jesiotr w cebuli

{{headerMessage}}
Filet z jesiotra z młodą kapustą i sosem holenderskim z kawiorem ze śledzia bałtyckiego. autor: Grzegorz Cielecki zdjęcia: Artur Rusztowicz składniki: jesiotr cały 1 szt. masło 50 g oliwa extra virgin Zobacz więcej
KuchenneWariacje
KuchenneWariacje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Wariacje
Bulion rybny

Bulion rybny 222

1
{{headerMessage}}
Jeżeli szykujecie się do gotowania zupy rybnej to dobrze wcześniej przygotować sobie taki esencjonalny bulion rybny. Nasz przygotowaliśmy na bazie jesiotra, którego dostaliśmy podczas warsztatów na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czas na kolejny rybny przepis, tym razem na ciepło. Jesiotr jest bardzo przyjazną rybą w obróbce, ponieważ nie ma ości. Do tego smak ma wyśmienity i na tyle wyrazisty, że nie ginie w zestawieniu z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do smaku. środa, 21 maja 2014, dorota20w poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) » Tagi: dania na Boże Narodzenie dania dla zdrowia dania na imprezy tanie gotowanie do szkoły i do pracy dieta w Zobacz więcej
Kgw Janczewo
Kgw Janczewo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kgw Janczwo
Rolada z jesiotra

Rolada z jesiotra 389

1
{{headerMessage}}
Jesiotr jest rybą szlachetną pochodzącą z wód słodkowodnych, odmiana jesiotra rosyjskiego jest znana z przepysznego kawioru. My jednak proponujemy zrobić z niej roladę. Mięso z tej ryby jest bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
podgotowanych ostryg lub kilku ubitej śmietany i kawioru z jesiotra. Ja dodałam zwyczajny, podsmażony boczek:) Prosta zupa z ziemniaków i pora (4 porcje) Składniki: 250 g pora (tylko białe i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj mamy dla Was przepis z książki Lidla „Ryby są super” którą niedawno recenzowaliśmy. Wybraliśmy zupę rybną kokosowo-pomidorową według przepisu Doroty Wellman. Bardzo polecamy – sycąca i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zupa krem z kalafiora i pokrzywy Blox.pl Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Sushi z jesiotrem Zupa krem z kalafiora i pokrzywy Składniki: 4 duże ziemniaki Zobacz więcej
mysza
mysza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenna Wyspa Smaków
Vichyssoise

Vichyssoise 122

0
{{headerMessage}}
z jesiotra, podaną na tarasie zamku nad Loarą. Innym razem w przydrożnej, włoskiej knajpce zapiekaną pod serem polewką w kamionce z pajdą wiejskiego chleba,ale najczęściej bywapysznym śmietankowym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czerwonego barszczu. Tyle , że ja robię tak małe ilości , że musiałam iść na skróty i ugotowany bulion już po rozpuszczeniu w nim żelatyny doprawić gotowym koncentratem barszczu czerwonego. A chrzan Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Śledzie to dość niepozorne ryby. Gdzie im tam do majestatu łososia, tuńczyka czy jesiotra. Mimo tego, my, Polacy, kochamy śledzie. Szczególnie w towarzystwie alkoholu, bo powiedzmy sobie szczerze, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tradycji prawosławnych ostatków, bliny były jedzone podczas obchodów Maselnicy, czyli właśnie w ostatnim tygodniu radosnej zabawy. Obecnie upowszechniły się i są przygotowywane przez cały rok bez Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
KULEBIAK Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

KULEBIAK Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 148

1
{{headerMessage}}
Trochę historii... Kulebiak jest starą, leciwą potrawą. Wzmianki o pieczeniu ciasta nadzianego farszem można znaleźć już w XVI wieku. Jest jedną ze sztandarowych potraw kuchni rosyjskiej, gdzie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Niezależnie od tego kiedy je podacie, to smak zostanie na pewno w pamięci. Moją wersję przygotowałem z jesiotrem, którego mięso jest bardzo smaczne i niezwykle delikatne. Możecie go zastąpić inną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ich nie zamawiają, wybierając bezpiecznego kurczaka. Ale to już, mam nadzieję, przeszłość, bo przynajmniej w Top Fish można zjeść kilka pysznych zup rybnych i kilka ładnie podanych dań głównych. Ja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
np. jesiotr, sum, węgorz i panga. Ryba faszerowana: Bulion: 4 marchewki 3 cebule 3 pietruszki 1 mały seler świeża natka pietruszki i lubczyk (gałązki) liść pora kawałki ryby – np. skóra i płetwy sól, Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Jesiotr w galarecie,

Jesiotr w galarecie, 1193

0
{{headerMessage}}
Jesiotr 80 g biszkoptów, 100 gram rodzynek, 2 jajka, sól, gałka muszkatołowa, 100 ml białego wytrawnego wina, 3 cebule, 300 g rodzynek, sok z cytryny około łyżki, 300 ml wina białego wytrawnego, 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jest to po prostu marokańska wersja gulaszu. Ugotowany w naczyniu ze stożkową pokrywą smakuje wybornie, ale równie dobrze uda Ci się wówczas, gdy do jego przyrządzenia użyjesz najzwyklejszego w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
rewelacyjnie. Poniższy przepis to wersja mięsna, ale robi się też soljankę rybną (na jesiotrze), w czasach ZSRR serwowaną w restauracjach w czwartki, gdy obowiązywał „rybny dzień”. Ciekawostką jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
to przedstawiamy przepis autorstwa Doroty Wellman. I pamiętajcie: ryby są tak proste w obróbce, że naprawdę powinniście jeść je zdecydowanie częściej. 400 g filetów z dowolnej ryby słodkowodnej Zobacz więcej