kaczka na parze

nadzienie z mięsem z kaczki.Pierożków wychodzi w sumie 16, po 4 na porcję, ale są dość sycące. Podałam do nich sos sojowo-miodowy, który niedawno mnie zachwycił ;)PIEROŻKI Z KACZKĄ NA PARZE (na 4 Zobacz więcej
Okiem Tosi | będą suszone pomidory | burgery w śródmieściu | focaccia z kurkami | osobiste lusterko od art attack | pho w good morning vietnam | pieczona pierś z kurczaka w sztuczce | z jagodami czy Zobacz więcej
w płynie, wodę i wymieszać zrumienione udka natrzeć kucharkiem, pieprzem majerankiem i ułożyć na kapuście, zamknąć szybkowar 3,5 litra "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" i od chwili Zobacz więcej
2 łyżeczki umyte i osuszone udka z kaczki natrzeć przyprawą gyros, na gorącym oleju zrumienić w garnku szybkowara z każdej strony na udka zrumienione wsypać ziemniaki pokrojone na grubsze kawałki i Zobacz więcej
bardziej sycące i tłuste... Jednak tym razem u mnie przekąska bezmięsna :) Rillettes z pstraga - 400g pstrąga (u mnie dwa rodzaje - potokowy i tęczowy), - 2 łyżki serka twarożkowego (taki do Zobacz więcej
to pieczemy krócej. Kaczkę kroimy na kawałki , podajemy z ziemniakami lub jak ja z pampuchami( czyli kluski na parze ) . Sos zagęszczamy małą ilością mączki ziemniaczanej, albo wcale. Polewamy Zobacz więcej
Dzisiaj polecam kolejny sposób na kaczkę i tak się składa,że znowu w parze z miodem. Miód jest fantastycznym dodatkiem do drobiu ale ja najczęściej używam go właśnie do kaczki. Tzn. dzisiaj skąpane w Zobacz więcej
majeranek, kucharka, pieprze, przyprawę w płynie, włożyć do marynaty umyte kacze udka i dobrze je natrzeć - schować do lodówki na całą noc do szybkowara wsypać obrane ziemniaki pokrojone na grube Zobacz więcej
, wlać 3/4 szklanki wody i zamknąć szybkowar- po zasyczeniu pary zmniejszyć ogień i gotować z 35 minut szybkowar otworzyć po 30 minutach, kapusta i kaczka w tym czasie jeszcze nabierze smaku przypraw Zobacz więcej
przykryciem (mam taką pokrywkę z otworkami, jeśli nie macie takiej, nie przykrywajcie szczelnie). Czekamy, aż wino się zredukuje. Powstanie smaczny sosik :) Kaczka idealnie pasuje do pyz (zwanych Zobacz więcej
na parze). Mniam! A do przygotowania tego obiadowego szaleństwa wykorzystałam otrzymane niedawno garnki (a dokładnie rondel i płaski garnek) od Neoflam. Jak się spisały i co o nich myślę znajdziecie Zobacz więcej
położyć udka, wlać wodę, zamknąć szybkowar po zasyczeniu pary, zmniejszyć ogień i gotować 35 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie mięso z kaczki jest soczyste, miękkie, nie rozwala się, Zobacz więcej
ziemniaki i pokrojone pory, wszystko wymieszać, na wierzchu poukładać natarte przyprawą udka kacze zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu z 35 minut, następnie Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Buchty z owocami Hortex

Buchty z owocami Hortex 167

0
Buchty, kluchy na łachu, kluski na parze to nazwa klusek drożdżowych ugotowanych na parze. W Wielkopolsce kluchy na łachu jada się jako dodatek do kaczki pieczonej z jabłkami. Śląskie buchty zjada sie Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Chiński sos śliwkowy

Chiński sos śliwkowy 344

2
Taki chiński sos śliwkowy idealnie nadaje się do mięs, zwłaszcza do kaczki lub wieprzowiny. Jest to również klasyczny dodatek do słynnej kaczki po pekińsku, w parze z sosem hoisin. Często jest Zobacz więcej
spora pierś z kaczki (można odkroić skórę) dwie łyżki soku z pomarańczy kilka kropli soku z cytryny kilka łyżek startej marchewki łyżka oliwy sól, pieprz Mięso kroimy na cienkie plastry. Pozostałe Zobacz więcej
Przepyszna, delikatna pierś kaczki z kwaśnym, przełamującym tłustość mięsa, sosem. Tak przygotowaną pierś można podać z aksamitnym puree ziemnaczanym i ulubioną surówką lub warzywami na parze. Z Zobacz więcej
receptura:Karolina Stawska-Cielecka W Piątkowy wieczór trzy „czarownice” Smaku Doskonałego spotkały się na kolacji w eleganckiej restauracji . Wiadomo, gorzkie smaki życia najlepiej przełyka się, gdy Zobacz więcej
na warsztatach Seromaniaków w grudniu 2011 roku. Pod czujnym okiem Karola Okrasy i kucharzy restauracji, każda para przyrządziła dwa dania: Łososia i kaczkę sous vide na sałatce z orientalnym Zobacz więcej
przygotowanych przez organizatorów. Były to: filet z kurczaka, feta z krowiego mleka oraz suszone pomidory. Ja postawiłam w finale na łososia na parze podanego ze szparagami w maślano-winnym sosie a Zobacz więcej