jesiotr przepisy kulinarne

{{headerMessage}}
Za nami I mistrzostwa Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra. Odbyły się one między 13 a 15 marca 2015 r. w Licheniu Starym. Pierwsza edycja imprezy zgromadziła dwuosobowe zespoły z całego kraju, z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejny raz przekonałam się, że Budapeszt kulinarnie ma wiele do zaoferowania i nie jest to jedynie mięso, choć tego to akurat wszędzie pełno i to we wszelakich gatunkach i smakach - mięsożercy mają Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejny pomysł na dynię to pyszne placki ziemniaczano- dyniowe tzw. bliny z dyni podane z łososiem i dipem śmietanowym z kawiorem z jesiotra. Cudowne połączenie smaków, placuszki są bardzo chrupiące i Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Festiwal Smaku w Grucznie

Festiwal Smaku w Grucznie 78

0
{{headerMessage}}
oraz cenne nagrody. W tym roku obowiązkowymi produktami do wykorzystanie będzie jesiotr (przystawka ) oraz mięso z daniela (danie główne). Poza tym setki wystawców proponujących swoje najlepsze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wigilia, z kulinarnego punktu widzenia, to przede wszystkim bezmięsna uroczystość. Na naszych stołach królują ryby! Karpie pod przeróżnymi postaciami, jesiotry, łososie i cała gama innych ryb. Między Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dnia 19.08.2011 odbyły się warsztaty kulinarne z Kurtem Schellerem w Akademii Mistrza Uczestnikami warsztatów byli czytelnicy "Dobrych Rad" oraz użytkownicy portalu Bobyy, którzy wygrali konkurs Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sytne, jak na samej kiełbasie i kwasie. Chłodnik Ćwierczakiewiczowej zawiera jednak jeden ciekawy dodatek, dzisiaj już chyba niespotykany - znaleźć w nim można gotowaną rybę bądź raki. W ramach Zobacz więcej
Małgorzata B.
Małgorzata B. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Life Of Cooking
Trzy Znaki Smaku

Trzy Znaki Smaku 106

0
{{headerMessage}}
19-20 września br. miałam możliwość być na świetnym wyjeździe kulinarnym po Małopolsce z Grzegorzem Łapanowskim. Brali w nim udział dziennikarze, blogerzy kulinarni oraz szefowie kuchni. Ambasadorem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w tygodniu robiona jest (ta!) kiełbasa lisiecka z oznaczeniemChOG. Na początku przepyszny obiad, potem warsztaty z robienia kiełbasy wiejskiej. Oznaczenia produktów : Było cudownie móc zobaczyć co Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się jak w innej epoce, z dala od zgiełku miasta i turystów, chociaż, muszę przyznać, że klientów nie brakowało. Kuchnia i obsługa jest wyśmienita! Zamówiłyśmy z koleżanką zupę uchę z kawałkiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na okrągłych placuszkach makaronowych? Ciekawe też, że żaden z uczestników nie zdecydował się na podanie zupy; wydaje mi się, że zupy są wpisane w naszą tradycję kulinarną i jak najbardziej Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Pan Pstrąg

Pan Pstrąg 77

0
{{headerMessage}}
Jeszcze ciepły pstrąg wyciągnięty z wędzarki fot. D.Szymborska W Warszawie do dobrego, kulinarnego szpanu należy kupować bazylię u Pana Ziółko, ryby wędzone u Pana Sandacza. Taki szpan i pokazanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Szczególnie ciekawie brzmi przepis na limoniatę. Można ją było przyrządzić z cielęciny albo kapłona. Mięso należało osolić, dodać pietruszkę oraz masło, zalać rosołem i ugotować. Przed podaniem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w koperkowym sosie i innych przekąsek. Ponadto - robią zakupy w części sklepowej przy wejściu, gdzie można kupić ostrygi, ryby świeże, wędzone (sielawy, jesiotry, pstrągi i węgorze), marynowane, w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tydzień temu Projekt Topinambur – zostań miejskim ogrodnikiem, dobiegł końca. Przez dziewięć tygodni grupka miłośników przyrody i kulinariów spotykała się w Vili Intrata i pod okiem specjalistów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
.. tak jak nie jestem wielkim zwolennikiem awokado, topodane wprzystawce zamarynowane wmartini było rewelacyjne. Chips zparmezanu ibiałka wtej przystawce wypadł najgorzej – zamało parmezanu, zadużo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Namiejscu czekał już nanas Karol Okrasa wraz zprzygotowanymi stanowiskami dopracy, rozpalonymi kociołkami orazproduktami zryneczku Lidla orazoczywiście świeżymi rybami Pokrótkiej przemowie Karola, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wielokrotnie już byłam proszona, dosłownie o jakikolwiek przepis na jesiotra. Po raz pierwszy tę rybę spróbowałam przypadkowo w Polsce. Jesiotr pojawił się domu mojej teściowej, jako wynik Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mówiąc pierwszy raz brałem udział w takich warsztatach. Warsztaty odbywały się na świeżym powietrzu przy zapadającym zmroku i w scenerii palących się pochodni. Karol Okrasa wprowadził nas w program Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dwa tygodnie temu razem z Lidl Polska, Karolem Okrasąi blogerami kulinarnymi brałam udział w bardzo ciekawym projekcie. Zostałam zaproszona na wyjazd nad Stawy Milickie, gdzie przygotowywaliśmy dania Zobacz więcej