jesiotr przepisy kulinarne

Za nami I mistrzostwa Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra. Odbyły się one między 13 a 15 marca 2015 r. w Licheniu Starym. Pierwsza edycja imprezy zgromadziła dwuosobowe zespoły z całego kraju, z Zobacz więcej
Kolejny raz przekonałam się, że Budapeszt kulinarnie ma wiele do zaoferowania i nie jest to jedynie mięso, choć tego to akurat wszędzie pełno i to we wszelakich gatunkach i smakach - mięsożercy mają Zobacz więcej
Kolejny pomysł na dynię to pyszne placki ziemniaczano- dyniowe tzw. bliny z dyni podane z łososiem i dipem śmietanowym z kawiorem z jesiotra. Cudowne połączenie smaków, placuszki są bardzo chrupiące i Zobacz więcej
Już za dwa dni (23- 24 sierpnia ) wielkie smaczne święto w Grucznie. Po raz dziewiąty odbędzie się tam wielka plenerowa impreza mająca za zadanie prezentować kulinarne bogactwo oraz kulturę stołu, a Zobacz więcej
Wigilia, z kulinarnego punktu widzenia, to przede wszystkim bezmięsna uroczystość. Na naszych stołach królują ryby! Karpie pod przeróżnymi postaciami, jesiotry, łososie i cała gama innych ryb. Między Zobacz więcej
Dnia 19.08.2011 odbyły się warsztaty kulinarne z Kurtem Schellerem w Akademii Mistrza Uczestnikami warsztatów byli czytelnicy "Dobrych Rad" oraz użytkownicy portalu Bobyy, którzy wygrali konkurs Zobacz więcej
sytne, jak na samej kiełbasie i kwasie. Chłodnik Ćwierczakiewiczowej zawiera jednak jeden ciekawy dodatek, dzisiaj już chyba niespotykany - znaleźć w nim można gotowaną rybę bądź raki. W ramach Zobacz więcej
19-20 września br. miałam możliwość być na świetnym wyjeździe kulinarnym po Małopolsce z Grzegorzem Łapanowskim. Brali w nim udział dziennikarze, blogerzy kulinarni oraz szefowie kuchni. Ambasadorem Zobacz więcej
Trzy znaki smaku Małopolska relacja Trzy znaki smaku to trzyletnia kampania informacyjna, której głównym inicjatorem jest Agencja Rynku Rolnego, wspierana przez Ministerstwo Rolnictwa iRozwoju Wsi. Zobacz więcej
się jak w innej epoce, z dala od zgiełku miasta i turystów, chociaż, muszę przyznać, że klientów nie brakowało. Kuchnia i obsługa jest wyśmienita! Zamówiłyśmy z koleżanką zupę uchę z kawałkiem Zobacz więcej
Danie główne I: jesiotr z selerem i jabłkiem Danie główne II: ozór cielęcy z bulionem cebulowym Deser: ciasto migdałowe z granitą marchewkową Dania Marcina Czubaka: Przystawka I: ceviche z Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Pan Pstrąg

Pan Pstrąg 70

0
Jeszcze ciepły pstrąg wyciągnięty z wędzarki fot. D.Szymborska W Warszawie do dobrego, kulinarnego szpanu należy kupować bazylię u Pana Ziółko, ryby wędzone u Pana Sandacza. Taki szpan i pokazanie Zobacz więcej
figatelle (rodzaj mielonych). Domyślam się, że przypraw sobie nikt nie żałował. W staropolskiej kuchni bardzo często podawano też mięsa z owocami: wiśniami, agrestem, porzeczkami, gruszkami. Nie Zobacz więcej
dni wolałam nie ryzykować. Robił to za to mój kolega z pracy, z uporem młodego człowieka, który ma kulinarne złudzenia i niewielkie wymagania. To co dostawał w restauracjach - pominę milczeniem... Zobacz więcej
Tydzień temu Projekt Topinambur – zostań miejskim ogrodnikiem, dobiegł końca. Przez dziewięć tygodni grupka miłośników przyrody i kulinariów spotykała się w Vili Intrata i pod okiem specjalistów Zobacz więcej
.. tak jak nie jestem wielkim zwolennikiem awokado, topodane wprzystawce zamarynowane wmartini było rewelacyjne. Chips zparmezanu ibiałka wtej przystawce wypadł najgorzej – zamało parmezanu, zadużo Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Witajcie kochani ostatnio miała miejsce premiera nowej książki zwydawnictwaLidl Polska „Ryby są super” októrej wspominałam nablogu. Ztego powodu Lidl zorganizował Zobacz więcej
Wielokrotnie już byłam proszona, dosłownie o jakikolwiek przepis na jesiotra. Po raz pierwszy tę rybę spróbowałam przypadkowo w Polsce. Jesiotr pojawił się domu mojej teściowej, jako wynik Zobacz więcej
Jak zwykle przed świętami Lidl przedstawił swoim klientom nowe wydawnictwo - Ryby są super ,którego autorami tym razem są Dorota Wellman i Karol Okrasa - nowy duet w kuchni Lidla - książke Zobacz więcej
Dwa tygodnie temu razem z Lidl Polska, Karolem Okrasąi blogerami kulinarnymi brałam udział w bardzo ciekawym projekcie. Zostałam zaproszona na wyjazd nad Stawy Milickie, gdzie przygotowywaliśmy dania Zobacz więcej