kaczka pieczony w gęsiarce

Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Kaczka konfitowana

Kaczka konfitowana 183

1
kaczka, 12 goździków, 2 torebki kardamonu, 3 gwiazdki anyżu, 1 łyżeczka cynamonu, sól, tłuszcz – ok. 2 kg* Kaczkę dokładnie umyć i osuszyć. Odciąć kuper i szyję. Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć Zobacz więcej
Qchnia24
Qchnia24 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
qchnia24
Kaczka pieczona w Martini

Kaczka pieczona w Martini 440

0
W końcu udało nam się po znajomości zamówić swojską kaczkę :) W połączeniu z warzywami, miodem i Martini smakowała na prawdę wybornie ! Porcja: 4 Czas przygotowania: 3,5 godziny Poziom trudności: Zobacz więcej
kaczka, sól, pieprz, tymianek lub majeranek, 1,5 kg jabłek (szara reneta), 2 łyżki miodu wielokwiatowego, 150 ml wina białego półsłodkiego, Kaczka miękka, delikatna, nie przesuszona. Rozpływająca się Zobacz więcej
gęsiarki z grubym dnem, posmarować olejem, obsmażyć kaczkę ze wszystkich stron, następnie wlać cydr, dodać goździki, kardamon i cynamon, dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu. Dusić do miękkości Zobacz więcej
PIECZONA KACZKA Z PODROBAMI Składniki: 1 kaczka (około 2 kg) 2 łyżeczki majeranku 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki suszonego czosnku Sól Pieprz 1 cebula 1 pęczek natki Zobacz więcej
Chyba z kaczką jest tak, że jedni ją kochają a inni nie znoszą. Ja należę do tych pierwszych. Polska klasyka połączona z pieczonym jabłkiem wypełnionym płatkami róż. Do tego wszystkiego nie może Zobacz więcej
Kuchnia polska jest moją ulubioną, zawsze chętnie wracam do przepisów, które sprawdzaj się zawsze i na każdą okoliczność. Kaczka pieczona faszerowana jabłkami, aromatyzowana majerankiem i rozmarynem, Zobacz więcej
Kaczkę piekliśmy już wiele razy. Ale właściwie nigdy nie zanotowałam przepisu na takie najzwyklejsze, tradycyjne pieczenie. A więc tym razem, przepis na kaczkę pieczoną bardzo tradycyjnie, za to z Zobacz więcej
kapusty sok z cytryny, miód, wino i doprawić do smaku. Dusić razem około 5 minut. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, wyjąć gniazda nasienne. Nogi kaczki obsmażyć z obu stron na rumiano. Dno gęsiarki Zobacz więcej
kuchennym. Wodę zagotowujemy, dodajemy sól – mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Kaczkę wkładamy do garnka do pieczenia (gęsiarki), dodajemy opłukane i pokrojone gałązki Zobacz więcej
tygodni. Podczas spotkania "Czas na gęsinę" dowiedziałam się kilku podstawowych rzeczy, że: - gęsina nie traci nic na mrożeniu - a nawet może zyskać, bo skruszeje - gęś pieczemy przez około 45 min na Zobacz więcej
Chłodne, jesienne wieczory sprawiają, że piekarnik zamienia się u nas w substytut kominka. Przyjemnie jest usiąść w kuchni i czuć to promieniujące ciepło. Domowe ognisko nabiera realnych kształtów i Zobacz więcej
być danie, które będzie i smaczne i zdrowe polecam chudy drób, najlepiej gęś owsianą. Gęś można przyrządzić na różne sposoby, ja proponuję pieczoną gęś faszerowaną kaszą gryczaną, suszonymi grzybami Zobacz więcej
) cukinia(12) czekolada(5) dania bezmięsne(80) dania mięsne(90) desery(31) dipy(3) dodatki(12) domowe wędliny(3) drób(44) dziczyzna(9) grill(20) grillowanie(1) grzyby(24) gęś(8) halloween(1) indyk(8) Zobacz więcej
Niedziela była szczególnie ważnym dniem. Nie tylko irlandzki Dzień Matki ją wyróżnił, ale przypomnieliśmy sobie, że minęło już 10 lat od dnia, w którym się poznaliśmy. Mój Mąż postanowił mnie Zobacz więcej
Wam, że można z niego przygotować wytrawny dodatek do pieczeni czy pasztetu, przepisy znajdziecie niżej. Wartości odżywcze Łodygi rzewienia ogrodowego są niskokaloryczne – zawierają 20 kcal w 100 g. Zobacz więcej