jedzenie do sloikow

Torcik marmurkowy z ... » Dzem czeresniowy U nas calkiem zmiksowany blenderem na gladziutki zel. Uwielbiam ten czeresniowy, intensywny, "sloneczny" smak i zapach :) Wykonanie calkiem proste, choc Zobacz więcej
to ukladamy je w sloikach dosc ciasno, ale nie za ciasno, gdyz po zalaniu ich oliwa, wciagna ja i napecznieja. Do sloikow wrzucamy swieza bazylie, oregano, tymianek i obrane zabki czosnku i zalewamy Zobacz więcej
swoje przepisy w komentarzach - a ja je z radością dodam do podsumowania. Bardzo żałuję, że nie udało mi się wcześniej akcji założyć :( Kod należy skopiować i wstawić na swoją stronę. <a Zobacz więcej
zakrywam kocem. Zostawiamdo wystygniecia i gotowe. Ostatnio jednak szukalam sposobu na ulatwieniesobie pracy, bo pomidorow mialam duzo, a czasu, jak to zwykle bywa, nie za wiele.Dlatego cale pomidory Zobacz więcej
ich takze do deserow. Wlasnie przywiozlam z Polski 4 litry jagod i rozpoczynam jagodowe szalenstwo. Przygotowanie pasteryzowanych jagod jest niezwykle proste.Te male czarne kulki sa niezwykle Zobacz więcej
słoik i jak zwykle bedziemy sie o nie bić! Przepis na powidło wiśniowe(według przepisu Aliny): 2.5kg wydrylowanych wiśni 1/2kg cukru Wydrylowane wisnie zasypac cukrem, najlepiej w garnku o grubym i Zobacz więcej
mi pewnosc utrzymania czystosci. Naczynie odstawiamy w miejscu, gdzie w wiekszosci dnia bedzie "kapane" w promieniach slonca (taras, balkon) a noc pamietajmy wlozyc je do domu rowniez w cieple Zobacz więcej
ogniu okolo 2 godzin. Calosc troche rozdrobnilam blenderem, powtornie doprowadzilam do wrzenia i wlozylam do wyparzonych sloikow. Zakrecilam i odstawilam odwrocone sloiki na godzine. Jesli nie Zobacz więcej
zakradalam sie do spizarki, do spizarki w ktorej stala wielka drewniana beczka z kiszona kapusta, setki sloikow z powidlami, marmoladami i kompotami, troche zardzewiala waga szalkowa i malenkie Zobacz więcej
Kasia Karakaya
Kasia Karakaya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaBezGranic
Ogorki chili.

Ogorki chili. 192

0
Ogorki ogniste z chili. Moje ulubione. Robie je od wielu, wielu lat i do tej pory nie jadlam lepszych ;) Nadaja sie jako dodatek do tradycyjnych obiadow z ziemniaczkami czy ryzem, jak i do kanapek Zobacz więcej
Chodzi o kolor pomaranczowy. Mala zagadka dla was: ktora konfitura jesz rzeczywiscie z pomaranczy, a ktora ja tylko udaje i ma tylkeo pomaranczowy kolor. Gotowi? Zatem nr 1: A tu nr 2: No i? Zobacz więcej
Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania lasagne. W tym przepisie możecie również wykorzystać te słoiczki: http://chlebemisola.blog.pl/2014/09/25/baklazan-i-cukinia-w-pomidorach-do-sloikow/ Możecie też Zobacz więcej
) z dodatkiem takiej zamarynowanej cytryny zyska nowe oblicze smaku - naprawdę. Gdy po raz pierwszy zetknelam się z określeniem ''KISZONE CYTRYNY'' pomyslalam , ze ktos napisał z bledem , jak się Zobacz więcej
tylko w sloikach.Ma to jeszcze jeden dodatkowy plus-ogorki sa porcjowane,takze nie musimy zjesc calej beczulki w ciagu kilku dni.Nie musze dodawac,ze jedzenie kiszonych produktow bardzo pozytywnie Zobacz więcej
Te ogorki, to byl eksperyment. Chcialam zrobic cos, co jak najbardziej przypominaloby te ze sklepu (pewnej znanej firmy ;) ktore uwielbiam. Sprobowalam, kierujac sie wylacznie wlasnymi zmyslami. Zobacz więcej
. Brzoskwinie zaliczane sa do najsmaczniejszych owocow swiata,czesto nazywane krolowa owocow.Naleza do grupy Prunus Persica,tej samej co sliwki.Uprawiane sa od ponad 4000 tysiecy lat,a pochodza z Zobacz więcej
sie skory. Maja tez 3 razy wiecej witaminy B2 (160 mg).Taki uklad pierwiastkow mineralnych i witamin sprawia,ze uczestnicza one w procesach krwiotworczych,a zwlaszcza w tworzeniu czerwonych cialek Zobacz więcej
" (czyli wić, kręcić, mieszać). W średniowieczu gotowało się powidła w wielkich garach pod gołym niebem, nie wiadomo dziś jednak jak często należało je mieszać. Ciekawostką jednak jest, ze tutaj w Zobacz więcej
ocet z woda, sola, cukrem. Dodajemy do zalewy wszystkie ziarna. Zostawiamy na malym ogniu, niech sie gotuje. Zagotowujemy wode w garnku z lyzka soli i wrzucamy rydze. Gotujemy je minute, przecedzamy. Zobacz więcej