jesiotr przepisy kulinarne

Za nami I mistrzostwa Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra. Odbyły się one między 13 a 15 marca 2015 r. w Licheniu Starym. Pierwsza edycja imprezy zgromadziła dwuosobowe zespoły z całego kraju, z Zobacz więcej
Kolejny raz przekonałam się, że Budapeszt kulinarnie ma wiele do zaoferowania i nie jest to jedynie mięso, choć tego to akurat wszędzie pełno i to we wszelakich gatunkach i smakach - mięsożercy mają Zobacz więcej
Kolejny pomysł na dynię to pyszne placki ziemniaczano- dyniowe tzw. bliny z dyni podane z łososiem i dipem śmietanowym z kawiorem z jesiotra. Cudowne połączenie smaków, placuszki są bardzo chrupiące i Zobacz więcej
Już za dwa dni (23- 24 sierpnia ) wielkie smaczne święto w Grucznie. Po raz dziewiąty odbędzie się tam wielka plenerowa impreza mająca za zadanie prezentować kulinarne bogactwo oraz kulturę stołu, a Zobacz więcej
Wigilia, z kulinarnego punktu widzenia, to przede wszystkim bezmięsna uroczystość. Na naszych stołach królują ryby! Karpie pod przeróżnymi postaciami, jesiotry, łososie i cała gama innych ryb. Między Zobacz więcej
Dnia 19.08.2011 odbyły się warsztaty kulinarne z Kurtem Schellerem w Akademii Mistrza Uczestnikami warsztatów byli czytelnicy "Dobrych Rad" oraz użytkownicy portalu Bobyy, którzy wygrali konkurs Zobacz więcej
sytne, jak na samej kiełbasie i kwasie. Chłodnik Ćwierczakiewiczowej zawiera jednak jeden ciekawy dodatek, dzisiaj już chyba niespotykany - znaleźć w nim można gotowaną rybę bądź raki. W ramach Zobacz więcej
, która została przygotowana dla nas przez kucharzy,na bazie produktów z oznaczeniami ChNP, ChOG i GTS. Źródło ARR. Potrawy jakie mieliśmy możliwość spróbować to:bakłażan z jabłkiem grójeckim w sosie Zobacz więcej
grójeckiego z chlebem prądnickim i serem korycińskim (Joanna Jakubiuk) – przepyszna Jesiotr na musie z jabłek łąckich inspirowany przepisem z XVIIIw (Maciej Nowicki), Boczek ze świni złotnickiej Zobacz więcej
się jak w innej epoce, z dala od zgiełku miasta i turystów, chociaż, muszę przyznać, że klientów nie brakowało. Kuchnia i obsługa jest wyśmienita! Zamówiłyśmy z koleżanką zupę uchę z kawałkiem Zobacz więcej
Danie główne I: jesiotr z selerem i jabłkiem Danie główne II: ozór cielęcy z bulionem cebulowym Deser: ciasto migdałowe z granitą marchewkową Dania Marcina Czubaka: Przystawka I: ceviche z Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Pan Pstrąg

Pan Pstrąg 77

0
Jeszcze ciepły pstrąg wyciągnięty z wędzarki fot. D.Szymborska W Warszawie do dobrego, kulinarnego szpanu należy kupować bazylię u Pana Ziółko, ryby wędzone u Pana Sandacza. Taki szpan i pokazanie Zobacz więcej
figatelle (rodzaj mielonych). Domyślam się, że przypraw sobie nikt nie żałował. W staropolskiej kuchni bardzo często podawano też mięsa z owocami: wiśniami, agrestem, porzeczkami, gruszkami. Nie Zobacz więcej
dni wolałam nie ryzykować. Robił to za to mój kolega z pracy, z uporem młodego człowieka, który ma kulinarne złudzenia i niewielkie wymagania. To co dostawał w restauracjach - pominę milczeniem... Zobacz więcej
Tydzień temu Projekt Topinambur – zostań miejskim ogrodnikiem, dobiegł końca. Przez dziewięć tygodni grupka miłośników przyrody i kulinariów spotykała się w Vili Intrata i pod okiem specjalistów Zobacz więcej
.. tak jak nie jestem wielkim zwolennikiem awokado, topodane wprzystawce zamarynowane wmartini było rewelacyjne. Chips zparmezanu ibiałka wtej przystawce wypadł najgorzej – zamało parmezanu, zadużo Zobacz więcej
. Namiejscu czekał już nanas Karol Okrasa wraz zprzygotowanymi stanowiskami dopracy, rozpalonymi kociołkami orazproduktami zryneczku Lidla orazoczywiście świeżymi rybami Pokrótkiej przemowie Karola, Zobacz więcej
Wielokrotnie już byłam proszona, dosłownie o jakikolwiek przepis na jesiotra. Po raz pierwszy tę rybę spróbowałam przypadkowo w Polsce. Jesiotr pojawił się domu mojej teściowej, jako wynik Zobacz więcej
mówiąc pierwszy raz brałem udział w takich warsztatach. Warsztaty odbywały się na świeżym powietrzu przy zapadającym zmroku i w scenerii palących się pochodni. Karol Okrasa wprowadził nas w program Zobacz więcej
Dwa tygodnie temu razem z Lidl Polska, Karolem Okrasąi blogerami kulinarnymi brałam udział w bardzo ciekawym projekcie. Zostałam zaproszona na wyjazd nad Stawy Milickie, gdzie przygotowywaliśmy dania Zobacz więcej