jakie wino do ryby

{{headerMessage}}
Składniki: 80 dag dowolnej ryby ( u mnie morszczuk) 3 ząbki czosnku łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki porwanej na kawałki bazylii 2 cytryny 5 dag orzechów włoskich 5 dag masła 100 ml białego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Łatwy przepisna pyszną rybę z piekarnika,w aromatycznej marynacie z białego wina, papryki,rozmarynu. Dzięki marynacie, ryba nie wysycha w piecu i pozostaje soczysta .... Wybórgatunku ryby to kwestia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybki obiad, pyszna ryba, aromatyczny sos. Tak jest najlepiej. Białą, ulubioną rybę smażymy na patelni (lub pieczemy) i polewamy najlepszym sosem zrobionym błyskawicznie z masła, białego wina i soku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
BIAŁYM WINIE 1/2 kg filetów z ryby duża cebula 15 dkg pieczarek 1/2 szklanki białego wina sól, pieprz tymianek, estragon, koperek odrobina oleju do smażenia Pokrojoną rybę posoliłam i doprawiałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na poniższy przepis wpadliśmy oglądając kuchnię +, program "Sezon na świeżość" Anny Olson. Bardzo nas zaciekawił, więc postanowiliśmy go dla Was i dla siebie sprawdzić :) Nam smakuje bardzo, pora na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dało bardzo smaczny efekt. Mam nadzieję, że i Wam przypadnie on do smaku. Składniki: 4 filety dorsza 1 papryczka chilli sól morska pieprz kolorowy słodka papryka wino białe wytrawne 100 gram orzechów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cudowna herbatka na ... » Ryba w porach i pieczarkach na białym winie To niezwykle proste danie oszałamia swoim smakiem. Byłam mocno zaskoczona, jaki doznania daje kombinacja porów z pieczarkami ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejny przepis na rybę z cyklu „NIGDY NIE SMAŻĘ RYBY”. Przepis jest całkowicie autorski, choć podglądałam składniki portugalskich dań rybnych. Polecam na weekendowy obiad lub kolację. Najlepiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ryba po grecku od dzieciństwa kojarzy mi się z Bożym Narodzeniem i Wigilią. Od kiedy sięgam pamięcią zawsze gościła w tym okresie na naszym stole.W tym roku rybę po grecku postanowiłam zastąpić rybą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kategorie: Imprezy, Kraków, Recenzje, Restauracje, Warsztaty. Tagi: Co zjeść, Gdzie zjeść, Imprezy, Kazimierz, Kraków, Krewetki, kuchnia hiszpańska, Restauracje, Ryby, Valparaiso, warsztaty kuchni, Zobacz więcej
Gaździnka warzy
Gaździnka warzy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gaździnka warzy
Dorsz z podgrzybkami

Dorsz z podgrzybkami 117

0
{{headerMessage}}
Składniki: 200 g Dorsza koperek łyżka śmietany opakowanie podgrzybków sól, pieprz 50 ml białego półwytrawnego wina łyżka oleju Przygotowanie: Podgrzybki podgotować w niewielkiej ilości wody, Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eintopf
ryba z rozmarynem i oliwkami

ryba z rozmarynem i oliwkami 57

0
{{headerMessage}}
białego, wytrawnego wina 2 łyżki czarnych oliwek, posiekanych w plastry (na stanie mieliśmy tylko zielone :>) 2 łyżki listków rozmarynu, i 2 gałązki do dekoracji 1 łyżka masła 1 cytryna pokrojona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dorsz w pieczarkach z porem cóż więcej trzeba .. składniki 1/2 kg dorsza, 25 dag pieczarek 2 pory, 1 łyżka masła, 1/4 szklanki białego wina wytrawnego, Sól morska- MŁYNEK, pieprz biały Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pan Łosoś nie potrzebuje przecież reklamy, Pana Łososia my dobrze znamy. Choć wędzonemu nic się nie równa, Dziś Łosoś świeży potrawa główna! Zacny różowy kawałek ryby Najpierw solimy i popieprzymy. Z Zobacz więcej
TanceKuchenne
TanceKuchenne Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tańce Kuchenne
Majówka w stolicy

Majówka w stolicy 85

0
{{headerMessage}}
Bardzo lubiany przeze mnie targ przy Hali Mirowskiej. Mnóstwo świeżych warzyw i owoców, przyprawy, nabiał, mięso, ryby, kasze itd. W budynku hali, wejście z boku, znajduje się także wietnamska kuchnia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smażone kalmary w głębokim tłuszczu Rozkoszuję się nimi. Wieczorną porą. Zaprosiłam też białe wino na tę kolację. Składniki: 300 g krążków kalmarów mąka do obtoczenia krążków przyprawa do ryb jajko Zobacz więcej
Tradycyjna Kuchnia
Tradycyjna Kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tradycyjna Kuchnia
Pijany karaś

Pijany karaś 854

0
{{headerMessage}}
Z racji cudnej pogody wybraliśmy się rybki. Zaowocowało to dorodnym, smacznym karasiem. Efekt prezentuje poniżej. Składniki: 1 karaś 4 ząbki czosnku szklanki białego wytrawnego wina 3 łyżki oleju Sól Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na 2 łyżkach masła podsmażyłam cebulę pokrojoną w piórka. Kiedy się zeszkliła, ułożyłam na niej osolone filety flądry i przykryłam patelnię pokrywką. Po 2 minutach dolałam 100 ml białego wytrawnego Zobacz więcej
topika
topika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
topika.pl
Pieczona ryba

Pieczona ryba 8132

2
{{headerMessage}}
godziny w chłodne miejsce. Żaroodporny półmisek smarujemy olejem. Ryby nadziewamy natką pietruszki i cienkimi paskami wędzonej słoniny, przekładamy na półmisek, skrapiamy olejem i pieczemy w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczona dorada z dodatkiem białego wina. Prosty i szybki sposób na delikatną rybę. Składniki: 2 świeże dorady 2 ząbki czosnku garść posiekanej pietruszki 50 ml białego winna 100 g masła sól, pieprz Zobacz więcej