jakubiak lokalnie 2

ciasto na wysmarowaną wcześniej masłem i posypaną bułką tartą blachę (21 cm x 26 cm). Na powierzchni układamy przekrojone na pół truskawki, w niewielkich odstępach. Pieczemy 55 min w temperaturze 160 Zobacz więcej
się ono trochę kleiło do rąk i wtedy możemy dodać więcej mąki lub pozostać przy tej proporcji i formować ciasteczka, odrywając po kawałku i robiąc z niego kulkę, którą możemy spłaszczyć. Moja rada Zobacz więcej
. Filety grillować razem z pomidorami i ziołami z marynaty przez kilka minut. Pod koniec grillowania można je polać pozostałą marynatą. Przepis bierze udział w akcji: Zobacz więcej
Lubie oglądać Kuchnię +. Mają coraz więcej dobrych programów takich jak: Jakubiak lokalnie, Bitchen Kitchen, Martha piecze, abc gotowania i wiele innych. W jednym z odcinków abc gotowania moją uwagę Zobacz więcej
farsz, formując małą kiełbaskę. Ciasto zwijamy w rulonik, koniec ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i dokładnie sklejamy. Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy je Zobacz więcej
. suszonej ostrej papryczki 100 g. bułki tartej sól pieprz 500 g. fileta z indyka Taka ilość produktów wystarcza do przygotowania około 12 szaszłyków https://sklep.egmont.pl/ksiazki/kuchnia/p,jakubiak Zobacz więcej
owocowej masy. Połączyć. Warstwę truskawkowo - miętową wylać na stężałą masę serową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Dowolnie udekorować. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji: Polecam - Zobacz więcej
! Ps.Swój wpis załączam do konkursu na Durszlaku-Lokalna kuchnia Tomasza Jakubiaka, trzymajcie mocno kciuki, przydadzą się ;-) A tutaj link do kupienia książki Zobacz więcej
kulinarnej Jakubiak lokalnie, można zajrzeć na stronę z książką: https://sklep.egmont.pl/ksiazki/kuchnia/p,jakubiak-lokalnie,10893.html The post Wątróbka z rabarbarem i jabłkiem – przekąska appeared Zobacz więcej
olejem, solimy i grillujemy. Cebulę przekrawamy na połowę i układamy na rożnie. Pstrąga podajemy ze szparagami, cebulką czosnkową, szczypiorkiem i roszponką. Smacznego :) Rada: pamiętaj, sprawdź za Zobacz więcej
Czasami trzeba zjeść konkretny obiad, a taka jest właśnie ta wieprzowina z warzywami. Przepis znalazłam w książce Tomka Jakubiaka "Jakubiak Lokalnie". Tak ja wam pisałam wcześniej bardzo lubią oglądać Zobacz więcej
karmel
karmel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zapachy kuchni
gołąbki z pęczakiem

gołąbki z pęczakiem 366

1
Gołąbki jemy od czasu do czasu i zawsze są one z mięsem. Jednak po obejrzeniu programu "Jakubiak lokalnie" nabrałam ochoty na takie z kaszą i warzywami. Muszę przyznać, że farsz do tych gołąbków Zobacz więcej
i na drzewach. Lubię gorącą herbatę z mojego wielkiego kubka z kotkiem. Chyba lubię.. jesień. Inspirację na to ciasto znalazłam, oglądając program Jakubiak lokalnie. Jest banalnie proste, bez Zobacz więcej
z niego małe kluseczki i gotujemy je w osolonej wodzie do momentu aż wypłyną. Dodajemy kluseczki do zupy przed podaniem. Smacznego PS. Mój mąż wypatrzył tą zupę w programie Jakubiak lokalnie i od Zobacz więcej
z niego małe kluseczki i gotujemy je w osolonej wodzie do momentu aż wypłyną. Dodajemy kluseczki do zupy przed podaniem. Smacznego PS. Mój mąż wypatrzył tą zupę w programie Jakubiak lokalnie i od Zobacz więcej
Tomasz Jakubiak urzekł mnie swoim podejściem do gotowania. Ma być lokalnie, regionalnie i przede wszystkim smacznie. Znany z programów telewizyjnych, wesoły i gotujący tak "dla ludzi". To, co mi się Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Risotto pomidorowe

Risotto pomidorowe 103

1
Risotto pomidorowe będzie wprost idealnym daniem dla wielbicieli pomidorówki z ryżem. Podobne składniki, lecz zupełnie innej jakości danie. Przepis na takie połączenie znalazłam w książce „Jakubiak Zobacz więcej
w wysmarowanej tłuszczem tortownicy w odległości około 0,5 cm od siebie (bułeczki urosną i się połączą). Odstawiamy na około 30 minut. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni góra-dół. Zobacz więcej
kulinarnej Jakubiak lokalnie, można zajrzeć na stronę z książką: https://sklep.egmont.pl/ksiazki/kuchnia/p,jakubiak-lokalnie,10893.html The post Pierogi ze szpinakiem – danie główne appeared first on Zobacz więcej
kruszymy fetę. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut. Po tym czasie tartaletki są gotowe. Podajemy gorące, ozdobione świeżymy gałązkami tymianku. Mój przepis bierze udział w akcji Jakubiak Lokalnie. Do Zobacz więcej