kaczka w majeranku i białym winie

« Koktajl truskawkowo-bananowy Filet z kaczki duszony w białym winie z fasolką Ostatnio nie ciągnie nas do mięsa. Pogoda, nawał obowiązków i późne powroty z pracy spowodowały, że jadamy prawie Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Pierś kaczki z grilla

Pierś kaczki z grilla 1542

0
Oj zaskoczył mnie mąż :) Zaopatrzyliśmy się ostatnio na targach książki w spory zapasik literarury kulinarnej. Męża zainteresowały szczególnie dwie książki "Grilluj z Mistrzami Świata" autorstwa Jacka Zobacz więcej
suszonych śliwek, 3 suszone morele (tyle miałam :) ), - pół kieliszka wytrawnego wina, - 1 szklanka cydru ( może być sok jabłkowy), - sól, pieprz, 2 łyżki suszonego majeranku, łyżka suszonego Zobacz więcej
Propozycja na niedzielny obiad. Kaczka duszona w białym winie w niskiej temperaturze. Udka duszą się przez cztery godziny ale przygotowanie dania nie zajmuje wiele czasu. Wystarczy przyprawić udka – Zobacz więcej
Skład: pierś z kaczki-1 olej z suszonych pomidorów majeranek sól pieprz kwaśne jabłko-1 szt gruszka-1 szt miód-1 łyżeczka wino wytrawne białe-1- 1,5 szklanki cebula-ćwiartka kostka rosołowa Zobacz więcej
2 nogi gęsie, sól, majeranek, 1,5 -2 kg czerwonej kapusty, 3 cebule, sok z cytryny, 6 jabłek grójeckich, 3 łyżki podkarpackiego miodu spadziowego, 300 m czerwonego wytrawnego wina, Nogi oczyścić, Zobacz więcej
pieprzowym. Sos pieprzowy: trzy łyżki pieprzu zielonego w zalewie śmietana 36% 150 mililitrów wina białego - sól i pieprz do smaku oliwa - 2 łyżki pół cebuli Wykonanie: Na oliwie przesmażyć pokrojoną Zobacz więcej
4 nogi kaczki, sól, majeranek, brzoskwinie w puszce, 300 ml białego wytrawnego wina, 1 łyżka sosu ostrygowego, Nogi oczyścić, umyć, osuszyć, wyjąć kości – skórę zostawić. Mięso pokroić w paski Zobacz więcej
kaczka, sól, pieprz, tymianek lub majeranek, 1,5 kg jabłek (szara reneta), 2 łyżki miodu wielokwiatowego, 150 ml wina białego półsłodkiego, Kaczka miękka, delikatna, nie przesuszona. Rozpływająca się Zobacz więcej
1/2 szklanki białego wytrawnego wina 1/2 szklanki soku pomarańczowego 4 łyżki sosu sojowego 4 łyżki miodu Przygotowanie: Oczyszczone udka natrzeć solą i majerankiem i odstawić na 2-3 godziny. Z wina, Zobacz więcej
białego wytrawnego wina 1 łyżka majeranku sól, pieprz woda Ziemniaki i cebule obieramy i kroimy w ćwiartki (jeśli cebule są średniej wielkości możecie je pokroić w "ósemki"). Czosnek zostawiamy w Zobacz więcej
dołu kaczkę, do momentu ze złocenia, nawet zbrązowienia. Odwracamy i chwilkę smażymy na drugiej stronie. Patelnie ze wszystkim, co na niej zostało, odstawiamy. Dno naczynia smarujemy masłem. Zobacz więcej
Kacze udka pieczone w winie z suszonymi gruszkami i migdałami - obiady - Czym chata bogata... - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Czym chata bogata... Kacze udka pieczone w winie z Zobacz więcej
w przygotowaniu. Zacznijmy zatem od bohaterki całego dania czyli od kaczki. Kaczka pieczona z pomarańczami podana z kapustą duszoną w czerwonym winie, kluseczkami mascarpone oraz jabłkami pieczonymi Zobacz więcej
do kurczaków dodajemy chili, czosnek, estragon, gałkę muszkatołową, imbir, kapary, lubczyk, kardamon, curry, kurkuma, papryka, pieprz, liść laurowy, rozmaryn, szałwia, majeranek, oregano. Jak Zobacz więcej
z dżemem pomidorowym/kurczak gotowany w maśle, pieczona kaczka / duszona w winie jabłka ( przepis mamy, Grażyny Jakubiak, kluski z bryndzy i majeranku / pieczone w tłuszczu gęsie udko/ sos jabłkowy Zobacz więcej
. Pierogi z kaczki podaj z czerwoną kapustą duszoną z jabłkami lub w czerwonym winie, albo z sałatką z kapusty i mandarynek. Możesz je polać odrobiną oleju rzepakowego tłoczonego na zimno. Pierogi z Zobacz więcej
łyżeczki majeranku sól , pieprz Sos : 1 pęczek włoszczyzny 1 cebula 125 ml czerwonego wina 150 ml bulionu drobiowego Czerwona kapusta : 1/2 kg czerwonej kapusty 1 cebula 1 jabłko 100 ml czerwonego Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
Rillettes z kaczki

Rillettes z kaczki 176

0
klusek kładzionych (wystarczy rillettes i kluski podsmażyć razem przez kilka minut na patelni). Rillettes z kaczki składniki na słoik ok. 250ml: kaczki (lub 2 udka) majeranek 2 ząbki czosnku 125ml Zobacz więcej
2 łyżki majeranku Kamis 2 łyżki czerwonego słodkiego wina 2 łyżeczki cukru 4 łyżeczki żurawiny do mięsa( Ja dałam suszoną ) Royal Brand 1/2 łyżeczki pieprzu białego Kamis sól morska do smaku Royal Zobacz więcej