jedz i chudnij

Pewnie trochę Was dziwi wpis z serii "Jedz i chudnij" w połączeniu z plackami ziemniaczanymi. Rzeczywiście takie tradycyjne, smażone i ociekające tłuszczem z patelni są prawdziwą bombą kaloryczną, ale Zobacz więcej
Chcesz się zdrowo odżywiać a nie wiesz od czego zacząć ? Proste zacznij od śniadania ! Dorze zbilansowany posiłek, śniadanie zapewni ci energie na cały dzień bez podjadania między posiłkami. Zawsze Zobacz więcej
Jak już wspominałam w moich wcześniejszych artykułach aby chudnąć trzeba jeść. Dlatego należy rozpocząć dzień od dobrze zbilansowanego śniadania. Pamiętaj aby dobierać takie składniki które Zobacz więcej
Zapewne mitem jest to że nie należy jeść po godzinie osiemnastej czy niejedzenie kolacji wcale, jeśli stosujecie tą zasade to popełniacie pdstawowy błąd który tak naprawde spowalnia wasze odchudzanie Zobacz więcej
się zaburzonym metabolizmem wchłaniania cukru. Specjalnie podkreślam, że to grupa chorób, gdyż istnieje kilka rodzajów cukrzycy, mających różne przyczyny. Cukrzyca typu I - autoimmunologiczna, gdy Zobacz więcej
? Nie macie czasu, więc w tenisa gracie na konsoli zamiast na korcie, a mecze piłki nożnej oglądacie w tv wcinając chipsy i pijąc piwko? Te i wiele innych „ułatwiaczy” życia codziennego, ułatwia nam Zobacz więcej
Od 4 lat dbam o jedzenie, lądujące na moim talerzu. Bynajmniej nie ze względu na modę – w myśl zasady less is more odrzuciłam produkty przetworzone lub zawierające znaczną ilość tłuszczu pochodzenia Zobacz więcej
jej autorstwa. Przepraszam, że zaczynam od takiej drażliwej strony, ale po recenzji części Jedz pysznie i zdrowo w ciąży otrzymałam od Was kilka komentarzy z wątpliwościami co do uczciwości autorki, Zobacz więcej
oliwą. Danie serwujemy na ciepło. Smacznego. Kategoria: danie wegetariańskie, lunch, proteiny, przekąska, Sałatki, warzywa Tagged: bakłażan, caprese, fit food, kolacja, oregano mozzarella, pomidory, Zobacz więcej
JEDZ I CHUDNIJ – CO JEŚĆ NA KOLACJE ABY CHUDNĄĆ ? Kolacja powinna być lekka i składać się z niskokalorycznych produktów, wanże jest aby unikać lub ograniczać spoyżwanie węglowodanów i zastosować się Zobacz więcej
jest bardzo przydatny, jest takie powiedzenie – jesteś tym co jesz… dlatego warto czasami poświęcić kilka minut na artykuł w internece np. o selerze naciowym, którego właśnie międzyinnymi użyłam do Zobacz więcej
Dietolog
Dietolog Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dietolog
Jedz i chudnij - SZCZAW

Jedz i chudnij - SZCZAW 44

0
Znacie szczaw? Lubicie? Ja się przyznaję, że nie byłam wielką amatorką tej rośliny, ale będąc na działce u znajomych nad Narwią napotkałam piękny, zdrowy, dziko rosnący szczaw i narwałam go całą Zobacz więcej
się jako dodatek do konfitur, kisielu, galaretki, kompotu, a także do ciast. Z łodyg rabarbaru robi się naturalną farbę do włosów. Warto pamiętać, że surowy rabarbar zawiera szkodliwe kwasy Zobacz więcej
Ogórek, ogórek, ogórek - zielony ma garniturek... Nareszcie nastał sezon ogórkowy. Ogórki to bardzo wszechstronne warzywa, jeśli chodzi o użycie ich w kuchni. Można je zajadać zarówno na surowo, jak i Zobacz więcej
pikantności. Można jeść ją także na ciepło - gotowaną, pieczoną lub grillowaną. Dużym powodzeniem cieszą się również przetwory zawierające to smaczne warzywo. Dziś proponuję bardzo proste, szybkie i Zobacz więcej
Cukinia potrafi wcielić się w niejedną rolę. Doskonale smakuje w formie zapiekanki z warzywnym lub mięsnym farszem. Może wzbogacić swoim smakiem śniadaniowe kanapki, zastępując zielonego ogórka, w Zobacz więcej
To najlepsze ciasto jakie znam. Nikt się mu jeszcze nie oparł (nawet tacy, którzy twierdzą, że marchewek nie lubią). Ciasto marchewkowe jest dobre na wszystko - chandrę, drugie śniadanie, Zobacz więcej
przełożyć na ciasto z rabarbarem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 15 minut. Gdy beza pięknie się zrumieni, ciasto jest gotowe. Wystarczy tylko poczekać aż wystygnie i można oddać się Zobacz więcej
Czasami bywają takie dni, że bez czekolady ani rusz. To prawda, że czekolada poprawia humor. Jednak, żeby nie zajadać się nią bez końca, bezkarnie i nadprogramowo proponuję wprowadzić ją oficjalnie do Zobacz więcej
powszechnie panującej opinii, grzyby to nie jedynie smak i zapach. W grzybach znajduje się wiele cennych składników odżywczych. Przede wszystkim w 90% składają się wody, co czyni je Zobacz więcej