Udko kaczki confit, sos wiśniowy z anyżem, czerwonym winem i goździkami z babą ziemniaczaną Przepis i przygotowanie –Andrzej Andrzejczak Pogromcy Meatów Dla –FriscoiMagda Asystentka: Katarzyna Owca
Zobacz więcej
Przepis na kacze udka pochodzi z książki Gordona Ramsaya "Sekrety Szefa", która ukazała się niedawno po polsku nakładem wydawnictwa Bellona. Są bardzo proste w przygotowaniu, należy jednak pamiętać,
Zobacz więcej
Nigdy wcześniej nie robiłam kaczki. Ot problem :) Szukając w internecie idealnego przepisu, nie mogłam się długo na nic zdecydować. Rozbieżne informacje odnośnie temperatury i długość pieczenia,
Zobacz więcej
PIECZONE KACZE UDKA | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche CIASTA TORCIK
Zobacz więcej
Kaczka confit, jest bardzo smaczna i mięciutka. Confitowanie polega na marynowaniu mięsa w solance a następnie powolnym gotowaniu w tłuszczu. Confit z kaczki to potrawa francuska i jeden z najlepszych
Zobacz więcej
Składniki: kacze udka 2 sztuki, tymianek 1 łyżeczka, papryczka chili 3/4 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, masło klarowane 1 łyżeczka, cebula 2 duże, jabłka
Zobacz więcej
Kaczka, której sama nie jadłam, gdyż moje aktualne smaki nie tolerują m.in. żadnego mięsa, ale podobno udka były pyszne i soczyste. Dzięki rozmarynowi cudownie pachną podczas pieczenia. Składniki: 4
Zobacz więcej
Polecam na rodzinny obiad lub na specjalną okazję. Sukces gwarantowany, a poczęstowani odwdzięczą się dobrym słowem. No i może niektórzy obliżą talerz, jak u mnie to miało miejsce;-) Świetnie pasują
Zobacz więcej
Jakiś czas temu zostałam zaproszona do udziału w konkursie organizowanym przez piwo Książęce. Tym razem należało przygotować potrawę z udziałem piwa Miodowo Chlebowego. Jak tylko usłyszałam tą nazwę
Zobacz więcej
Pyszna i miękka kaczka z obłędnym sosem śliwkowym na bazie octu balsamicznego Ponti. Inspiracja. Składniki: (4 osoby) 4 nogi kaczki 200 g suszonych śliwek 70 ml sosu sojowego 70 ml miodu oliwa z
Zobacz więcej
Dopiero w Toruniu doceniłam smak kaczki. Drób z owocami to część tutejszej, tradycyjnej kuchni. Nie ukrywam, że takie połączenie smaków bardzo mi odpowiada. Dziś kolejny mix żurawiny z winem. Ale
Zobacz więcej
Kaczka nie często u mnie gości, ale od czasu do czasu się pojawia, tym razem w postaci udek pieczonych. Najpierw podsmażone, następnie pieczone w aromatycznym sosie, wyszły niesamowicie pyszne z
Zobacz więcej
Nigdy wcześniej nie robiłam kaczki. Ot problem :) Szukając w internecie idealnego przepisu, nie mogłam się długo na nic zdecydować. Rozbieżne informacje odnośnie temperatury i długość pieczenia,
Zobacz więcej
Składniki: 2 kacze udka (u mnie dodatkowo 2 skrzydła) 1 łyżka majeranku 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę odrobina oleju Udka nacieramy marynatą: z oleju, majeranku, soli i czosnku. Wstawiamy
Zobacz więcej
Składniki: 4 kacze udka, świeży tymianek (ok 10 gałązek), suszony rozmaryn (1 łyżeczka), sól morska (1/3 łyżeczki), pieprz czarny (1/4 łyżeczki) Sos: 3 świeże śliwki (bez pestek) drobno pokrojone,
Zobacz więcej
Akcja opróżniania zamrażarki trwa. Jakiś czas temu kupiłam kacze udka z myślą o apetycznym, gęstym stir-fry, albo confit. Na chińszczyznę jednak nie mieliśmy ochoty, a pieczenie mięsa w przeogromnych
Zobacz więcej
4 kacze udka 1 duża cebula 4 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka mąki 1/4 łyżeczki suszonego tymianku 1 szklanka rosołu Udka solimy i pieperzymy, kładziemy na zimnej patelni z grubym dnem i smażymy na
Zobacz więcej
Soczyste i kruche mięso kaczki pod chrupiącą skórką, do tego pełnoziarnisty makaron w szpinakowym sosie z awokado i pyszny obiad gotowy. Taki zestaw zasmakuje każdemu- nawet najmłodszym. Mój
Zobacz więcej
Kacze udka w sosie pomarańczowym Rozpływa się w ustach, pycha, niebo w gębie ... tak mniej-więcej można odpowiedzieć na pytanie "jak smakowały udka?" Zachęcam do gotowania i spróbowania. Składniki: 6
Zobacz więcej
Wysuszone do granic możliwości, ciągnące się mięso to moje dziecięce wspomnienie odnośnie kaczki. Okazuje się, że nie trzeba jej piec 2 godziny, by była gotowa. Wystarczy odsmażyć udka z obu stron
Zobacz więcej