kaczka z żurawiną

Post Pieczona kaczka z żurawinąpochodzi z bloga Jak Po Maśle. […] Post Pieczona kaczka z żurawiną pojawił się poraz pierwszy w Jak Po Maśle. Zobacz więcej
Warto rozpoznać i docenić walory drobiu na talerzu - nie tylko kurczaka, który najczęściej gości na polskich stołach. Mięso z piersi kaczki jest delikatne, zdrowe i zachwyca intensywnym smakiem. Bez Zobacz więcej
Pierś z kaczki z żurawiną gru 22, 2011 W przedświątecznym okresie można bez problemu kupić świeżą żurawinę. Warto wykorzystać okazję i przygotować z niej aromatyczną konfiturę do mięsa. Wraz z Zobacz więcej
Nic nie zastąpi smaku i zapachu domowego pasztetu. Wystarczy ugotować mięso kaczki, łopatki wieprzowej, boczku, słoniny i wątróbki z warzywami, potem zmielić, doprawić, dodać słodką żurawinę i upiec. Zobacz więcej
Dzisiaj kaczka, a dokładniej jej piersi z lekko słodką żurawiną, które razem na talerzu tworzą bardzo fajne połączenie :) Pierś soczysta w środku, z chrupiącą skórką. Trochę dłużej pieczona w Zobacz więcej
Jeśli pasztet, to tylko domowy. Tym razem z mięsa kaczego, z dodatkiem słodkiej żurawiny. Składniki: * 2 kacze nogi * 2 kacze filety * 200 g łopatki wieprzowej * 250 g surowego boczku * 250 g Zobacz więcej
W sumie muszę się przyznać ,że po raz pierwszy robiłam kaczkę ,ale była pyszna polecam ten przepis :) Składniki : 1 kaczka około 2 kg słoiczek żurawiny 2 ząbki czosnku 1 pomarańcz 3 jabłka sól,pieprz Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na wspaniałą aromatyczną kaczkę z jabłkami i żurawiną. Sama kaczka nie wymaga dużej pracy przy przygotowaniu. Jedynym jej mankamentem jest długi czas pieczenie. Podczas gdy w całym Zobacz więcej
SKŁADNIKI: kaczka 5 jabłek ( szara reneta ) sól, pieprz 1 łyżka majeranku 3 - 4 łyżki żurawiny do mięsa 1 łyżka żurawiny suszonej 2 łyżki oliwy z oliwek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Kaczkę dokładnie umyć, Zobacz więcej
Pyszne pierogi nadziane delikatnym nadzieniem zrobionym z gotowanego mięsa kaczki z warzywami, z dodatkiem suszonej żurawiny, doprawione gałką muszkatołową. Pierogi z kaczką i żurawiną polane masłem, Zobacz więcej
Kaczkę bardzo lubię i zawsze żałuję że tak szybko się kończy. Tym razem zrobiłam nadzienie z jabłek, żurawiny i topinamburu. Szaleje w kuchni z topinamburem bo bardzo mi smakuje pieczony. Kaczka Zobacz więcej
Kolejny przepis w ramach testowania zeŚwiadomym Odżywianiem i firmą Kresto. Żurawina suszona w mojej kuchni jest bardzo często używana bo prostu ją uwielbiam. Polecam dodawać ją do potraw ale także Zobacz więcej
Przyznam się szczerze, że pierwszy raz przyrządzałam sama mięso z kaczki. Zawsze trochę się jej obawiałam, jednakże wszystkiego trzeba próbować. Myśląc o kaczce od razu przyszła mi na myśl żurawina. Zobacz więcej
zaserwuję jej na proszony obiad... Będziemy młucić w ukryciu i nie otworzymy drzwi, gdy kto zapuka:-) Wersja w owocami smakuje mi najbardziej, przepis (lekuchno zmieniłam) dostałam od ulubionego Zobacz więcej
Nie przepadam za kaczką. Choć raczej powinnam napisać to w czasie przeszłym. Moje nastawienie bowiem do kaczki uległo diametralnej zmianie. Wszystko za sprawą dwóch mężczyzn. Paryskiego korespondenta Zobacz więcej
Uwielbiam kaczkę z jabłkami. Idealnie soczyste mięso, które przesiąknęło delikatną słodyczą z owoców. Czasami jednak nie chcemy piec lub nie mamy całej kaczki.Na szczęście podobny efekt możemy Zobacz więcej
Uwielbiam kaczkę z jabłkami. Idealnie soczyste mięso, które przesiąknęło delikatną słodyczą z owoców. Czasami jednak nie chcemy piec lub nie mamy całej kaczki.Na szczęście podobny efekt możemy Zobacz więcej
Składniki: kaczka bez podrobów ( moja miała 2,2 kg ) 150 gram suszonych moreli 150 gram suszonej żurawiny 100 gram migdałów sól, pieprz czarny i ziołowy majeranek, 2-3 ząbki czosnku 1/2 szklanki wody Zobacz więcej
Kaczkę skropić olejem, sosem sojowym, natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem i wstawić na kilka godzin do lodówki, następnie nadziać farszem z owoców (jabłka obrać, pokroić, dodać garść Zobacz więcej
Mimo, iż nie jestem wielką fanką połączeń owocowo-mięsnych, dodanie owocków do kaczki to strzał w 10! Składniki: (dla 2 osób) u mnie 1/2 kaczki, jednak ZDECYDOWANIE bardziej polecam same piersi z Zobacz więcej