jesiotr w cebuli

Filet z jesiotra z młodą kapustą i sosem holenderskim z kawiorem ze śledzia bałtyckiego. autor: Grzegorz Cielecki zdjęcia: Artur Rusztowicz składniki: jesiotr cały 1 szt. masło 50 g oliwa extra virgin Zobacz więcej
KuchenneWariacje
KuchenneWariacje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Wariacje
Bulion rybny

Bulion rybny 149

1
Jeżeli szykujecie się do gotowania zupy rybnej to dobrze wcześniej przygotować sobie taki esencjonalny bulion rybny. Nasz przygotowaliśmy na bazie jesiotra, którego dostaliśmy podczas warsztatów na Zobacz więcej
Czas na kolejny rybny przepis, tym razem na ciepło. Jesiotr jest bardzo przyjazną rybą w obróbce, ponieważ nie ma ości. Do tego smak ma wyśmienity i na tyle wyrazisty, że nie ginie w zestawieniu z Zobacz więcej
wędzonej ryby np. makreli, jesiotra 1/3 szkl pęczaku 100g koncentratu pomidorowego sól pieprz Wykonanie: Pęczak wrzucamy do garnka, lekko solimy, zalewamy szklanką wrzątku i gotujemy na wolnym ogniu Zobacz więcej
Kgw Janczewo
Kgw Janczewo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kgw Janczwo
Rolada z jesiotra

Rolada z jesiotra 317

1
Jesiotr jest rybą szlachetną pochodzącą z wód słodkowodnych, odmiana jesiotra rosyjskiego jest znana z przepysznego kawioru. My jednak proponujemy zrobić z niej roladę. Mięso z tej ryby jest bardzo Zobacz więcej
podgotowanych ostryg lub kilku ubitej śmietany i kawioru z jesiotra. Ja dodałam zwyczajny, podsmażony boczek:) Prosta zupa z ziemniaków i pora (4 porcje) Składniki: 250 g pora (tylko białe i Zobacz więcej
Dzisiaj mamy dla Was przepis z książki Lidla „Ryby są super” którą niedawno recenzowaliśmy. Wybraliśmy zupę rybną kokosowo-pomidorową według przepisu Doroty Wellman. Bardzo polecamy – sycąca i Zobacz więcej
Zupa krem z kalafiora i pokrzywy Blox.pl Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Sushi z jesiotrem Zupa krem z kalafiora i pokrzywy Składniki: 4 duże ziemniaki Zobacz więcej
mysza
mysza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenna Wyspa Smaków
Vichyssoise

Vichyssoise 119

0
z jesiotra, podaną na tarasie zamku nad Loarą. Innym razem w przydrożnej, włoskiej knajpce zapiekaną pod serem polewką w kamionce z pajdą wiejskiego chleba,ale najczęściej bywapysznym śmietankowym Zobacz więcej
czerwonego barszczu. Tyle , że ja robię tak małe ilości , że musiałam iść na skróty i ugotowany bulion już po rozpuszczeniu w nim żelatyny doprawić gotowym koncentratem barszczu czerwonego. A chrzan Zobacz więcej
Śledzie to dość niepozorne ryby. Gdzie im tam do majestatu łososia, tuńczyka czy jesiotra. Mimo tego, my, Polacy, kochamy śledzie. Szczególnie w towarzystwie alkoholu, bo powiedzmy sobie szczerze, Zobacz więcej
tradycji prawosławnych ostatków, bliny były jedzone podczas obchodów Maselnicy, czyli właśnie w ostatnim tygodniu radosnej zabawy. Obecnie upowszechniły się i są przygotowywane przez cały rok bez Zobacz więcej
odmiany z ciastem półkruchym. Jeśli chodzi o składniki farszu to spotkać można kulebiaki z: kaszą, ryżem, kapustą (słodką i kiszoną), grzybami, jajkami ugotowanymi na twardo czy rybami (zarówno Zobacz więcej
. Niezależnie od tego kiedy je podacie, to smak zostanie na pewno w pamięci. Moją wersję przygotowałem z jesiotrem, którego mięso jest bardzo smaczne i niezwykle delikatne. Możecie go zastąpić inną Zobacz więcej
w koperkowym sosie i innych przekąsek. Ponadto - robią zakupy w części sklepowej przy wejściu, gdzie można kupić ostrygi, ryby świeże, wędzone (sielawy, jesiotry, pstrągi i węgorze), marynowane, w Zobacz więcej
np. jesiotr, sum, węgorz i panga. Ryba faszerowana: Bulion: 4 marchewki 3 cebule 3 pietruszki 1 mały seler świeża natka pietruszki i lubczyk (gałązki) liść pora kawałki ryby – np. skóra i płetwy sól, Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Jesiotr w galarecie,

Jesiotr w galarecie, 1021

0
Jesiotr 80 g biszkoptów, 100 gram rodzynek, 2 jajka, sól, gałka muszkatołowa, 100 ml białego wytrawnego wina, 3 cebule, 300 g rodzynek, sok z cytryny około łyżki, 300 ml wina białego wytrawnego, 2 Zobacz więcej
jest to po prostu marokańska wersja gulaszu. Ugotowany w naczyniu ze stożkową pokrywą smakuje wybornie, ale równie dobrze uda Ci się wówczas, gdy do jego przyrządzenia użyjesz najzwyklejszego w Zobacz więcej
rewelacyjnie. Poniższy przepis to wersja mięsna, ale robi się też soljankę rybną (na jesiotrze), w czasach ZSRR serwowaną w restauracjach w czwartki, gdy obowiązywał „rybny dzień”. Ciekawostką jest Zobacz więcej
to przedstawiamy przepis autorstwa Doroty Wellman. I pamiętajcie: ryby są tak proste w obróbce, że naprawdę powinniście jeść je zdecydowanie częściej. 400 g filetów z dowolnej ryby słodkowodnej Zobacz więcej