Przepis na jeon

Powiązane przepisy:

Beata
Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Kimchi jeon

Kimchi jeon 198

Te pikantne placki są w Korei często zamawiane jako zakąska, do szklaneczki piwa lub makkoli (wina ryżowego). A może to szklaneczka piwa zamawiana jest do kimchi jeon...? Jakby się rzeczy nie miały, Zobacz więcej
m.tomaszewska
m.tomaszewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchniokracja
Jeon z polskim kimchi

Jeon z polskim kimchi 104

Jeon to rodzaj koreańskich nelśniko-placków z różnymi dodatkami. Danie świetnie sprawdza się jako przekąska do tradycyjnych alkoholi z Kraju Porannej Ciszy. W wersji z kimchi to idealne śniadanie po Zobacz więcej
Poszukując jakiegoś ciekawego przepisu w którym głównym składnikiem byłyby paluszki krabowe wpadłam na recepturę koreańskich placuszków JEON. Jak sie dowiedziałam placuszki można przyżądzac Zobacz więcej
mariolak87
mariolak87 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zakątek Smakosza
Jeon

Jeon 283

Pewnie zastanawiacie się co kryje się pod tą tajemniczą nazwą? Ot, takie właśnie proste placuszki z paluszkami surimi pochodzące z kuchni koreańskiej. Placuszki wyszły bardzo smaczne, aczkolwiek Zobacz więcej
Kolejne wiosenne naleśniki. Tym razem wersja koreańska z tamtejszą kiszoną kapustą (lub z innym tajnym składnikiem, ale o tym w dalszej części wpisu), którą robi się bardzo prosto. Najprostszy sposób, Zobacz więcej
Niejednokrotnie przyrządzałam już jeon - pikantne naleśniki po koreańsku. Na bloguprezentowałam jakiś czas temu naleśnik koreański z grzybami enoki. Dotychczasrobiłam jeden duży naleśnik. Tym razem Zobacz więcej
Autor: thiessa @ 8:33pm, Sobota 14 Kwiecie 2012. rdo: www.maangchi.com Na pocztku mylaam: to tylko zwyky nalenik, tyle, e z kimchi. Dlaczego zatem na zagranicznych forach wszyscy wypisuj na jego temat Zobacz więcej
Istnieje wiele różnych rodzajów koreańskich jeon, czyli po prostu placków. W zależności od tego jaki składnik do nich dodamy, nazwa będzie różna, i tak na przykład:hobakjeon* – z cukinią, kimchijeon – Zobacz więcej
Z żalem stwierdzam, że kuchnia rosyjska nie ma wielu zwolenników. A szkoda W każdym razie dziękuję za udział i jednocześnie zapraszam do lektury na temat tej kuchni:Kuchnia rosyjska Kmichi jeon i Zobacz więcej
Przy okazji przepisu nacōngyóubǐng, które to bardzo nas zachwyciły, wspomniałyśmy o koreańskich placuszkach, które już od dłuższego czasu królują w naszym menu. Szybkie oraz pożywne, a i chyba Zobacz więcej
Bakino
Bakino Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Bakino
Autorski sos winegret

Autorski sos winegret 90

Autorski sos winegret Kuchnia Bakino Zapraszam na FunPage https: www.facebook.com KuchniaBakino Blog > Komentarze do wpisu « Sałatka z pieczonego kurczaka Placki z cukini i kurczaka » Autorski sos Zobacz więcej
Dziś krótko i zwięźle, aczkolwiek przepis ten przyda się na niezliczoną ilość okazji. Koreański sos do zadań specjalnych - taką nazwę można by mu nadać. Wzbogaca się nim przystawki (banchan,반찬), zupy, Zobacz więcej
Na pałeczkach
Na pałeczkach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Na pałeczkach
Smażone tofu z grzybami

Smażone tofu z grzybami 169

Nie od początku przekonane byłyśmy do tofu. Nasza miłość do niego rosła wraz z odkrywaniem nowych możliwości jego przyrządzania, bo samo w sobie wydawać się może mdłe i bezbarwne. Nic bardziej Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Co jadaliśmy w Korei

Co jadaliśmy w Korei 233

Na naszej stronie na Facebooku jest sobie album zatytułowany Co jadamy w Korei. Wrzucałam tam fotki różnych kulinarnych ciekawostek z Korei. Najczęściej były to zdjęcia robione na szybo, telefonem, Zobacz więcej
Od kilkunastu lat uczę się bezskutecznie języka niemieckiego. Mam taką dziwaczną racjonalizację, że chciałbym przeczytać sobie "Das Boot" w oryginale i to z przyjemnością rozumienia. Na razie efekt Zobacz więcej
No cóż zarwałem noc, ale.... było warto :) Skończyłem właśnie lekturę najnowszej książki Jean Sasson - Wybór Jasminy Recenzję znajdziecie na naszym blogu To czytają Saudyjskie Wielbłądy (klik, klik) a Zobacz więcej
Jean Carper, autorka felietonów "Jedz z głową" w magazynie USA Weekend, postanowiła opublikować rady, którymi dzieliła się przez lata z czytelnikami i ponad 200 przepisów, w jednym miejscu - Książce Zobacz więcej
Od lewej, z góry na dół: Bleu de Bresse, kremowy, lekko dojrzały, pleśniowy ser z mleka krowiego pochodzący z Burgundii, następnie Roquefort, zwany „królem serów”, jeden z najstarszych serów Zobacz więcej
Książka z moim ulubionym zielonym warzywem na okładce nie mogła nie przyciągnąć mojej uwagi. Pod dostojnym brokułem zobaczyłam dumnie brzmiący podtytuł: „wyczerpujący przewodnik zdrowego odżywiania Zobacz więcej
Ponieważ musiałam coś zrobić dietetycznego na obiad, postanowiłam upiec piersi kurczaka w folii. Przepis dla tych, którzy nie mają zbyt wiele czasu na siedzenie w kuchni, polecam :-) Szkoda, że nie Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: