączkami lub też krajać sobie sztućcami (jeśli mamy duże kromki). Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za Zobacz więcej
prawidłowo przyrządzone mule. Siedziałam przy stoliku, nauczyłam się jak jadać je bez pomocy sztućców i oooeeeesuuuu jak one smakowały. Postanowiłam więc odtworzyć tamten smak, żeby mój syn poznał Zobacz więcej
Czas na podsumowanie naszego sycylijskiego wyjazdu. Klan Sycylijczyków ma się dobrze. Żadne złe języki i nienawistne spojrzenia nie zepsuły nam humorów. Lekko nie było, ale daliśmy radę. Zobacz więcej
i zastawa tylko utwierdzają w tym przekonaniu. Duża przestrzeń, na której ustawiono kilka zaledwie stołów daje poczucie intymności i swobody. Każdy stół jest idealnie zastawiony i przygotowany na Zobacz więcej
annazona
annazona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dania kontra ania
Aubergine (Kraków)

Aubergine (Kraków) 94

0
, nie popełniając żadnej gafy – na przykład nieużyte przy przystawkach sztućce wymienili na wszelki wypadek na nowe. Trudno im cokolwiek zarzucić, a pewności siebie na pewno nabiorą z czasem. W ramach Zobacz więcej
już od Was. Najważniejsze, że podczas ich jedzenia nie potrzeba mieć sztućców ani talerza. Wystarczy kromki pełnoziarnistej bagietki posmarować masłem lub majonezem, obłożyć plasterkiem sera np. Zobacz więcej
. Warto wspomnieć, że szefem kuchni jest właściciel Pasji - Maciej Montelatic. Degustując potrawy przez niego przygotowane, trzeba przyznać, że gotowanie to jego pasja - tak jak głosi slogan Zobacz więcej
– odkładałam do pojemników (które były przygotowane przez studio) pół każdego dania a i tak wyszłam z pysznie wypchanym żołądkiem : ) Muszę też zaznaczyć i docenić pracowników, którzy praktycznie Zobacz więcej
doprawiony, mięciutki i soczysty, a towarzyszące mu duże kawałki świeżych warzyw chrupią przyjemnie. W zasadzie to nie można się tutaj do niczego przyczepić, bo nawet ilość sosu jest idealnie Zobacz więcej
Blog Rozmiar tekstu Drukuj stronę Wyślij e-mailem Mieszkańcy Tajlandii z regionu północnego i północno-wschodniego jedzą lepki ryż (znany również jako słodki ryż lub ryż kleisty) zamiast ryżu Zobacz więcej
samochód. Gdzie zjeść W Bergamo znajdziemy kilka restauracji szczycących się symbolami sztućców Michelina, jednak absolutnie najlepszym wyborem będzie leżąca na Via Borgo Palazzo rodzinna restauracja Zobacz więcej
do lektury ;) A ja szykuję się do jutrzejszego wyjazdu na wakacje, nawet nie wiecie, jak bardzo czekam na te 11 dni urlopu. 1. Pierwszą kanapkę w życiu zrobiłam sama, kiedy miałam 5 lat. Była to Zobacz więcej
ryby pochodzące z zimnych mórz Antarktyki (nasz Bałtyk pewnie też niewiele cieplejszy), czy egzotycznych wód kontynentu azjatyckiego. Co do świeżości dorsza i łososia też miałam wątpliwość czy Zobacz więcej
masła. Mieszamy do jego rozpuszczenia. Zdejmujemy garnek z pieca. Polewamy sosem małże (nie wyjmujemy ich ze skorupek), posypujemy natką i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z świeżą bagietką. Nie Zobacz więcej