kaczka mięso

Bardzo smaczna, aromatyczna kaczka faszerowana mielonym mięsem i papryką. Doskonała na świąteczny lub niedzielny obiad Czytaj więcej » Zobacz więcej
Za mięsem z kaczki nie przepadam,za to uwielbiam rosół z kaczki,więc zwykle mięso z rosołu się marnowało, ale odkąd zrobiłam pierogi z mięsem z kaczki już nigdy się nie zmarnuje:) Mięso w połączeniu z Zobacz więcej
Z powodu mojego gapiostwa te przecudowne pierogi fotografowane były... telefonem. Nie będę jednak nad tym ubolewać, ponieważ na szczęście każdy wie jak pierogi wyglądają :D Składniki: farsz: - mięso z Zobacz więcej
jest bardzo prosto, wykorzystałam mięso z nóg kaczki. Wcześniej ugotowane jak do rosołu. Zamiast słoniny użyłam podgardla, z tego względu że jest tam trochę chudego mięsa. A jedynym dodatkiem do Zobacz więcej
Kolejna propozycja na znakomite mielone. Będziesz zaskoczony jakie dobre. Mielone z pieczonego mięsa kaczki. Lista zakupów: mięso z kaczki, czosnek, cebula, jajka, musztarda. Składniki: kg Zobacz więcej
wkruszyć do nadzienia. Nadzienie wyrobić i włożyć do kaczki, wszystkie otwory zaszyć przy pomocy wykałaczek i sznureczka. Całą kaczkę nasmarować sosem sojowym. Tak przygotowana kaczka może poczekać Zobacz więcej
Jeżeli zdarza Wam się gotować rosół z kaczki, a tak jak ja nie jesteście fanami gotowanego mięsa drobiowego, które jest według mnie suche, to ten przepis jest dla Was. W planach było zrobienie z niego Zobacz więcej
Zostało mi trochę mięska z pieczonej wcześniej kaczki, więc pomyślałam, że trzeba je jakoś wykorzystać, a że miałam w domu również kiszoną kapustę to wybór padł na pierogi. Składniki na ciasto - 2 Zobacz więcej
Kiedyś nie przepadałam za kaczką. Po prostu nie smakowało mi jej mięso. Teraz jest nieco inaczej. Przekonałam się do tego typu drobiu, na pewnym przyjęciu w restauracji. Kaczka a dokładnie jej uda Zobacz więcej
Smak tych pierogów zapamiętam na długo. A były to pierwsze pierogi z mięsem, które przygotowałam. Wykorzystałam mięso z rosołu. Polecam i pierogi i rosół z kaczki i gęsi. Ciasto: 3 szklanki mąki, Zobacz więcej
Z gotowania rosołu zostało mięso, postanowiłam zrobić z niego farsz do pierogów. Pierogi bardzo lubię. Zwłaszcza jeść ;) z robieniem gorzej bo nie ma co ukrywać jest trochę z tym pracy, ale raz na Zobacz więcej
Przepyszne orkiszowe pierożki na leśnych grzybach, nadziewane mięsem z kaczki, gotowane i podsmażane. Możecie je zamówić w jednej z trzech restauracji: Mariaszek Orłowo Restaurant, Młyn pod Zobacz więcej
jako potrawka z kurczaka mięso z kaczki podzielone na porcje jako ''kaczka w pomidorach''-przepis podaję poniżej mięso z kurczaka np udka,podudzia obsmażane w panierce mięso z kaczki ;np udka,pierś Zobacz więcej
Sos pesto robię często w przeróżnych wydaniach. Dziś będzie na bazie selera naciowego ;) - nie dość że smaczne i zdrowe, to jeszcze błyskawiczne w przygotowaniu. Idealnie komponuje się z gotowanym, a Zobacz więcej
polecenia. Wszystkim domownikom smakowało. Pierogi z mięsem kaczki z orientalną nutą Potrzebne składniki: farsz (na ok. 48 pierogów) 2 piersi kaczki (ok. 450 g ze skórą) 2 marchewki w całości pół Zobacz więcej
Pierogi z farszem z mięsa kaczki podsmażane na gęsim smalcu lut 15, 2013 Pierogi są oczywistym następstwem rosołu z kaczki, o którym pisałam jakiś czas temu. Coś przecież trzeba z tym mięsem zrobić! Zobacz więcej
polecenia. Wszystkim domownikom smakowało. Pierogi z mięsem kaczki z orientalną nutą Potrzebne składniki: farsz (na ok. 48 pierogów) 2 piersi kaczki (ok. 450 g ze skórą) 2 marchewki w całości pół Zobacz więcej
w miejskich sieciówkach. Ugotowałam rosół z najprawdziwszej kaczki wg.tego przepisu ROSÓŁ Z KACZKI TUTAJ A następnie przecedziłam go przez sito. Wszystko to co zostało mi na sitku przełożyłam do Zobacz więcej
, aromatyczna i niebezpiecznie dobra. Lepienie z tego mięsno-warzywnego farszu to czysta przyjemność (nawet gdy pakujemy go w cieniuteńkie ciasto bezglutenowe, które do najłatwiejszych nie należy). Zobacz więcej
zapraszamy na pierożki. Pomysł powstał na bazie przepisu Sary Danesin Medio, uczestniczki brytyjskiego MasterChefa. Warto wykonać to danie, ma złożony smak i po zjedzeniu marzy się o dokładce ;) Zobacz więcej