kaczka pieczona z kasza i grzybami

Dzi
Dzi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
karmelowy.pl
Żeberka pieczone z grzybami i papryką

Żeberka pieczone z grzybami i papryką 123

Dziś przedstawiam pomysł na pyszny obiad bez zbędnego wysiłku. Długo pieczone, rozpływające się w ustach żeberka wieprzowe pieczone z cebulą, papryką i grzybami w pysznym sosie na bazie pikantnego Zobacz więcej
Kolejną propozycją kulinarną są pyszne, aromatyczne gołąbki tym razem z grzybami i kaszą gryczaną prażoną z Młyny Stoisław. To świetna alternatywa dla tych co nie jedzą mięsa albo też chcą zasmakować Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Kaczka duszona z grzybami

Kaczka duszona z grzybami 66

Kaczka duszona z grzybami - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto Zobacz więcej
Nie jest łatwo zastąpić nadzienie mięsne w gołąbkach, jednak postanowiłem spróbować. Efekt był niezły a wegetarianin zadowolony. Składniki: - 1 dowolna kapusta nadająca się na gołąbki - 2 torebki Zobacz więcej
*Przepis z warsztatów z Andrzejem Polanem – Kurczak Zagrodowy *fot. Julita Strzałkowska Kurczak pieczony Składniki: Kurczak Zagrodowy 1 szt. Masło 150 g Chałka 120 g Wątróbka 120 g Cytryna 1 szt. Zobacz więcej
Kasza gryczana z grzybami i warzywami | Kuchnia dla Mojego Syna Menu Przejdź do treści Strona główna Blog z przepisami Kuchnia dla Mojego Syna Przepisy wegetariańskie i nie tytlko Kasza gryczana z Zobacz więcej
Pierogi pieczone, pyszne na ciepło, ale na zimno też zdadzą egzamin. Farsz: 12 g grzybów suszonych, 250 g kapusty lekko ukiszonej, 1 nieduża cebula, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi), 1 łyżka masła, Zobacz więcej
Pierogi z nadzieniem zrobionym ze zdrowej kaszy owsianej oraz mieszanych suszonych grzybów leśnych z dodatkiem natki pietruszki, to wspaniała propozycja na wigilijnym stole. Pyszne pierogi z grzybami Zobacz więcej
Pierogi z kapustą, grzybami i kaszą gryczaną Składniki – ciasto na pierogi: 1 kg mąki pszennej 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli Ciepła woda Składniki - farsz: Kapusta kiszona – 1kg Suszone grzyby – 2 Zobacz więcej
Zapewne już szykujecie się do wieczerzy wigilijnej, ja również, dlatego w ekspresowym tempie publikuję dla Was przepis na kolejny świąteczny przysmak. Obiecany przepis na słono. Przepis pochodzi z Zobacz więcej
Dodatek kaszy gryczanej sprawia, że w pierogach jest „element chrupiący”. :). Taka odmiana od tradycyjnych – z kapustą i grzybami. Składniki na ciasto: - 3 szklanki mąki, najlepiej typ 500 np. Zobacz więcej
Kaczka pieczona, dobrze upieczona to bardzo smaczne, miękkie mięso. Dzięki usunięciu kości i wypełnieniu pysznym farszem później całą łatwo pokroić. Naprawdę warto na początku trochę się przyłożyć do Zobacz więcej
Kocham pierogi! To u nas standard na Święta, jak zresztą w większości domów. Królują z kapustą i grzybami, ale zawsze w wersji gotowanej. Pomyślałam- czemu by nie spróbować zrobić lekkiej modyfikacji? Zobacz więcej
Gdy zasiadamy do świątecznego stołu, lubimy zjeść smaczne i klasyczne dania. W tym roku staram się, aby owe dania były również zdrowe. Dodatkiem, który zapewni smak, zdrowie, a także nutę polskiej Zobacz więcej
Prawdziwa polska kaczka, kupiona na targu od znajomego rolnika. Karmiona ziarnem i tym, co sama znalazła, bo to kaczka wolna! W dzisiejszych czasach to prawie dziczyzna! :-) Kaczka upieczona z kaszą i Zobacz więcej
W ubiegłym roku planowałam zrobić te pierożki na Wigilię. Z racji tego iż zawsze obowiązkowo muszą pojawić się tradycyjne, gotowane, to z braku czasu z tych pieczonych zrezygnowałam. Zamroziłam za to Zobacz więcej
Kaczka nadziewana kaszą gryczaną, grzybami i .......garnek rzymski Jakoś tak w ubiegłym tygodniu stałam się szczęśliwą posiadaczką garnka rzymskiego. Ponieważ dużo dobrego o garnku już słyszałam więc Zobacz więcej
Numerem jeden na mojej liście ulubionych produktów jest kasza jaglana no ale to już zapewne wiecie. Zapraszam na kolejną kulinarną przygode z kaszą jaglaną w roli głównej, której będą towarzyszyć Zobacz więcej
Wraz z nadejściem jesiennej aury nabieram ochoty na gotowanie zupy, a buliony są ich podstawą i kwintesencją smaku. Przygotowanie dobrego wywaru z mięsa wymaga kilku godzin, ale nie angażuje naszego Zobacz więcej
Rozwiń i czytaj przepis : Zobacz więcej