kaczka mięso

Bardzo smaczna, aromatyczna kaczka faszerowana mielonym mięsem i papryką. Doskonała na świąteczny lub niedzielny obiad Czytaj więcej » Zobacz więcej
Za mięsem z kaczki nie przepadam,za to uwielbiam rosół z kaczki,więc zwykle mięso z rosołu się marnowało, ale odkąd zrobiłam pierogi z mięsem z kaczki już nigdy się nie zmarnuje:) Mięso w połączeniu z Zobacz więcej
Z powodu mojego gapiostwa te przecudowne pierogi fotografowane były... telefonem. Nie będę jednak nad tym ubolewać, ponieważ na szczęście każdy wie jak pierogi wyglądają :D Składniki: farsz: - mięso z Zobacz więcej
jest bardzo prosto, wykorzystałam mięso z nóg kaczki. Wcześniej ugotowane jak do rosołu. Zamiast słoniny użyłam podgardla, z tego względu że jest tam trochę chudego mięsa. A jedynym dodatkiem do Zobacz więcej
Kolejna propozycja na znakomite mielone. Będziesz zaskoczony jakie dobre. Mielone z pieczonego mięsa kaczki. Lista zakupów: mięso z kaczki, czosnek, cebula, jajka, musztarda. Składniki: kg Zobacz więcej
wkruszyć do nadzienia. Nadzienie wyrobić i włożyć do kaczki, wszystkie otwory zaszyć przy pomocy wykałaczek i sznureczka. Całą kaczkę nasmarować sosem sojowym. Tak przygotowana kaczka może poczekać Zobacz więcej
Jeżeli zdarza Wam się gotować rosół z kaczki, a tak jak ja nie jesteście fanami gotowanego mięsa drobiowego, które jest według mnie suche, to ten przepis jest dla Was. W planach było zrobienie z niego Zobacz więcej
Zostało mi trochę mięska z pieczonej wcześniej kaczki, więc pomyślałam, że trzeba je jakoś wykorzystać, a że miałam w domu również kiszoną kapustę to wybór padł na pierogi. Składniki na ciasto - 2 Zobacz więcej
Kiedyś nie przepadałam za kaczką. Po prostu nie smakowało mi jej mięso. Teraz jest nieco inaczej. Przekonałam się do tego typu drobiu, na pewnym przyjęciu w restauracji. Kaczka a dokładnie jej uda Zobacz więcej
Smak tych pierogów zapamiętam na długo. A były to pierwsze pierogi z mięsem, które przygotowałam. Wykorzystałam mięso z rosołu. Polecam i pierogi i rosół z kaczki i gęsi. Ciasto: 3 szklanki mąki, Zobacz więcej
Z gotowania rosołu zostało mięso, postanowiłam zrobić z niego farsz do pierogów. Pierogi bardzo lubię. Zwłaszcza jeść ;) z robieniem gorzej bo nie ma co ukrywać jest trochę z tym pracy, ale raz na Zobacz więcej
Przepyszne orkiszowe pierożki na leśnych grzybach, nadziewane mięsem z kaczki, gotowane i podsmażane. Możecie je zamówić w jednej z trzech restauracji: Mariaszek Orłowo Restaurant, Młyn pod Zobacz więcej
Często zdarza ci się ,że nie masz co zrobić z mięsem z rosołu?Pomysłów na jego wykorzystanie jest wiele,bo szkoda przecież wyrzucać dobre mięso.Mięso z niedzielnego rosołu spokojnie może poczekać w Zobacz więcej
Sos pesto robię często w przeróżnych wydaniach. Dziś będzie na bazie selera naciowego ;) - nie dość że smaczne i zdrowe, to jeszcze błyskawiczne w przygotowaniu. Idealnie komponuje się z gotowanym, a Zobacz więcej
polecenia. Wszystkim domownikom smakowało. Pierogi z mięsem kaczki z orientalną nutą Potrzebne składniki: farsz (na ok. 48 pierogów) 2 piersi kaczki (ok. 450 g ze skórą) 2 marchewki w całości pół Zobacz więcej
Pierogi z farszem z mięsa kaczki podsmażane na gęsim smalcu lut 15, 2013 Pierogi są oczywistym następstwem rosołu z kaczki, o którym pisałam jakiś czas temu. Coś przecież trzeba z tym mięsem zrobić! Zobacz więcej
polecenia. Wszystkim domownikom smakowało. Pierogi z mięsem kaczki z orientalną nutą Potrzebne składniki: farsz (na ok. 48 pierogów) 2 piersi kaczki (ok. 450 g ze skórą) 2 marchewki w całości pół Zobacz więcej
w miejskich sieciówkach. Ugotowałam rosół z najprawdziwszej kaczki wg.tego przepisu ROSÓŁ Z KACZKI TUTAJ A następnie przecedziłam go przez sito. Wszystko to co zostało mi na sitku przełożyłam do Zobacz więcej
z kaczki, - tacka warzyw, - przyprawy: * pieprz czarny, (łyżka) * pieprz ziołowy, (opakowanie całe), * vegeta (najlepiej domowa, do smaku), - cebula - 75 dag - masło, dużo masła. Gotujemy wywar Zobacz więcej
straconego – ustawcie piekarnik na ok 80 stopni, bierzecie dużą brytfankę z przykrywką i postępujecie dalej podobnie jak jest w przepisie :) No, to dość gadania, do dzieła! Jak to zrobić? Składniki: Zobacz więcej