jamie olivier sos

na rukoli. Na mięsie rozsmaruj papryczki wymieszane z pietruszką. Sos, który został z mięsa na desce się nie zmarnuje. Górną część ciabatty połóż na desce, i niech sos w nią wsiąknie. Złóż całość Zobacz więcej
ulubiony kucharz- Jamie Olivier. Jest to proste i szybkie danie trochę w stylu retro, ale i tak wszyscy go uwielbiają :) PIECZONY ŁOSOŚ Z ZIELENINĄ W SOSIE MARIA ROSE Składniki (dla 4 osób): 60 Zobacz więcej
Czas na kolejny własny przepis. Postanowiłem w końcu wykorzystać indyka, który zalegał mi w zamrażarce od jakiegoś czasu - wiem, wiem, pewnie niektórzy się oburzą: o matko, Gordon Ramsay czy Jamie Zobacz więcej
Dziś podaje przepis Jamie`go Oliviera na szybki i pyszny stroganow z kurczakiem i porem. Przy dobrej organizacji danie to można wykonać w zaledwie 20 minut. Połączenie pora, pieczarek i wina bardzo Zobacz więcej
Praline
Praline Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lendryggen
Ryba pieczona w pomidorach.

Ryba pieczona w pomidorach. 1567

2
Ryba w pomidorach. Szybki i lekki obiad na jesienne popołudnie w letnich temperaturach. W końcu mamy piękną, złotą jesień. Nie potrafię skończyć wystawiać twarzy do słońca i zachwycać się zapachem Zobacz więcej
do sałatki/makaronu na drugi, trzeci dzień....Nic się nie zmarnuje :) i tak nasze lunch boxy będą pełne do czwartku…w piątek kanapeczki i mamy weekend ..:) * zainspirował mnie Jamie Olivier...przepis Zobacz więcej
syte. Polecam! SKŁADNIKI : ( Źródło: Jamie Olivier "Włoska wyprawa Jamiego" + moje zmiany) opakowanie makaronu spaghetti (500g) garść suszonych grzybów leśnych (ok. 20g) 450 g świeżych grzybów Zobacz więcej
Przepis znaleziony dawno temu w magazynie "Kuchnia" i zostawiony do wypróbowania. Jamie Olivier zaproponował rozgrzewający deser choć podaje się go z lodami :) Już wkrótce na blogu przepis na jego Zobacz więcej
polecam. Danie to serwuje sam Jamie Olivier w swojej restauracji :) 'rotolo Jamiego Olivier'a, zrolowana lasagna z dynią i szpinakiem' Składniki (na 4 porcje): - pół opakowania makaronu do lasagne - Zobacz więcej
inspiracja: Jamie Olivier Składniki: - 150 g kuskus - kilka łyżek oliwy - wrzątek - 2 cytryny - sól morska do smaku - świeżo zmielony czarny pieprz do smaku - 2 ząbki czosnku - 1 świeża czerwona Zobacz więcej
Niedawno będąc przelotem w Makro, zakupiłem 4 piękne, świeże makrele. Cudowne ryby należące do tej samej rodziny co tuńczyk – mięso pierwsza klasa. Pomysł na szybki obiad podsunął Jamie Olivier, który Zobacz więcej
Gravlax lub gravad lax to skandynawska przystawka z łososia. W każdym kraju trochę inaczej się nazywa i trochę różni się przepisem. Proponuję wersję szwedzką na bazie przepisu Jamiego Oliviera Zobacz więcej
kiszone ogórki. Kwaśno-słone nadają daniu niecodzienny charakter. W Polsce bardzo trudno je kupić (ja kupiłam je w marokańskiej knajpie), ale bardzo łatwo zrobić (jeżeli kiedykolwiek kisiliście Zobacz więcej
Jeśli chodzi o makarony to mój ulubiony to penne. Jeśli chodzi o sosy, to zdecydowanie boloński. Na drugim miejscu jest fartalle czyli popularne wstążki, a sos to carbonara. Pamiętam, że kiedyś w Zobacz więcej
szparaga, więc przygotowałam bardzo prostą przystawkę, a dokładniej tapas. Smażone bądź grillowane szparagi w orzeźwiającym dressingu podane z oliwkami okazały się strzałem w dziesiątkę i jak dotąd, Zobacz więcej
Bardzo lubię kuchnię śródziemnomorską, ostatnio trochę o niej zapomniałam, co nie znaczy, że z niej nie zrezygnowałam. W mojej biblioteczce stoi sporo książek autorstwa świetnych kucharzy. Zobacz więcej
Jamie Olivier nie zawodzi. Po raz kolejny. Tym razem kremowa carbonara, razowe penne, cukinia, szynka szwarcwaldzka. Czego chcieć więcej? Danie powala. I sprawia, że wszelkie dietetyczne postanowienia Zobacz więcej
Zhańbiona posiadaniem telewizji mam już swój ulubiony program - Jamie Olivier gotuje obiady w 30 minut i te 30 minut dziennie jestem w stanie poświęcić na oglądanie telewizji.Te super-szybkie obiady Zobacz więcej
Jamie Olivier jest moim ulubionym autorem książek kulinarnych.Pierwszą moją książką jego autorstwajaką kupiłam,a z której korzystam do dzisiaj jest ''The naked chef''.Jamie na okładce jest jeszcze Zobacz więcej
! Z pomocą przychodzi Jamie Olivier w książce 30 minut w kuchni. Danie nosi tytuł Chrupiąca kaczka... Trochę przesadził... Do chrupiącej jej daleko było... Cała reszta się zgadzała... Sos Zobacz więcej