jaś w sosie pomidorowym

Uwielbiana przez mojego męża :) Fasolka :) Dzisiaj w wersji :) pomidorowej Fasolka w sosie pomidorowym Składniki 400 g fasoli Jaś KarłowyPiątnica 1 koncentrat pomidorowy 1 cebula tłuszcz do smażenia Zobacz więcej
Danie to dość znane i tradycyjne zrobiłam tym razem z moim żarłoczkiem, czyli chłopakiem. Ponieważ jest strażakiem nie omieszkał przekazać swoją pasje nawet przez zdjęcie. Składniki: * 2 opakowania Zobacz więcej
Tradycyjna fasolka po bretońsku. Składniki na 6 porcji: 500 g fasoli Jaś 100 g przecieru pomidorowego 300 g kiełbasy podwawelskiej 2 cebule 2 łyżki oleju Przygotowanie: 1. Fasolę płuczemy i moczymy Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Mała Kuchnia
fasolka w pomidorach

fasolka w pomidorach 82

0
Niedawno dostałam woreczek pięknego suszonego "Jasia". Wielki już nie jedliśmy fasoli w sosie pomidorowym, więc połowę od razu namoczyłam i na drugi dzień mieliśmy pełen gar tych pyszności! Fasolka Zobacz więcej
Zapiekanka na bazie białej fasoli zwanej dużym jasiem. Podawana w towarzystwie kiełbasy z czosnkiem niedźwiedzim i sosem pomidorowy z rozmarynem. Zapiekana pod grillem z cudnie ciągnącą się Zobacz więcej
Fasolka po bretońsku Fasolka po bretońsku to jedno z ulubionych dań mojego J. i to on je najczęściej przygotowuje. Tą fasolkę przygotował na spotkanie z naszymi znajomymi, była przepyszna ! Fasolka Zobacz więcej
Fasolka po bretońsku to danie, które zawiera fasolę gotowaną lub duszoną z sosem pomidorowym wraz z kawałkami mięsa i wędlin. Jest to jedno z najbardziej popularnych dań w kuchni polskiej. Fasolkę Zobacz więcej
ALotta
ALotta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Lotty
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku 274

0
. Kiełbasę na plasterki. Czosnek obrać i posiekać. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni wytopić tłuszcz z boczku i kiełbasy. Podsmażyć, następnie na tym tłuszczu cebulę i kiełbasę. Dodać Zobacz więcej
, świeżo mielony pieprz Sos: 1 puszka pomidorów krojonych 3 łyżki przecieru pomidorowego Przepis: Fasolę zalewamy zimną wodą i moczymy całą noc. Następnego dnia odsączamy fasolę, umieszczamy ją w Zobacz więcej
Całkiem fajne, zdrowe danie jednogarnkowe. Bez mięsa, bez zasmażek... zupełnie inne od "naszej" fasolki po bretońsku i może nie aż tak smaczne, ale z pewnością dużo lżejsze. Fasola z jarmużem w Zobacz więcej
Jedno z najbardziej popularnych dań w kuchni poleskiej. To nic innego jak duszona fasolka w sosie pomidorowym z dodatkami. Można dodać do niej mięso, kiełbasę, pieczarki, krojonych pomidorów. Jest Zobacz więcej
Zapiekane przepiórcze jajka z czerwoną papryką i fasolką Składniki na 4 porcje: — Jajka przepiórcze — 4, 5 sztuk na 1 porcję — Fasola jaś — 2 puszki, odcedzone — Czerwona papryka — 2 sztuki, cienko Zobacz więcej
Nie jadłam jej od 100 lat , a przecież jest taka pyszna i do tego doskonałe źródło białka . Prosta i nieskomplikowana , szczególnie kiedy idzie się na prościzną i używa gotowy sos pomidorowy z Zobacz więcej
Fasolka po bretońsku z pieczarkami i ogórkiem konserwowym Składniki 400 g fasoli biały Jaś 500 g pieczarek 1 cebula 1 słoik ogórków konserwowych 4 kiełbasy śląskie 1 koncentrat pomidorowy w Zobacz więcej
. z pomidorami i cebulą oraz z dodatkiem grzybów. Doskonała do zup, sałatek, dań jednogarnkowych, sosów pomidorowych, wegetariańskiego pasztetu z fasoli, oraz jako pieczona na słodko z miodem. Przed Zobacz więcej
Kinia87
Kinia87 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kultura Kulinarna
Kurczakowy flejtuch

Kurczakowy flejtuch 207

0
Podawałam kiedyś (bardzo dawno temu) przepis na oryginalnego amerykańskiego Jasia Flejtucha (Sloppy Joe). Dziś przedstawiam opcję kurczakową z sosem pomidorowym. Flejtuch jest kolejnym daniem, z Zobacz więcej
Na rynku kupiłam fasolę jaś – sprzedawczyni zapewniała, że jest pyszna. Kupiłam kilogram. I faktycznie – w smaku niesamowicie delikatna, skórka miękka, gotowała się bardzo szybko. Pół kilo fasoli Zobacz więcej
Bardzo lubię wszelakie rośliny strączkowe, które dzięki sporej zawartości białka doskonale zastępują mięso. O ile po fasolę piękny jaś czy cieciorkę mogę sięgnąć o dowolnej porze roku, o tyle świeżą Zobacz więcej
Bardzo lubię wszelakie rośliny strączkowe, które dzięki sporej zawartości białka doskonale zastępują mięso. O ile po fasolę piękny jaś czy cieciorkę mogę sięgnąć o dowolnej porze roku, o tyle świeżą Zobacz więcej
Praca na konkurs: LUBELLA NA SPORTOWO! Pyszne danie dla każdego sportowca z makaronem Lubella! Młoda kapusta z fasolą w pomidorowym sosie z makaronem Składniki:{4 porcje} 250 g makaronu kolanka Zobacz więcej