kaczka sałatka hoisin

Lubię sałatki za ich uniwersalność - mogę jeść je w pracy i w domu bez potrzeby odgrzewania. Dodatkowo do sałatek zawsze przemycam bogactwo różnych smaków i składników odżywczych. Bazą tej sałatki Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Azjatyckie klopsiki

Azjatyckie klopsiki 240

1
Często mam problem, co zrobić z mięsa mielonego – i tu na ratunek przychodzą kuchnie świata. Orientalne, azjatyckie klopsiki podane na ryżu były strzałem w dziesiątkę! Mają niespotykany smak, a to Zobacz więcej
Kasiek
Kasiek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Takie tam...
Kaczka po pekińsku

Kaczka po pekińsku 150

0
. Każdy z nas tworzył zupełnie inne danie. W menu znalazły się zupy - rakowa i staropolska polewka, ryby, kurczak, kaczka, wieprzowina, wołowina w sałatce, podobnie jak owoce morza i przepyszne Zobacz więcej
. Podaję z sałatą i ryżem. W oryginale była jeszcze sałatka z bok choy, gruszek i kopru włoskiego. Niestety nie udało mi się kupić świeżego bok choy. Co się odwlecze nie uciecze, następnym razem może Zobacz więcej
z dobrej jakości pieczywem, koniecznie warzywami i domowymi chutney’ami czy sosami. Musi być smakowicie, musi być na wypasie i musi być pikantnie. Taki jest też mój azjatycko-europejski z pochodzenia Zobacz więcej
i widzimy się z nowymi propozycjami w przyszłym roku! Przekąski na zimno: Sernik ruski z wędzonym łososiem Empanadas z wędzonym kurczakiem Wrapsy z pełnoziarnistych naleśników z wędzonym łososiem Zobacz więcej
krakersów i sera brie. !!!!!! SENORITAS Restaurant & Lounge, Moniuszki 1a Danie: Tostada z wieprzowiną w stylu azjatyckim, czyli „Confit” Carnitas z wieprzowiny w glazurze z sosu hoisin i Zobacz więcej
i pistacjami Wrapsy z sałatką jajeczną Tataki z tuńczyka z majonezem wasabi Jajka faszerowane pastą serowo-czosnkową Markizy z buraczków z kremem z fety Tartaletki z ricottą i karmelizowanym porem Zobacz więcej
Chinach, którego głównym składnikiem jest drobno pokrojona polędwica wieprzowa, pomieszana z jajkiem, pędami bambusa i chińskimi czarnymi grzybami (wood ears). Moo Shu podajemy razem z plackami Zobacz więcej
w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest Brak komentarzy: Prześlij komentarz Dziękuję za komentarz. Nowszy post Starszy post Strona główna Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) Print Zupy Zobacz więcej