kaczka w ziołach prowansalskich z pomarańczami

Kolejny, bardzo prosty sposób na kaczkę. Tym razem w asyście ziemniaków, ale równie dobrze sprawdzą się bataty lub po prostu ulubione warzywa, na których położymy mięso. Przygotowanie: 30 min, Zobacz więcej
imbir pieprz, sól, zioła prowansalskie Zaczynamy od kaczki. Mięso czyścimy, osuszamy i nacinamy skórę w kratkę – dzięki temu wytopi nam się tłuszcz którego kaczka ma dużo, nie nacinamy mięsa. Zobacz więcej
kaczka moja 2kg z kawałkiem 3 duże cebule 4 pomarańcza majeranek majeranek świeży pieprz sól zioła prowansalskie mieszanka suszonej włoszczyzny 4 łyżki masła DO DZIEŁA Kaczkę należy natrzeć Zobacz więcej
Provencal basil sauce Pistou Prowansalska tarta z pomidorami Jam medlars Z upalnej Prowansji. Co jeść w taką noc?! Zapiekane cukinie z czosnkiem i oliwą. Osso buco w pomarańczach i białym winie / Zobacz więcej
śliwkowy - ja poszłam na łatwiznę i użyłam ostrego chutneya z mango oraz żurawin z porto - oba z pewnego brytolskiego sklepu :) Kaczka pieczona na sposób śródziemnomorski (na 4 osoby) 1 kaczka1 mały Zobacz więcej
To moje drugie podejście do kaczki. Tym razem upiekłam ją w całości. Składniki: 1 kaczka ( ta miała 1,80 kg) 2 duże jabłka 2 szklanki soku z pomarańczy 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju 2 łyżki Zobacz więcej
Przepis pochodzi z Kuchni Lidla według Pascala Brodnickiego. Pyszna, delikatna pierś z kaczki z chrupiącą skórką, podana z sosem czekoladowym. Według nas przepis udany. Wypróbujcie Wy i oceńcie sami. Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Zapiekanka rybna

Zapiekanka rybna 1167

0
, cebulę i dużo natki pietruszki oraz ser na wierzch. Można użyć dowolnej ryby – ja przygotowałam zapiekankę z dorszem. Sekretem jest dobre puree – nie może być za mokre – bo zapiekanka będzie miała Zobacz więcej
czasu bo wszyscy krzyczeli ,że zimnej jeść nie będą:) Do kaczusi ugotowałam pyszną kapustę ale o tym w innym poście. PRZEPIS:) 1 kaczka 1,5-2 kg.(takiej wagi są najlepsze) majeranek(dużo) sól,pieprz Zobacz więcej
przez 10 minut gotowałam ziemniaki, później ułożyłam je w pokrywce naczynia żaroodpornego i polałam obficie roztopionym masłem zmieszanym z przeciśniętym czosnkiem, solą i ziołami prowansalskimi. Zobacz więcej
przez 10 minut gotowałam ziemniaki, później ułożyłam je w pokrywce naczynia żaroodpornego i polałam obficie roztopionym masłem zmieszanym z przeciśniętym czosnkiem, solą i ziołami prowansalskimi. Zobacz więcej
z zielonych, pełnych witamin warzyw. Składniki: 500g brokuła 1 pęczek szczypiorku 1 szklanka zielonego groszku 1 litr bulionu drobiowego 2 cebule 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek sól pieprz Grzanki: Zobacz więcej
roszponki 3 łodygi selera naciowego 1 czerwona papryka 1 puszka konserwowej kukurydzy 1,5 pomarańczy masło klarowane sól pieprz przyprawa do kurczaka Sos: 5 łyżek jogurtu naturalnego 5 łyżek majonezu Zobacz więcej
świeżych truskawek 250g fileta z indyka 120g sera pleśniowego camembert 1 opakowanie mix sałat z roszponką zioła prowansalskie papryka ostra sól świeżo zmielony pieprz oliwa Sos: 30 ml oliwy 3 Zobacz więcej
z ziołowymi grzankami. Składniki: 6 średnich cebul 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 1,5 litra bulionu 200g serka topionego o smaku śmietankowym tymianek pieprz sól 4 kromki chleba tostowego olej zioła Zobacz więcej
wątróbka zakwas ziemniaki zioła prowansalskie łosoś śledź śliwki śmietana żurawina Archiwum bloga 2014 (54) lipiec (4) czerwiec (8) maj (8) kwiecień (8) marzec (12) luty (8) styczeń (6) 2013 Zobacz więcej
wątróbka zakwas ziemniaki zioła prowansalskie łosoś śledź śliwki śmietana żurawina Archiwum bloga 2014 (54) lipiec (4) czerwiec (8) maj (8) kwiecień (8) marzec (12) luty (8) styczeń (6) 2013 Zobacz więcej
gęsi nie powinna być dla nas barierą, bo za tą cenę mamy naprawdę zdrowe, dobre mięso,zdrowsze od kaczki czy indyka. Owsianą gęś kupiłam i przygotowałam z niej pyszne danie z jabłkami, gruszkami, w Zobacz więcej