kaczka w sosie

Świetne połączenie mięsa ze słodyczą owoców. Składniki 2 piersi kaczki Marynata:• 2 gałązki tymianku skórka otarta z 1 pomarańczy 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu 3 posiekane ząbki czosnku Sos z Zobacz więcej
Ok, wiem, że jest środek tygodnia i taki obiad w środę to trochę dziwny widok. Chyba, że to zdjęcie zrobione obiadu w restauracji, albo jak u mnie zdjęcie archiwalne. Ale muszę Wam pokazać ten obiad, Zobacz więcej
Kaczkę - a w sumie jej nogi (giry jak mawia moje amore) robię dopiero po raz drugi... Oczywiście wielokrotnie je jadłam i bardzo lubię... i zapewniam, że jeszcze lepiej smakują zrobione osobiście... Zobacz więcej
Śliwki to nie tylko placek czy dżem, z tego owocu naprawdę można przygotować coś o znacznie ciekawszym i bardziej zaskakującym smaku. Sos śliwkowy jest cudowny i świetnie komponuje się z drobiowym Zobacz więcej
Składniki: - 1 kaczka - 80g suszonych śliwek - 200g świeżych śliwek - 70ml sosu sojowego - 70ml miodu - 1 cytryna - 4 ząbki czosnku - 3 dymki ze szczypiorkiem - 50ml octu balsamicznego - oliwa z Zobacz więcej
Lubicie kaczkę? Ja bardzo. W moim rodzinnym domu, pojawiała się na stole bardzo często. W postaci czerniny (i tej formy nie cierpię) lub kaczki pieczonej w majeranku z jabłkami (i tą uwielbiam). Zobacz więcej
FoodTrek
FoodTrek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodTrek
Kaczka w sosie kasztanowym

Kaczka w sosie kasztanowym 214

0
O kuchni Gdańskiej wspominałam już przy okazji przepisu na pieczonego sandacza. Dzisiejszy przepis również pochodzi z Gdańskiej książki kucharskiej, napisanej w 1858 roku przez Marie Rosnack. Zobacz więcej
czyli elegancki obiadek dla dwojga. Propozycja dla tych, którzy szukają inspiracji na danie odrobine ekskluzywne, niebanalne, lekkie i letnie ze względu na składniki. Kaczka pieczona/smażona na Zobacz więcej
jako dodatek do mięsa. Brzmiało kusząco. PIERŚ Z KACZKI W SOSIE WIŚNIOWYM 2 piersi z kaczki 1/2 czerwonej cebuli 120g wiśni (waga bez pestek) 100ml soku wiśniowo-jabłkowego tymianek, sól i pieprz do Zobacz więcej
Pierś kaczki z chrupiącą skórką i mięciutkim, różowym środkiem. Długo smażona od strony skórki, a następnie krótko pieczona w wysokiej temperaturze. Pokrojona w cienkie ukośne plastry i ułożona na Zobacz więcej
ViveLaCuisine • Kaczka w sosie bigarade – przepis Alaina Ducasse’a Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go Zobacz więcej
Soczyste i miękkie mięso z kaczki podane z kwaskowatym sosem wiśniowym. Więcej… Zobacz więcej
Pierś kaczki w nietypowym, lekko słodkim owocowym sosie. Śliwki podkreślają delikatny smak mięsa a czerwone wino dodaje mu interesującego aromatu. Zobacz więcej
Danie smaczne, mało kaloryczne i w sam raz na sezon grzybowy. Pieczona pierś kaczki podana w gęstym sosie z grzybów z małym dodatkiem śmietany. Minimum składników by wyeksponować smak i grzybów i Zobacz więcej
Miłośnicy kaczek wiedzą, że na przygotowanie dania z całej kaczki potrzeba sporo czasu, uwagi i cierpliwości. A potem sporo dłubania przy jedzeniu :) Dla tych mniej wytrwałych ale równie wymagających Zobacz więcej
Wczoraj była kacza pierś z sosem dość egzotycznym, a dzisiaj prawie takie samo danie, ale chociaż też z domowymi gnocchi, jednak w sosie bardzo rodzimym, mocno aromatycznym, dość ciężkim, kalorycznym, Zobacz więcej
3 piersi kaczki sos teriyaki: 100 ml sosu sojowego, 400 ml soku jabłkowego, 300 ml kwasu chlebowego, 50 ml miodu spadziowego, 200 ml białego wytrawnego wina, 100 ml soku z cytryny, 50 ml cukru, olej Zobacz więcej
Pyszne pierogi z mięsem z kaczki podane na sosie z prawdziwków. Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 2 łyżki oleju 1 szkl wody 1/4 łyżeczki soli Farsz: 1 cała kaczka, podzielona na części 1 marchew Zobacz więcej
Święta się zbliżają a we francuskich sklepach króluje kaczka. Można kupić każdą część, od filetów przez kości aż po fois gras. Skorzystałem z okazji i zaopatrzyłem się w różne części kaczki. Na Zobacz więcej
To pierwszy wypróbowany przepis z książki "PASCAL kontra OKRASA". Muszę stwierdzić, że sos ten bardzo pasuje do kaczego mięsa. Składniki: 1 szklanka sokupomarańczowego z miąższem, 3 łyżki białego Zobacz więcej