japoński

{{headerMessage}}
Szarlotka japońska to nic innego, jak soczysty makowiec z jabłkami, rodzynkami, orzechami i żurawiną - wypróbujcie koniecznie :) przepis za chwileczkę Zobacz więcej
bryczka2
bryczka2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowe Kubki
Omlet japoński

Omlet japoński 94

1
{{headerMessage}}
Omlet japoński– potrawa sporządzana ze starannie rozmąconych jaj z innymi dodatkami, które wylewa się na patelnię i nie miesza ich w czasie smażenia. Można także zrobić omlet na słodko. Po usmażeniu Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Szarlotka japońska

Szarlotka japońska 299

0
{{headerMessage}}
Różne nazwy ma to ciasto: makowiec japoński, szarlotka japońska, szarlotka makowa czy makowiec z jabłkami. Obojętnie jak się nazywa, to smakuje tak samo dobrze. Najbardziej lubię to zimową porą, gdyż Zobacz więcej
Madame Edith
Madame Edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
madameedith.com
Japońskie śniadania

Japońskie śniadania 227

1
{{headerMessage}}
We wpisie "Hotele w Japonii" obiecałam, że poruszę temat japońskich śniadań. Pierwszy posiłek jest bardzo ważny dla Japończyków, dlatego już od samego rana możecie szykować się na kulinarną ucztę. Zobacz więcej
Bilcia
Bilcia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
malpandom.blogspot.com
Makowiec japoński

Makowiec japoński 577

2
{{headerMessage}}
Dziś moja propozycja na smaczne ciasto zupełnie bez mąki. Pyszny i aromatyczny makowiec japoński. Mała porcyjka zaspokaja ochotę na "ciacho" a ma bardzo mało kalorii:) Makowiec japoński - 1 szklanka Zobacz więcej
andzia-35
andzia-35 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyszne jedzonko
Sałatka japońska

Sałatka japońska 382

3
{{headerMessage}}
sprawdzone przepisy kulinarne Sałatka japońska Bardzo delikatna w smaku, lekka, orzeźwiająca sałatka. Można ją chrupać solo, albo podać jako dodatek do potraw. Super komponuje sie z koreańskimi Zobacz więcej
morrigan231
morrigan231 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kobieta w lustrach...
omlet japoński

omlet japoński 290

3
{{headerMessage}}
Bardzo prosty w przygotowaniu. Omlet japoński: 2 jajka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka sosu sojowego szczypta soli tłuszcz do smażenia (łyżeczka masła), Cała filozofia przygotowania polega na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rybę po japońsku zna i robił chyba każdy, jednak ja postanowiłam coś pozmieniać, jak to ja i zamiast ryby użyłam kotletów sojowych. Jest to bardzo smaczne połączenie. Wygląda pięknie dzięki kolorowym Zobacz więcej
anta
anta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadło i czytadło
Makowiec japoński

Makowiec japoński 964

0
{{headerMessage}}
Makowiec japoński czyli z jabłkiem. Od bardzo dawna do makowca dodawałam starte lub pokrojone w kostkę jabłka nie wiedząc, że ta wersja makowca japońskim się nazywa. Jabłko w makowcu dodaje wilgoci Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Makowiec japoński Tzn. Makowiec bez ciasta lub też zwany Makowcem z jabłkami =) Specjalnie dla fanów ciast makowych, bardzo dobre i wilgotne ciasto za sprawą jabłek, Nadaje się na wszystkie przyjęcia, Zobacz więcej
Betti Blue
Betti Blue Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Betti
Ciasto japońskie

Ciasto japońskie 2166

2
{{headerMessage}}
Ciasto jest mocno makowe, wilgotne i bez mąki. Dlaczego japońskie? nie ma pojęcia. Przepis pochodzi z już legendarnej gazety Magazyn Tygodnia. Składniki: 200 g masła 300 g cukru pudru 9 jajek 300 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niedziela, czyli coś do kawy musi być :) Dziś w ramach akcji słodka niedziela proponję makowiec japoński - mój ulubiony :) Makowiec japoński 300g maku kostka margaryny ( 250g) 450g cukru pudru 600g Zobacz więcej
Veganbanda
Veganbanda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.veganbanda.pl
Makowiec japoński

Makowiec japoński 212

3
{{headerMessage}}
i odstawiam na godzinę, żeby mak napęczniał. Do maku dodaję aromat migdałowy, olej kokosowy, ksylitol lub cukier, żurawinę, rodzynki, skórkę pomarańczową, pokruszone orzechy i migdały. Jabłka Zobacz więcej
katarzynakachel
katarzynakachel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Katarzyna Kachel
Kuchnia japońska

Kuchnia japońska 48

0
{{headerMessage}}
tam była. Michael Booth w swojej książce "Sushi i cała reszta" zabiera nas w swoją kulinarną podróż po Japonii pokazując nie tylko jej smak, ale także kulturę i tradycje tego kraju. Jeśli lubicie Zobacz więcej
MartaM
MartaM Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Desernik
Sernik japoński

Sernik japoński 1351

1
{{headerMessage}}
Sernik japoński nie dorównuje żadnym innym sernikom. Ma lekką, piankową konsystencję, zupełnie inną niż w tradycyjnych sernikach. No i przede wszystkim nie jest z typowego sera na serniki, a z Zobacz więcej
morrigan231
morrigan231 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kobieta w lustrach...
kuchnia japońska

kuchnia japońska 121

0
{{headerMessage}}
spróbowała suschi. Podczas kolejnej wizyty nauczyła nas jeść pałeczkami ten specjał. Stał się on naszym przysmakiem. Teraz zawsze w lodówce posiadam imbir marynowany, pastę wasabi, sos sojowy, Zobacz więcej
Alicja w kuchni
Alicja w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Alicja w kuchni
Sernik japoński

Sernik japoński 960

2
{{headerMessage}}
Szperając w internecie, szukając inspiracji do wypieku sernika w ramach akcji sernikowej natrafiłam na genialny przepisna sernik japoński. Nieco go zmodyfikowałam a efekt - wyśmienity ! Niesamowicie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jednak mój rukolowy drink nie może zostać zakwalifikowany ani jako przystawka, ani jako deser. Więc potraktuję go jako słodki dodatek do całego zestawu. Na 2 pozycję konkursową wymyśliłam kolejne Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Makowiec japoński

Makowiec japoński 404

1
{{headerMessage}}
Czemu, to ciasto nazwano makowcem japońskim ? Nie mam bladego pojęcia. Pod taką nazwą go poznałam i taką nazwę posyłam dalej. Ta, tajemnicza nazwa skrywa, niezwykle ciekawą wersję makowca, makowca z Zobacz więcej