jeleń porto

, musze przyznac, ze wyszlo naprawde przepysznie. Skladniki: 2 eskalopki z jelenia (ok. 100g kazdy) galazka tymianku 2 zabki czosnku 20g masla 1 lisc laurowy 200ml porto lyzeczka gorzkiego, Zobacz więcej
Unieście i Mielno to miejscowości położone nad Bałtykiem i jeziorem Jamno... widok z okien, balkonu Jamieński nurt czyli połączenie jeziora Jamno z Bałtykiem Pomnik jelenia MielnoZagadka Mielna, w Zobacz więcej
i nocy kolejny dzień rozpoczęliśmy śniadaniem: Po śniadaniu poszliśmy na wycieczkę, podczas której zwiedzaliśmy Wyspę Młyńską oraz pojechaliśmy na Babią Wieś i Żupy, gdzie zbieraliśmy kasztany. Zobacz więcej
1 łyżeczka masła 80 ml wiśniówki 80 ml bulionu (najlepiej z dziczyzny) 1/4 łyżeczki posiekanego rozmarynu 1/4 główki czerwonej kapusty poszatkowanej 50 ml porto 50 ml czerwonego wina 1 łyżka oleju Zobacz więcej
umieścili... grasicę (29 zł)! Pierwszy raz jadłam ją w Chicago i mimo tego, że odwiedziłam już sporo restauracji w Krakowie, nigdzie się z nią nie spotkałam. Duszona z kasztanami i kandyzowaną cebulą Zobacz więcej
– historia. Miasto założone przez Fenicjan około 1100 roku p.n.e. i uchodzi za jedno z najstarszych w Europie. Przechodziło pod władze Kartagińczyków, Rzymian, a później Arabów. W XVIII wieku Zobacz więcej
poznaniu okazuje się być bardziej podobny do aksamitnego brownie), mirabelkami i amarantusem. Połączenie kremu z gęsich wątróbek z czekoladowo-korzennymi nutami i kompotowymi mirabelkami, które Zobacz więcej
na 4 porcje: udziec jelenia bez kości (około 700g) - rozmrażany przez ponad dobę w lodówce sól, pieprz świezy rozmaryn ząbek czosnku 2 łyżki oliwy łyżeczka masła klarowanego 100ml bulionu 50ml Zobacz więcej
Małgosia i Piotr
Małgosia i Piotr Obserwuj blogaObserwujesz bloga
akacjowyblog
Bigos

Bigos 49

0
) lody(7) pieczywo(36) przetwory(12) przystawki(32) ryby i owoce morza(18) sałaty(9) śniadania(13) zupy(10) Popularne posty Marynowana, pieczona pierś gęsi z sosem z wina, porto i porzeczki, puree z Zobacz więcej
specjalnych zabiegów. W przeciwieństwie do wołowiny niewskazane jest marynowanie, zwłaszcza z udziałem alkoholu. Mięso z jelenia jest chude i świetnie komponuje się z owocami, zwłaszcza porzeczkami, Zobacz więcej
się z etniczną ludnością lub kosztując przysmaków kuchni kreolskiej. Oto kilka reminiscencji z pięknego Mauritiusu. Spacer zaczynamy od najstarszych na południowej półkuli ogrodów botanicznych Zobacz więcej
w różnych formach, liofilizowane żółtko oraz terrina z foie gras, szczaw, płatki owsiane i kandyzowany rabarbar, z sosem z żurawiny i porto: Velouté z zielonych szparagów, smardze, mleczno-maślana Zobacz więcej
– wprost na trasę Buchan. Odcinek z Mintlaw do Peterhead to tylko kilkanaście kilometrów. Do Peterhead dochodzimy więc wczesnym popołudniem bez zakłóceń, nagłych zwrotów akcji i nieplanowanych Zobacz więcej
Nies
Nies Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niestime
Culinary FEST / recenzja

Culinary FEST / recenzja 1994

0
pieczone na maśle czosnkowo-pietruszkowym oraz wątróbki z kurczaka we wstęgach kremowego sosu perfumowanego głębokim Porto i skórkami z pomarańczy - kiedyś znajomi zostali w drzwiach odprawieni z Zobacz więcej
z Anglii. Dzięki przyznanemu patentowi przez Kampanie Wirginijską na osiedlenie się w okolicach ujścia rzeki Hudson współwyznawcy zorganizowali wyprawę za ocean. I tak na niewielkim statku „Speedwall Zobacz więcej
, które uczysz się lubić, i wielkim, chrupiącym gofrem z bitą śmietaną i owocami. Dla niego warto zrobić wszystko.Wracasz tu po paru latach,. Nie ma już miękkiej dłoni, ani przygarbionej postaci na Zobacz więcej
„omega – 3”, to jest tego, któr... 1 tydzień temu Timo e maggiorana Fiera della Toma Condove 2013 - Ciao, ecco una nuova notizia dal mio blog, Fiera della Toma Condove 2013buona lettura Zobacz więcej
Dapple Collaudata - "Ambasciator non porta pena". Mi hanno detto che è un dolce americano, che sarebbe ancora più dolce con un etto in più di zucchero e addirittura servito co... 1 dzień temu Zobacz więcej