kaczka w zalewie

Nigdy za kaczką nie przepadałam, ale zaciekawiła mnie marynata w jednym z odcinków programu „Kuchenne rewolucje”. Pani Magda Gessler użyła tej marynaty do gęsi. Pomyślałam, że skoro nadaje się do Zobacz więcej
Smaczna i zdrowa sałatka, która doskonale pasuje do obiadu Składniki: 1/2 małej czerwonej kapusty 1 cebula 1 jabłko, ok. 6 małych ogórków konserwowych sól, świeżo mielony pieprz 1 łyżka oliwy ok. 6 Zobacz więcej
Najwyższy czas na zaplanowanie świątecznych potraw... Co zagości na Waszych stołach poza tradycyjnym karpiem? Oto kilka propozycji na świąteczne przysmaki :) Przygotowania: Zakwas na barszcz Śledzie w Zobacz więcej
wymieszać i odstawić na 4 godziny. Rozgrzać patelnię grillową lub piekarnik z funkcją grillowania i smażyć/piec odsączone z zalewy piersi po 3 minuty z każdej strony. Odsączyć imbir i usmażyć na Zobacz więcej
Składniki: mięso z 1 piersi kaczki, pieczonej lub gotowanej 1/2 świeżego ananasa pół szklanki rodzynek słoik selera w słodkiej zalewie 150 g sera żółtego ok. 1,5 szklanki ugotowanego ryżu (użyłam Zobacz więcej
pieprzowym. Sos pieprzowy: trzy łyżki pieprzu zielonego w zalewie śmietana 36% 150 mililitrów wina białego - sól i pieprz do smaku oliwa - 2 łyżki pół cebuli Wykonanie: Na oliwie przesmażyć pokrojoną Zobacz więcej
Buraczki w zalewie goździkowej -słodko kwaśnej , na zimę Dzisiaj wydarłam ostatnią partię buraczków z ogródka i to chyba ostatni pomysł na ich przerób .. Całkiem fajna wersja , pasująca do mięs Zobacz więcej
maciej
maciej Obserwuj blogaObserwujesz bloga
100 smaków
Hummus

Hummus 92

1
składnikami i dodatkową łyżką oliwy. Liczba porcji: 4 1 puszka ciecierzycy w zalewie 250 g 1 ząbek czosnku 3 łyżki pasty Tahini - do dostania w delikatesach. Jest również w Samirze. skórka z 1 Zobacz więcej
osuszyć. Oprószyć przyprawami. Włożyć do miski skórą do góry i zalać winem tak by skóra była odkryta. Odstawić na minimum 4 godziny (najlepiej na noc) do lodówki. Piersi wyjąć z zalewy, skórę Zobacz więcej
w zalewie octowej. I okazuje się, że mądrzy ludzie mają rację Kaczka, którą upiekłam okazała się krucha i smaczna! Nawet moja 5 letnia córeczka zjadła ją ze smakiem. Po wyjęciu z zalewy natarłam ją Zobacz więcej
nie każdy konserwant jest od razu zabija, większość robi to powoli :P Co robimy z taką tacką śledzi? Ja osobiście układam je na talerzu, polewam odrobiną zalewy w której śledzik pływał, skrapiam Zobacz więcej
Rzadko piekę kaczkę bo mam uraz z dzieciństwa ale z doświadczenia wiem, że z wiekiem smaki się zmieniają a także inne okoliczności wpływają na smak dlatego chciałam spróbowac ponownie. Mięso Zobacz więcej
brokuła. Gdy warzywa są już ugotowane, odlewamy wodę. Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcja na opakowaniu. odcedzony makaron przekładamy na patelnie z rozgrzana oliwa. dodajemy Zobacz więcej
jem je, bo są i zdrowe i nie mogę zjeść ukochanego mięska :) W każdym razie zrobiłam śledzie w śmietanie i mam nadzieję, że i Wam posmakują. Składniki: -śledzie (ja kupuje Matjas w zalewie) Zobacz więcej
i przekładamy do rondelka. Obsypujemy kilkoma łyżkami cukru (3 – 4 łyżki), dodajemy cynamon i zalewamy sokiem z pomarańczy. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem, aż żurawina zmięknie i lekko się Zobacz więcej
) 4 placki tortilli 1 spora noga z kaczki 8 białych szparagów z zalewy 3 garście rukoli majonez parmezan w kawałku kilka obranych orzechów włoskich sos do sałatki: 2 łyżki oliwy extra virgin 1 Zobacz więcej
litra wódki 2,5 szklanki cukru 0,25 l spirytusu PRZYGOTOWANIE: Owoce myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym, przebieramy, pozbywamys ię listków i gałązek. Żurawinę mielimy w maszynce lub Zobacz więcej
chilli 1 łyżka pistacji 1 łyżeczka kaparów 1 łyżeczka musztardy ziarnistej Skórka starta z pomarańczy 5-6 łyżek oliwy z oliwek Sól morska Świeżo zmielony pieprz Potnij figi na kawałki i zmiksuj Zobacz więcej
). Tuńczyka i oliwki odsączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo. Ziemniaki i marchewki obieramy i kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne, obieramy ją ze skórki i kroimy w kostkę. Kroimy Zobacz więcej
ziarnisty szczypta soli morskiej 1 łyżeczka tymianku oraz koperku główkaczosnku 200 gram smalcu kilka kuleczek ziela angielskiego oraz gorczycy Do garnka wlewamy 1 litr wody dodajemy liść laurowy, Zobacz więcej