kabaczek nadziewany mięsem mielonym

{{headerMessage}}
Sezon na kabaczki trwa krótko, a szkoda. Są łatwe w przygotowaniu i smaczne. Mogą zastąpić wiele innych składników używanych na codzień lub stworzyć pełne danie obiadowe. Tym razem kabaczek nadziewany Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jeździ to Trn) i po drodze zostawia przesyłkę u mojego K., akurat pracuje na trasie autobusu. Tym razem dojechał do nas kabaczek (jak na razie nie był za duży ale jest pierwszy w tym sezonie ). K. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Odkąd pierwszy raz spróbowałam smaku kabaczka, już jakieś kilkanaście lat temu, tak wiernie do tej pory wręcz za nim przepadam ;) Z kabaczka można czarować różne cuda, polecam również placuszki, które Zobacz więcej
Marikijka
Marikijka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pyszne.blox.pl
Zapiekane kabaczki pod sosem pomidorowo-śmietankowym

Zapiekane kabaczki pod sosem... 1180

0
{{headerMessage}}
Uwielbiam kabaczki, są delikatniejsze od cukini, no i według mnie smaczniejsze:) Składniki: 1 duży kabaczek, lub 2 średnie 20 dkg. mięsa mielonego 1 cebula 2 duże pomidory 2 duże czubate łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cukinia nadziewana mięsem i białym serem ( mozzarella ) SKŁADNIKI 2 bardzo duże cukinie lub kabaczki 1 cebula 50 g białego sera ( mozzarela ) lub innego żółtego sera 100 g mielonego mięsa kilka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jest ;) Składniki: duży kabaczek woreczek ryżu pół papryki średnia cebula 3 ząbki czosnku jajo garść koperku 1/2kg mielonego mięsa (użyłamłopatki) sól i pieprz ziołowy "przyprawa uniwersalna" Zobacz więcej
asiast
asiast Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kaczodajnia.blogspot.com
Faszerowany bakłażan

Faszerowany bakłażan 1783

3
{{headerMessage}}
możemy wypełnić paprykę, kabaczki czy cukinię. Tę ostatnią lubię nadziewać najbardziej. Skracam tylko wtedy czas zapiekania bo cukinia szybciej niż bakłażan robi się miękka, a ja lubię gdy jest lekko Zobacz więcej
martynok
martynok Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jedzonkowo
Faszerowane papryki i bakłażany

Faszerowane papryki i bakłażany 484

0
{{headerMessage}}
Idzie jesień! Lato nas nie rozpieściło upałami, a tutaj już już, powoli można znaleźć pierwsze oznaki jesieni... pierwsze zabłąkane, zażółcone listki. Ale koniec lata to czas warzyw i owoców - dzisiaj Zobacz więcej
Pela
Pela Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja kuchnia na diecie
Papryki nadziewane kaszą

Papryki nadziewane kaszą 704

0
{{headerMessage}}
gotowania. Pomysł znalazł się sam, przy okazji zakupu kaszy w woreczkach. Co prawda to przepis na kabaczki (też zrobiłam wcześniej), ale do wykorzystania z innymi warzywami. Papryki nadziewane kaszą Zobacz więcej
Ile smaku
Ile smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ile smaku
Nadziewany kabaczek

Nadziewany kabaczek 855

0
{{headerMessage}}
termicznie to można się naprawdę smacznie (i tanio) najeść. 1 kabaczek 500g mielonego mięsa z indyka lub wieprzowego (można zastąpić soczewicą - tyle że w mniejszej ilości:)) 200 przecieru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 5 kabaczków* 500 g mięsa mielonego (użyłam wołowiny 7% tłuszczu) około 200-300 g kurek 250 g siekanych pomidorów bez skórki (można dać z puszki/kartonika albo świeżych w sezonie) 1 średnia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Faszerowane warzywa to świetny pomysł na letni obiad - ja nadziewam cukinie, papryki, bakłażany oraz kabaczki. Dziś przepis własnie na kabaczka faszerowanego mięsem mielonym. To delikatne w smaku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kabaczki i był świetnym tłem do mięsno-kaszowego nadzienia. ogórki nadziewane 1,5 kg dużych ogórków gruntowych, 300 g mielonego mięsa, 3-4 łyżki nieugotowanej kaszy jęczmiennej mazurskiej, duży Zobacz więcej
{{headerMessage}}
muszkatołowej Sos do duszenia: 3 łyżki oliwy posiekana w drobną kostkę mała cebula 3 posiekane ząbki czosnku 2 starte średnie marchewki 1 szklanka startej cukinii lub kabaczka listek laurowy 6 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
posiłki, co dla mnie jest niebywałym luksusem. Najlepsza restauracja to nie to samo, co własnoręcznie przygotowane jedzonko :) Kabaczek to inaczej cukinia. Ja od zawsze rozróżniam żółtego kabaczka i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, Humanistka w kuchni Domowe batoniki z chałwy-PannaMalwina,Filozofia smaku Domowe batoniki bounty-Bożena, Moje domowe kucharzenie Dukanowski karmel-Humanistka, Humanistka w kuchni Karmelki- Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dań faszerowanych jest cukinia - podłużna i okrągła, po niej drugie miejsce piastuje papryka. Faszerujemy pomidory, pieczarki, bakłażany, patisony, pomidory, a także mięsa. Do środka wkładamy inne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Patisony to są … dynie J. Mają niezwykły wygląd ( jak dwa złożone spodki o pofałdowanych brzegach). Są żółte, zielone a nawet fioletowe. Zależy to od odmiany. Uprawiane były już przez Indian z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nami, w sklepie można zakupić tylko małe lub bardzo małe główki. Porcję, która przygotowałam zjadłam zupełnie samiuśka. Miałam w planach zostawić coś dla Jakuba, ale nie mogłam się powstrzymać. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bakłażany (680) 350g mięsa mielonego z szynki 1/2 torebki kaszy gryczanej palonej 10 suszonych pomidorów z oliwy (60g) 2 marchewki 1 kula mozzarelli 2 ząbki czosnku przyprawy: świeżo mielony pieprz Zobacz więcej