kacze nóżki

pieprzem. Rozgrzać olej na patelni, smażyć nóżki z każdej strony na złoto. Przełożyć do garnka, podlać wodą, wrzucić kostkę rosołową, liść laurowy, przyprawić pieprzem. Dusić ok. godziny, od czasu do Zobacz więcej
porcje: bulion*: 2 kacze nóżki 3 marchewki, 2 pietruszki, 1/4 selera, ok. 10 cm kawałek pora, 4-5 kulek ziela angielskiego, 2 liście laurowe sól 2 litry wody 16 ząbków czosnku 1 mała cebula 3 Zobacz więcej
Confit de canard, konfitowana kaczka to jeden z najsmaczniejszych sposobów na kacze mięso jakie do tej pory poznałam. Uwielbiam tradycyjnie pieczoną kaczkę z pomarańczami albo z jabłkami i żurawiną, Zobacz więcej
goryczki charakterystycznej dla tego owocu, a co ważniejsze kwasu parasorbinowego (to takie ustrojstwo co to może doprowadzić do rozstroju żołądka). Później zalewam wodą, zagotowuję, zlewam, zalewam Zobacz więcej
czosnkiem, płatkami chilli i utartym imbirem, skropić mocno sosem sojowym i odstawić pod przykryciem do zamarynowania (najlepiej na noc). Mięsa nie soliłam dodatkowo, gdyż sam sos sojowy jest Zobacz więcej
Jedno udko plus smalec kaczy z 5 nóżek równa sie miseczka pysznego smarowidełka. Kaczy smalec czyli nadwyżki tłuszczu z udkiem 1 upieczona noga kaczki tłuszcz z 5 nóżek kaczych 1 czerwona papryka Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Nogi z kaczki po góralsku

Nogi z kaczki po góralsku 145

0
Niedzielny obiad to zwykle jakieś lepsze mięsko. W ostatnią niedzielę kupilam 5 kaczych nóżek na 4 osoby. Dlaczego 5? Zaraz wyjaśniam.... w kaczej skórze jest sporo tłuszczu, więc postanowiłam zrobić Zobacz więcej
Sos pomarańczowo-miodowy wydobywa z czerwonej kapusty niepowtarzalny aromat i smak. Kaczka podana na takiej kapuście zaskarbi serca Waszych gości podczas świątecznego czy rodzinnego obiadu. Jako Zobacz więcej
MAGGI wspaniale podkreśla smak grzybów. Szczególnie dotyczy to boczniaków. Moim ulubionym daniem są flaczki z boczniaków gotowanych w rosole z kaczki z dodatkiem jej mięsa. Tym razem przygotowałam Zobacz więcej
aromatyczną marynatą, a marynowane warzywa idealnie komponowały się z tłustą kaczuszka. Potrawa wymaga czasu, ale warto go jej poświęcić.:-) SKŁADNIKI NA 4 PORCJE: 2 kacze nóżki 2 kacze piersi Zobacz więcej
MamaBartka
MamaBartka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Kuchnia
kacze nogi

kacze nogi 1825

0
Idealne danie na niedzielny rodzinny obiad, bardzo aromatyczna, miękka, wyrazista kaczuszka. W tej wersji podana z karmelizowaną pigwą. Pycha! Pieczone kacze nogi Marynata: 4 nóżki kacze, natarte solą Zobacz więcej
na posypanej mąką stolnicy i wycinamy kółka. FARSZ: mięso z udka i nóżki gotowanej kaczki 1 cm kawałek korzeniu imbiru 1 szalotka 2 ząbki czosnku łyżeczka pasty chilli łyżka sosu sojowego jasnego Zobacz więcej
dużej ilości smalcu; na wschodzie zwane tuszonką) z kaczki. Rillettes uwielbiam, miałam na nie ochotę, bo akurat zobaczyłam nóżki kacze w sklepie, problem polega na tym, że nigdy w życiu nie robiłam Zobacz więcej
Składniki (na dwie porcje): dwie nóżki kacze łyżka musztardy łyżka miodu łyżka sosu sojowego łyżka posiekanych orzechów włoskich domarynaty+ 2/3 łyżki posiekanych orzechów do surówki jedna, duża Zobacz więcej
, ciemne mięsko ma więcej różnych cennych składników. Pamiętajcie o tym. Weźmy: 4 nóżki kaczki na marynatę: 10 łyżek oliwy lub oleju 2 łyżkę sosu sojowego (uwaga przy alergii, w razie czego zamieniamy Zobacz więcej
przygotowywaną na mięsie wołowym, kaczym lub mieszanym, ja zawsze sięgam po mięso kurze. Serwuję go zawsze z makaronem. Rosół to również potrawa ekonomiczna. Z ugotowanych warzyw można przygotować Zobacz więcej
Kacze nóżki w brzoskwiniach Nie wyobrażam sobie bożonarodzeniowego obiadu bez kaczki. Związane jest to z tradycją rodzinną – moja prababcia, babcia, ciocia, mama (a teraz również i ja) przygotowują to Zobacz więcej
- dokładnie czas wyznaczy zmiękczenie mięsa. Należy to wszystko razem gotować po prostu tak długo, aż mięso z udek będzie odchodzić od kości. I gotowe. Kacze udka podajemy bez tych warzyw, w których Zobacz więcej
na roztłuczony kawałek i zwijamy na kształt nóżki. Nitką spożywczą owijamy i wiążemy, by w trakcie pieczenia się nie rozwaliły. Na dużej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i opiekamy udka z każdej Zobacz więcej