jaś w sosie

Raz do roku gotuję fasolkę po bretońsku, gotuję jej podwójną ilość i część zamrażam, na zaś, lub na szary jesienny dzień. Ta potrawa w letniej wersji z młodej, delikatnej fasolki i ze świeżych Zobacz więcej
Uwielbiana przez mojego męża :) Fasolka :) Dzisiaj w wersji :) pomidorowej Fasolka w sosie pomidorowym Składniki 400 g fasoli Jaś KarłowyPiątnica 1 koncentrat pomidorowy 1 cebula tłuszcz do smażenia Zobacz więcej
Beata M
Beata M Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Po_żarcie
Cukinia z sosem pomidorowym

Cukinia z sosem pomidorowym 221

0
Z pozdrowieniami dla dziewczyn z dieta.pl. Specjalnie dla Was dodałam ten przepis. Po małej modyfikacji w postaci zastąpienia kiełbasy np. mielonym filetem kurzęcym i wykluczeniem soli będzie ciekawym Zobacz więcej
Tradycyjna fasolka po bretońsku. Składniki na 6 porcji: 500 g fasoli Jaś 100 g przecieru pomidorowego 300 g kiełbasy podwawelskiej 2 cebule 2 łyżki oleju Przygotowanie: 1. Fasolę płuczemy i moczymy Zobacz więcej
Fasolka po bretońsku 400 g białej fasoli typu Jaś 800 g pokrojonych pomidorów z sosem 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki Fasolę wrzucam do garnka, zalewam wodą, moczę przez całą noc Zobacz więcej
Nie jadłam jej od 100 lat , a przecież jest taka pyszna i do tego doskonałe źródło białka . Prosta i nieskomplikowana , szczególnie kiedy idzie się na prościzną i używa gotowy sos pomidorowy z Zobacz więcej
Im większa fasolka tym lepiej. Jako fanka fasolki, wielkiego Jasia stawiam na pierwszym miejscu. Raz kupiłam bardzo podobną fasolę z Peru, była przepyszna ale potem już nigdy jej nie widziałam w Zobacz więcej
Fasolka po bretońsku z pieczarkami i ogórkiem konserwowym Składniki 400 g fasoli biały Jaś 500 g pieczarek 1 cebula 1 słoik ogórków konserwowych 4 kiełbasy śląskie 1 koncentrat pomidorowy w Zobacz więcej
Składniki: 30 dag fasola Jaś, 2 łyżki majeranek, 1 sztuka jajko, 1 łyżeczka jarzynka, 1 łyżeczka pieprz ziołowy, - szczypta cayenne, 1 łyżeczka czosnek granulowany, - ile potrzeba tarta bułka, - ile Zobacz więcej
Mój własny autorski pomysł. Bardzo aromatyczne i ciekawe. Co p0trzebujemy? kubek fasoli "Jasia" (suszona) świeża kolendra krewetki tygrysie czerwona pasta curry oliwa kurkuma 1-2 ząbki czosnku Fasolę Zobacz więcej
150 gram oliwek królewskich, 150 gram fasoli jaś tyczny, 200 gram śledzi w oleju, dużej cebuli czerwonej, Łyżeczka cukru, 2 łyżeczki musztardy z wędzoną papryką, sok z cytryny, oliwa z oliwek, Zobacz więcej
Danie to dość znane i tradycyjne zrobiłam tym razem z moim żarłoczkiem, czyli chłopakiem. Ponieważ jest strażakiem nie omieszkał przekazać swoją pasje nawet przez zdjęcie. Składniki: * 2 opakowania Zobacz więcej
Propozycja na obiad ostatnio moja ulubiona, ponieważ szybka, banalna i sycąca. Główny składnik: sos pomidorowo-kokosowy, który już raz wam pokazywałam. Tym razem jest on jednak wzbogacony o curry, Zobacz więcej
Składniki: 1,5 szklanki ugotowanej fasoli typu Jaś 1/4 szklanki wody 2 cebule 5 suszonych śliwek 2 liście laurowe 1 ziarno jałowca 1 ziele angielskie 3 goździki 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki Zobacz więcej
przepis cioci Krysi :) składniki: - 250 g fasoli jaś nieugotowanej - 4 duże ogórki konserwowe - 2 małe cebule - 100 g jogurtu naturalnego - 4 łyżki majonezu - 1/2 łyżki ketchup - 1 łyżka musztardy - 3 Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Mała Kuchnia
fasolka w pomidorach

fasolka w pomidorach 81

0
Niedawno dostałam woreczek pięknego suszonego "Jasia". Wielki już nie jedliśmy fasoli w sosie pomidorowym, więc połowę od razu namoczyłam i na drugi dzień mieliśmy pełen gar tych pyszności! Fasolka Zobacz więcej
Niedawno pojawił się fajny przepis na to danie. A to nieco inna wersja mojego M. Składniki: opakowanie fasoli "Jaś" boczek wędzony laska kiełbasy cebula majeranek pieprz i sól papryka ostra koncentrat Zobacz więcej
, młodych, przepołowionych na pół ziemniaków (w przepisie: 750 g) 400 g tuńczyka z puszki w sosie własnym (odcedzonego) 400 g fasoli strączkowej np.jaś(z puszki, odcedzonej) 2 selery naciowe, drobno Zobacz więcej
„Smalec” wegetariański robi się oczywiście z tłuszczów roślinnych a nie zwierzęcych. „Smalec”, który proponuję w tym poscie jest wyjątkowo smaczny, zawiera mniej tłuszczu, a wykonałam go głównie z Zobacz więcej